Nincs más dolgod vele, csak jól befűszerezni, megsütni, és amíg készül, a mázat is összedobni. Ha elkészült, paprikás sült burgonyával és majonézes-csilis káposztasalátával tálalva is nagy sikere lesz.
Hozzávalók 2 személyre
A csirkéhez
- 40 deka csirkehús (bármelyik részéből készítheted)
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teásákanál fűszerpaprika
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 fél mokkáskanál gyömbér
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 2 evőkanál whisky
- 1 evőkanál almaecet
A mázhoz
- 1 kisebb csésze barbecue-szósz
- 2 evőkanál whisky
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Kockázd fel a húst, és keverd el jól a páclében, szerencsés, ha legalább 4 órán át benne is tudod hagyni. Ezek után forró olajban süsd meg a falatokat. Amíg készülnek, keverd el a máz hozzávalóit, majd ha megsültek, kend be őket az ízesített barbecue-szósszal, majd pirítsd még néhány percig a húsokat.