Bourbon csirke – ha már így hívják, egy kis whiskys máz is kerüljön a tetejére

Bourbon Chickennek nevezték el ezt a fogást névadói, mert állítólag egy kínai szakács készítette, aki egy Bourbon Street-i étteremben dolgozott, és itt alkotta meg a fűszeres csirkefalatokból álló fogást. Nagy csalódás lehetne a recept azoknak, akik egy jó kis whiskys pácra vagy szószra asszociáltak a nevéből, így nálunk a lelki sérülések érdekében egy klassz whiskys barbecue-szószos máz is került a csirkefalatokra.

Nincs más dolgod vele, csak jól befűszerezni, megsütni, és amíg készül, a mázat is összedobni. Ha elkészült, paprikás sült burgonyával és majonézes-csilis káposztasalátával tálalva is nagy sikere lesz. 

Combból és szárnyakból is készülhet.
Combból és szárnyakból is készülhet.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre:

A csirkéhez

  • 40 deka csirkehús (bármelyik részéből készítheted)
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 teásákanál fűszerpaprika
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál gyömbér
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 evőkanál almaecet

A mázhoz

  • 1 kisebb csésze barbecue-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a húst, és keverd el jól a páclében, szerencsés, ha legalább 4 órán át benne is tudod hagyni. Ezek után forró olajban süsd meg a falatokat. Amíg készülnek, keverd el a máz hozzávalóit, majd ha megsültek, kend be őket az ízesített barbecue-szósszal, majd pirítsd még néhány percig a húsokat. 

 

kapcsolódó Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában
Tíz érdekesség a whiskyről, amivel este felvághatsz a kocsmában

Egy kutatás szerint a whisky megvéd a fertőzésektől, és még Jockey Ewing is rosszul itta.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Egy adag tonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

2020. május21., 06:00

Próbáltad már a sütőben elkészíteni a túrógombócokat?

Ha a gyümölcsökkel nem foglalkoznál, próbáld ki a kis adag mandulalikőrrel elkevert házi tejszínt vagy a vaníliás tejfölt a tetején.

2020. június13., 06:04

Mai kedvencünk: sajtos-tejfölös forró mártogatós sült fokhagymával

Pirítóscsíkok, tortillachips, sült krumpli és párolt zöldségek, de akár még friss hideg zellerszár is mártogatható ebbe a remek dipbe. Ha pedig még ez sem lenne elég, kanalazd házi lángos vagy lapcsánka tetejére, azokkal is isteni.

október28., 09:24

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

2020. május20., 06:04

Mustra