Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Azért nem kell messziről elkerülnünk a krumplit, főleg nem ezt az olaj nélkül, sütőben sült változatot. Klassz káliumforrás: egyetlen darab a napi káliumszükségletünk közel negyedét tartalmazza. A káliumnak szerepe van a vérnyomás szabályozásában, mellette hozzájárul az egészséges vércukorszint és csontsűrűség fenntartásához is. 

Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.
Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.Fotó: Alleko

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 közepes doboz natúr sajtkrém (15-20 deka)
  • 10 deka apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 3 kisebb darab apróra vágott savanyú uborka
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez csak dolgozd el alaposan a sajtkrémet a hallal, az uborkával, majd sózd, borsozd, és tedd félre. 

Főzd meg a burgonyát héjában, majd ha ezzel megvagy, felezd el, és egy keveset kaparj ki a közepükből, majd add a töltelékhez. (Akár sütőben, alufóliában is készítheted őket.) A burgonyahajókat pirítsd meg egy adag forró vajon, majd ízesítsd sóval és borssal – erre mehet majd a töltelék. Hideg töltelékkel és friss snidlinggel megszórva is finom, de ha van otthon füstölt sajt, abból is olvaszthatsz rá egy keveset a sütőben. Lazacszeletekkel, újhagymával vagy felaprított snidlinggel díszítheted. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Töltsd meg a paradicsomokat fűszeres kuszkusszal – köretként és vega fogásként is szeretni fogod

Gyors, mediterrán hangulatú, ami vegaként klasszul laktat, ha pedig húsevőknek tálalod, izgalmas köret lesz belőle. Egy adag oregánóval, olívával és friss kecskesajttal a legfinomabb.

február26., 06:04

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Görög sült cukkini burgonyával – az egyik legfinomabb mediterrán köret

A briam egy hagyományos görög sült zöldségétel burgonyával, cukkinivel, paradicsommal és lila hagymával, sok olívaolajjal. A remek görög konyha tipikus fogása, ahol néhány egyszerű alapanyagból mindig finom étel készül, kevés erőfeszítéssel.

február26., 06:04

Ez a fűszeres sült répa forrólevegős sütőben lesz a legfinomabb

Akár egy adag csípős, juharszirupos mázat is készíthetsz hozzá, amiből semmiképpen ne hagyj ki egy kevés sót és citromlevet. Halak és csirke mellett is nagyon finom.

február24., 06:04

Csirkét is süthetsz a forrólevegős sütőben, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Egy nagy adag görögsaláta mellett, egy kevés reszelt sajttal és citromlével szeretjük legjobban ezeket a klassz, fűszeres csirkefalatokat, amik segítenek egy kicsit megidézni a nyarat. Ha a görög salátát megunod, fokhagymás, görög joghurtos padlizsánsalátát dobj össze mellé.

február24., 06:04

Ez az izgalmas mangó-feketebab-kukorica saláta szárnyasok mellett a legfinomabb

Izgalmas alapanyagok kombinációja keveredik ebben a salátában, amit apróra vágott hozzávalókkal salsaként, mártogatósként is tálalhatsz tortillacsipszek mellett. Jó csípősen szeretjük a legjobban egy szelet grillezett lazac vagy joghurtos csirkemell mellett.

február25., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.