Bourbon csirke – ha már így hívják, egy kis whiskys máz is kerüljön a tetejére

Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.

Nincs más dolgod vele, csak jól befűszerezni, megsütni, és amíg készül, a mázat is összedobni. Ha elkészült, paprikás sült burgonyával és majonézes-csilis káposztasalátával tálalva is nagy sikere lesz. 

Combból és szárnyakból is készülhet.
Combból és szárnyakból is készülhet.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre:

A csirkéhez

  • 40 deka csirkehús (bármelyik részéből készítheted)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teásákanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 evőkanál almaecet

A mázhoz

  • 1 kisebb csésze barbecue-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a húst, és keverd el jól a páclében, szerencsés, ha legalább 4 órán át benne is tudod hagyni. Ezek után forró olajban süsd meg a falatokat. Amíg készülnek, keverd el a máz hozzávalóit, majd ha megsültek, kend be őket az ízesített barbecue-szósszal, majd pirítsd még néhány percig a húsokat. 

 

Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában
Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában

Egy kutatás szerint a whisky megvéd a fertőzésektől, és még Jockey Ewing is rosszul itta.

Tovább »

Még több recept

A házi készítésű tortillalapoknál nincs egyszerűbb kenyérhelyettesítő

Töltheted a jobb időkre félretett babkonzervből készült babraguval, avokádóval és tejföllel, de darált húsból, zöldségekkel is készíthetsz bele tölteléket, vagy sajttal összesütve kettőt belőle, egyszerű quesadilla lesz belőle.

március26., 06:00

Gyors reggeli leveles tésztából sonkával, tojással és jó sok olvadt sajttal

Fűszerezésnek elég egy kevés szerecsendió, és ha sonkából egy-egy klassz, aromás változat van a hűtőben, akkor jobb, ha egy-egy nagy szelet friss mozzarellával készíted ezt a receptet, ami nem nyomja el a sonkaszeletek ízét.

április22., 06:00

Készítsd a pogácsát túróval és sült hagymával, úgy még finomabb lesz!

A pogácsa örök dzsóker – nem kell ahhoz alkalom, hogy összedobjunk egy adagot, elég, ha van időnk rá. Egy kis májpástétommal, puha vajjal és zöldségekkel vacsorára is tökéletes, már ha marad belőle.

április3., 06:04

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

augusztus14., 06:04

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.