Bourbon csirke – ha már így hívják, egy kis whiskys máz is kerüljön a tetejére

Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.

Nincs más dolgod vele, csak jól befűszerezni, megsütni, és amíg készül, a mázat is összedobni. Ha elkészült, paprikás sült burgonyával és majonézes-csilis káposztasalátával tálalva is nagy sikere lesz. 

Combból és szárnyakból is készülhet.
Combból és szárnyakból is készülhet.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre:

A csirkéhez

  • 40 deka csirkehús (bármelyik részéből készítheted)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teásákanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 evőkanál almaecet

A mázhoz

  • 1 kisebb csésze barbecue-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a húst, és keverd el jól a páclében, szerencsés, ha legalább 4 órán át benne is tudod hagyni. Ezek után forró olajban süsd meg a falatokat. Amíg készülnek, keverd el a máz hozzávalóit, majd ha megsültek, kend be őket az ízesített barbecue-szósszal, majd pirítsd még néhány percig a húsokat. 

 

Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában
Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában

Egy kutatás szerint a whisky megvéd a fertőzésektől, és még Jockey Ewing is rosszul itta.

Tovább »

Még több recept

Készíts Twixet otthon 10 perc alatt, egészségesebb változatban!

Egy kekszes réteg, egy karamelles és egy kevés csoki – így készül egyik kedvenc édességünk, amit azért a boltinál egészségesebb változatban is összedobhatunk úgy, hogy az ízvilága a régi marad.

február20., 10:44

Kínai citromos csirke egyszerűen – ezt akár kezdő szakácsként is bevállalhatod

Egyszerű párolt rizzsel is tök jó, de ha nagyon ázsiaira vennéd a figurát, akkor gyömbéres, szójaszószos üvegtésztával tálald.

2019. november5., 09:20

Nosztalgiázz egy nagy adag retró hókiflivel!

Ha valami igazán a nagymama konyháját idéző vendégváró, az biztosan a hókifli. A jó kis porcukros falatok sokáig elállnak, és nem is kell melléjük csak egy adag mézes melange egy beszélgetős délutánhoz.

február21., 12:00

Házi készítésű halrudacskák – a gyerekek is imádni fogják!

Egy kis mézes mustár és friss őrölt színesborssal alaposan megszórt sült krumpli teheti igazán fullossá ezeket a halfalatkákat, amiket ebben a formában valamiért sokkal szívesebben esznek meg a gyerekek, mint a halászlét, a grillezett vagy a sült halat.

február22., 09:21

Sajtos rudak – így készítheted el legegyszerűbben nagymama kedvenc vendégváróját

Szinte bármelyik kedvenc sajtod felhasználható ehhez a gyors, sós sütihez, ami mellett akár paprikát, színesbors-keveréket vagy parmezánt is adhatsz a tésztához.

február22., 12:01

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazacccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

február23., 09:20

Mustra