Pimp my krumplis tészta: grenadírmars kolbászkarikákkal, füstölt paprikával és snidlinggel

Ugye milyen régen ettél utoljára krumplis tésztát? Pedig hatalmas retróság, amihez nagy konyhai szakértelem sem kell. Ha ráadásul kolbászkarikákkal, csiliporral, füstölt paprikával és friss snidlinggel dobod fel, még finomabb és sokkal gazdagabb étel lesz belőle.


Az étel eredete egészen a Monarchia idejére nyúlik vissza, ahol a hadsereg élelmezését volt hivatott megoldani ez a fogás – a tápláló, szénhidrátban gazdag krumplis tészta ideális megoldást jelentett. Nevét a gránátosokról kapta, így lett belőle gránátos kocka és grenadírmars.

Pimped.
Pimped.Fotó: Wiktory

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka kolbászkarika
  • 1 csokor snidling
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagyobb darab burgonya
  • 1 darab felkockázott hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bögre tészta (fodros vagy kocka)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban pirítsd meg, majd a tűzről lehúzva szórd meg a paprikákkal. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát, önts alá egy kis vizet, adj hozzá sót és borsot, majd párold benne puhára a krumplit. 

Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson látható utasítás szerint főzd ki, és ha elkészült, keverd össze a krumplival. Sült kolbászkarikákkal, friss, apróra vágott snidlinggel és egy kis hideg tejföllel tálalhatod. 

10+1 krumplis étel, amikért odáig vagyunk
10+1 krumplis étel, amikért odáig vagyunk

Tudjuk, tudjuk, hizlal. De mi szeretjük! Jöjjenek tehát a rakott krumplik, lepények, sült krumplik.

Tovább »

Még több recept

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

március28., 06:00

Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

március29., 06:00

Karanténkonyha level végtelen: maradék pörköltből gazdag raguleves

Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.

március29., 06:00

Sült cukkinihasábok – gluténmentes, egészséges alternatíva

Ínycsiklandó megoldás sült krumpli helyett egészséges, gluténmentes főételnek, köretnek, snacknek.

március30., 06:00

Kifogytál a kenyérből és a tésztából? Készíts fűszeres palacsintametéltet a raguk mellé!

Ez a kapros köret egy jó kis tejfölös harcsapaprikás mellett a legfinomabb.

március27., 06:00

Így mentsd meg az ebédet: készíts a maradék húsos raguból háromsajtos sült tésztát

Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.

március28., 06:00

Mustra