Kezdődhet a féktelen tömegelés: mogyoróvajas-csirkés melegszendvics

Ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyoróvajad egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is? Na ugye.

Nemcsak tartalmas, de tök jól szállítható fogás lesz belőle, amihez a szójaszósszal felturbózott mogyoróvaj mellé már csak a csirke, egy vékony szelet ananász és néhány hatalmas salátalevél kell. Tökéletes, különleges és tartalmas szendvics, amiből a munkahelyeden is lehet klassz ebéd – akár melegítés nélkül is.

Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.
Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb teáskanál puha mogyoróvaj
  • 2 nagy szelet kalács vagy kenyér
  • 2 darab vékony szelet ananász
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só és Cayenne-bors
  • 2 kisebb darab csirkemell szelet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csésze reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

Ha egy kicsit több időd van, hagyd állni pár órán át a fokhagymás joghurtban a csirkeszeleteket sütés előtt. Ha viszont azonnal szeretnél valami finomat, csak olajozd be a húst és az ananászszeleteket, utóbbiakat egy kevés csilivel, a csirkét pedig sóval és borssal ízesítsd. Süsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben, ne túl magas hőfokon. 

A kenyereket közben kend meg a szójaszósszal elkevert mogyoróvajjal, arra mehetnek a hússzeletek, majd rá az ananász és a sajt. Tedd a sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a sajt elolvad. Ha egy kicst több időd van, füstölt paprikás panírral is próbáld ki a csirkét. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?
Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább »

Még több recept

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

Melegszendvics sajttal és tonhallal – laktató fogás, ami segít, hogy gyorsan készíts valami különlegeset

Egy jó kis meleg tonhalkrém, olvadt sajt és néhány szem savanykás kapribogyó teszi még izgalmasabbá ezt a fogást, amit akár barna kenyér, akár egy nagy szelet kalács tetején is tálalhatsz.

január24., 06:04

Sült spárga baconös házi majonézzel – egy szelet pirítós elég mellé

Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.

április20., 10:44

Citromos-spárgás spagetti borsóval – tökéletes tavaszi fogás alig fél óra alatt

Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!

április19., 10:24

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Jöhet egy igazi különlegesség? Melegszendvics eperlekvárral, rukkolával és camembert-rel

Még egy izgalmas melegszenya: nem is történhetne jobb a forró, olvadt camembert-rel, mint egy adag eperlekvár alatta és néhány szelet fanyar balzsamecettel meglocsolt friss eper a tetején.

2020. február29., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.