Kezdődhet a féktelen tömegelés: mogyoróvajas-csirkés melegszendvics

Ha már egy kicsit unod a kolbászos szenyát és a sonkás-sajtosat, miért ne próbálnád ki kedvenc mogyoróvajad egy adag frissen sült fokhagymás csirkével akár szendvicsekben is? Na ugye.

Nemcsak tartalmas, de tök jól szállítható fogás lesz belőle, amihez a szójaszósszal felturbózott mogyoróvaj mellé már csak a csirke, egy vékony szelet ananász és néhány hatalmas salátalevél kell. Tökéletes, különleges és tartalmas szendvics, amiből a munkahelyeden is lehet klassz ebéd – akár melegítés nélkül is.

Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.
Csirkés szenya a legfölsőbb szinteken.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb teáskanál puha mogyoróvaj
  • 2 nagy szelet kalács vagy kenyér
  • 2 darab vékony szelet ananász
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só és cayenne-bors
  • 2 kisebb darab csirkemell szelet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csésze reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

Ha egy kicsit több időd van, hagyd állni pár órán át a fokhagymás joghurtban a csirkeszeleteket sütés előtt. Ha viszont azonnal szeretnél valami finomat, csak olajozd be a húst és az ananászszeleteket, utóbbiakat egy kevés csilivel, a csirkét pedig sóval és borssal ízesítsd. Süsd meg néhány perc alatt a kontaktgrillben, ne túl magas hőfokon. 

A kenyereket közben kend meg a szójaszósszal elkevert mogyoróvajjal, arra mehetnek a hússzeletek, majd rá az ananász és a sajt. Tedd a sütőbe, és addig hagyd benne, amíg a sajt elolvad. Ha egy kicst több időd van, füstölt paprikás panírral is próbáld ki a csirkét. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj? Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Melegszendvics sajttal és tonhallal – laktató fogás, ami segít, hogy gyorsan készíts valami különlegeset

Egy jó kis meleg tonhalkrém, olvadt sajt és néhány szem savanykás kapribogyó teszi még izgalmasabbá ezt a fogást, amit akár barna kenyér, akár egy nagy szelet kalács tetején is tálalhatsz.

2021. január24., 06:04

Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a sós, vagy akár a füstölt sajtoktól – nagyon finom lesz bármelyikkel.

2020. február27., 12:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Így használd fel a zakuszkát: melegszendvicsben, kétféle sajttal és friss rukkolával

Nem mintha ne tudnánk kikanalazni egy adag zakuszkát üvegből mindenféle szégyenérzet nélkül, de azért az sem árt neki, ha egy nagy rozskenyér tetején, egy kicsit feltuningolva kerül az asztalra.

2020. augusztus20., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Különleges szendvics vegáknak padlizsánnal, fahéjjal és mozzarellával

A padlizsán mindig nagyon finom fahéjjal, ahogy a paradicsom is jól illik hozzá. Ha egy könnyű, vega szendvicsben gondolkodsz, és már unod a sajtot és a tojáskrémet, süss pár szelet padlizsánt, adj neki fahéjas, paradicsomos alapot, és szórd meg egy kevés parmezánnal tálalás előtt!

2020. február29., 12:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek