A kolbászokhoz csak annyi a dolgod, hogy egy kevés forró vízzel a zabpehelyből sűrű zabkását készítesz, majd egy nagy kanál kókuszolajjal elkevered, és ízlés szerint adagolsz hozzá pirospaprikát, sót, borsot és őrölt köményt. Alufóliába csavarva a hűtőben egy óra alatt megdermed, és már szeletelheted is a szendvicsekbe, vagy sütheted szeletenként olajban, és tálalhatod friss kenyérrel és jó sok mustárral.

Hozzávalók 2 személyre
A salátához:
- 25 deka főtt csicseriborsó
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb csokor felaprított petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 20 deka zabkolbász
Elkészítés:
Keverd össze a saláta öntetéhez az olajat, mustárt és mézet, majd ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a csicserborsóhoz, majd mehet bele a jól felaprított petrezselyem is.
A kolbászokat karikázd fel, és kevés olajon süsd meg – ezt tálald a saláta mellé.

Egy adag mazsola, friss petrezselyem és fehérborecet elég ahhoz, hogy a nem túl markáns ízű csicseriborsóból különleges köret legyen. Töltheted tortillalapokba, feldobhatod csirkemellcsíkokkal, de egy adag köfte is jól áll ennek a fogásnak.
Tovább olvasom