A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

A kolbászokhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kevés forró vízzel a zabpehelyből sűrű zabkását készítesz, majd egy nagy kanál kókuszolajjal elkevered, és ízlés szerint adagolsz hozzá pirospaprikát, sót, borsot és őrölt köményt. Alufóliába csavarva a hűtőben egy óra alatt megdermed, és már szeletelheted is a szendvicsekbe, vagy sütheted szeletenként olajban, és tálalhatod friss kenyérrel és jó sok mustárral.

Friss vagy párolt zöldségekkel tovább tuningolhatod.
Friss vagy párolt zöldségekkel tovább tuningolhatod.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához:

  • 25 deka főtt csicseriborsó
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 20 deka zabkolbász
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a saláta öntetéhez az olajat, mustárt és mézet, majd ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a csicserborsóhoz, majd mehet bele a jól felaprított petrezselyem is. 

A kolbászokat karikázd fel, és kevés olajon süsd meg – ezt tálald a saláta mellé. 

kapcsolódó A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!
A tökéletes csicseriborsó-saláta mazsolával – mutatjuk, hogyan lesz belőle egészséges köret!

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A csirkés kedvenc zöldséges változatban: parmezános padlizsán paradicsomszósszal

A tengerentúl egyik rántott csirkés kedvencének egy könnyebb, vega változata ez, aminek jól állnak a keleti fűszerek, de már egy kanál fahéjjal is feldobhatod.

2020. február5., 12:04

Feldobtuk az ismerős fogást: zöldborsós-szójababos sertésszűzragu

Ha nem jutsz szójababhoz, akkor készítsd borsóval és zöldbabbal, de akár fehérrépát is keverhetsz a raguba. Minél több ress, fűszeres zöldség jut bele, annál jobban jársz.

2020. január31., 10:40

Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iáj – mondaná erre a vérképünk.

2020. február14., 09:20

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

2020. január29., 11:20

Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut.

2020. február10., 10:44

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Mustra