Újabb sajtos melegszendvics, amit ezúttal egy kevés karamellben puhult almával dobtunk fel

Ne ijedj meg a gyümölcsös melegszenyáktól, sem a sósabb fajta, vagy akár a füstölt sajtoktól – ez a szendvics nagyon finom lesz bármelyikkel. Ha mégis visszafogottabb változatban próbálnád ki először, akkor mozzarellát olvassz ebbe a szendvicsbe.

Egy-egy szelet friss, fekete-erdei sonka a tetején és egy kevés durvára őrölt színesbors-keverék teheti még izgalmasabbá ezt a gyümölcsös szendvicset. Jó tartalmas, sűrű rozskenyérszeleteken a legfinomabb az almás-sajtos feltét.

Próbáld ki gyümölcsökkel is.
Próbáld ki gyümölcsökkel is.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 darab vékony szeletekre vágott alma
  • 1 bögre reszelt alpesi füstölt sajt
  • 1 mokkáskanál durvára tört rózsabors
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál natúr krémsajt
  • 4 szelet bacon (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Két szelet kenyérrel és egyszerű melegszendvicsként is készítheted ezt a fogást. Karamellizáld a cukrot kis lángon, dobj mellé egy evőkanál vajat, egy fél mokkáskanál sót, és ebben puhítsd meg néhány perc alatt az almaszeleteket.  

A bacont rácson süsd ropogósra a sütőben, a kenyeret közben kend meg a natúr sajtkrémmel – erre tedd majd a szalonnát, az almaszeleteket és végül sajtot. Sütőben, maximum 10 perc alatt elkészül, ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy megszórd egy kevés durvára tört rózsaborssal. 

Ha még ennél is kevesebb idő alatt csinálnál valami finomat, piríts kenyeret és baconszeleteket a sütőben néhány perc alatt, és ha elkészültek, készíts belőlük szendvicset friss almaszeletekkel és füstölt vagy camembert sajttal. 

kapcsolódó A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz
A 10 főbűn, amit a sajt ellen elkövetsz

Fóliában tartod? Hidegen fogyasztod? És még a kérgét is kidobod? Nem tudod, mit hagysz ki!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

július12., 10:24

Melegszendvics csirkével és fokhagymás tejföllel – egy kevés füstös csilit is szórj a tetejére!

Ha gyors és finom csirkés fogást keresel, dobd össze ezt a gazdag melegszendvicset, ami szerintünk egy nagy adag rápirult sajttal és fokhagymás tejföllel az igazi. Ha szereted a csípőset, füstölt csiliporral a tetején tálald.

január24., 06:04

Ezek a keto tacohéjak bármilyen aromás sajttal készülhetnek

Ha kihagynád az extra szénhidrátokat, készíts sajtból tacohéjakat. Lényegében formázott sajtcsipszről van szó, amibe aztán a babragutól kezdve a guacamolén át a csípős salsáig bármilyen finomságot beletölthetsz.

2020. november11., 06:04

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

október18., 09:24

Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

október16., 07:32

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Mustra