Pimp my krumplis tészta: grenadírmars kolbászkarikákkal, füstölt paprikával és snidlinggel

Ugye milyen régen ettél utoljára krumplis tésztát? Pedig hatalmas retróság, amihez nagy konyhai szakértelem sem kell. Ha ráadásul kolbászkarikákkal, csiliporral, füstölt paprikával és friss snidlinggel dobod fel, még finomabb és sokkal gazdagabb étel lesz belőle.


Az étel eredete egészen a Monarchia idejére nyúlik vissza, ahol a hadsereg élelmezését volt hivatott megoldani ez a fogás – a tápláló, szénhidrátban gazdag krumplis tészta ideális megoldást jelentett. Nevét a gránátosokról kapta, így lett belőle gránátos kocka és grenadírmars.

Pimped.
Pimped.Fotó: Wiktory

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka kolbászkarika
  • 1 csokor snidling
  • 1 teáskanál füstöltpaprika-por
  • 2 nagyobb darab burgonya
  • 1 darab felkockázott hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 bögre tészta (fodros vagy kocka)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben a felaprított vöröshagymát forró zsiradékban pirítsd meg, majd a tűzről lehúzva szórd meg a paprikákkal. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát, önts alá egy kis vizet, adj hozzá sót és borsot, majd párold benne puhára a krumplit. 

Közben a tésztát bő, sós vízben, a csomagoláson látható utasítás szerint főzd ki, és ha elkészült, keverd össze a krumplival. Sült kolbászkarikákkal, friss, apróra vágott snidlinggel és egy kis hideg tejföllel tálalhatod. 

10+1 krumplis étel, amikért odáig vagyunk
10+1 krumplis étel, amikért odáig vagyunk

Tudjuk, tudjuk, hizlal. De mi szeretjük! Jöjjenek tehát a rakott krumplik, lepények, sült krumplik.

Tovább »

Még több recept

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

Ezt a fahéjas sült almát egy kis borssal és kurkumával pimpeltük

A sült alma diós töltelékének nagyon jó állnak a fűszerek, így ha van otthon, egy kevés kardamomot és csillagánizst sem érdemes kihagynod belőle.

november20., 06:24

Ezt a mézeskalács-sajttortát a tél minden napján falnánk

Talán csak egy kis narancsos-narancslikőrös tejszínhab teheti még tökéletesebbé ezt a desszertet, ami ünnepi édességként is tökéletes, ha idén nem a hagyományosakban gondolkodsz.

november21., 06:24

Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

november20., 06:24

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.