Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Azért nem kell messziről elkerülnünk a krumplit, főleg nem ezt az olaj nélkül, sütőben sült változatot. Klassz káliumforrás: egyetlen darab a napi káliumszükségletünk közel negyedét tartalmazza. A káliumnak szerepe van a vérnyomás szabályozásában, mellette hozzájárul az egészséges vércukorszint és csontsűrűség fenntartásához is. 

Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.
Lazacdarabokkal és újhagymával díszítheted.Fotó: Alleko

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 1 közepes doboz natúr sajtkrém (15-20 deka)
  • 10 deka apróra vágott füstöltlazac-szelet
  • 3 kisebb darab apróra vágott savanyú uborka
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez csak dolgozd el alaposan a sajtkrémet a hallal, az uborkával, majd sózd, borsozd, és tedd félre. 

Főzd meg a burgonyát héjában, majd ha ezzel megvagy, felezd el, és egy keveset kaparj ki a közepükből, majd add a töltelékhez. (Akár sütőben, alufóliában is készítheted őket.) A burgonyahajókat pirítsd meg egy adag forró vajon, majd ízesítsd sóval és borssal – erre mehet majd a töltelék. Hideg töltelékkel és friss snidlinggel megszórva is finom, de ha van otthon füstölt sajt, abból is olvaszthatsz rá egy keveset a sütőben. Lazacszeletekkel, újhagymával vagy felaprított snidlinggel díszítheted. 

Vajon életben maradnánk, ha csak krumplit ehetnénk?

Még több recept

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Készíts karácsonyra gesztenyés kekszet mandarinnal!

Az ünnepi lakomák után másnap reggel nem is kell más, csak egy nagy adag tejeskávé vagy matcha latte és néhány falat ezekből a kekszekből. Ha egészségesebb változatban készítenéd, zabliszttel és kedvenc édesítőddel dobd össze.

november20., 06:24

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

november20., 06:24

Unod a már jól ismert köreteket? Ezt a német krumplisalátát próbáld ki!

Ez a német krumplisaláta már ismerős lesz, és amikor nálunk készül, nem felejtünk el kihagyni belőle egy-egy csokor apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget sem. Ha halak mellé dobod össze, kaporral is ízesítheted.

november13., 06:04

A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

november18., 06:04

Ez a medvehagymás burgonyasaláta igazi tavaszi ízekkel dobja fel az ebédet

A majonézes burgonyasalátánál nincs is jobb alap a konyhai kreativitás kibontakoztatásához: ahogy egy nagy adag gránátalma, úgy egy csokor friss, apróra vágott medvehagyma is jól áll neki.

április6., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.