Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

Nem csak sósan finom: egy adag szilvalekváros-borsos mártogatóssal tényleg extra vendégvárót készíthetsz belőle. 

Szezámmaggal vagy akár olaszosan is készítheted.
Szezámmaggal vagy akár olaszosan is készítheted.Fotó: tbralnina

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 25 deka margarin
  • 1 darab tojás
  • 1.5 deci tejföl
  • 1 bögre reszelt sajt (nálunk maasdamer)
  • 2 csapott teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a lisztet a sóval, a cukorral, majd a margarinnal és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ha jól eldolgoztad, nyújtsd ki a tésztát, kend meg a tojással, és szórd rá a sajtot. Ezek után késsel vágj belőle rudakat, és mehet az egész 180 fokos sütőbe úgy 10 percre. 

Ha még édekesebbre szeretnéd, akár csavarhatsz is egyet a tésztán, ha pedig a tojást pizzakrémre cseréled, kicsit olaszosabb hangulatú vendégváró lesz a végeredmény. 

Így készül a villámgyors sajtos rúd
Így készül a villámgyors sajtos rúd

A juhtúrós és a sima is elkészül harminc perc alatt. Vendégváráshoz, tévé előtt ropogtatáshoz is ideális, és még csak nem is drága.

Tovább »

Még több recept

A vegán karácsony sem lehetetlen ezzel a finom, ünnepi tortával

Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral.

december4., 06:08

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

december2., 06:24

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Így lesz a mézeskalács egy kicsit egészségesebb mandulaliszttel

Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!

december5., 06:16

Levendulás kókuszcsók – így lesz nagyon menő desszerted 4 összetevőből

Nem kell majd sokat dolgoznod vele, mégis valami olyasmit készíthetsz, amit a levendula- és kókuszrajongók is imádni fognak.

február7., 09:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.