Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut. Tálald egy nagy adag tejszínes-vajas burgonyapüré tetején, és a húsevők sem fognak panaszkodni a menüre.

Nyugodtan variáld a receptet a kedved szerint, hagyd el a tököt, cseréld gombára, szejtánra, vagy a csicseriborsó helyett használj babot, ha épp az van otthon. A lényeg úgyis a jó hagymás alap, a fűszerek és az aromás barna sör, ami ennek a fogásnak az ízét megadja. 

Friss, házi tésztával tálald.
Friss, házi tésztával tálald.Fotó: Rocky89

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 1 bögre apróra kockázott sütőtök
  • 25 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 dl barna sör
  • 3 dl zöldségalaplé
  • friss spenótlevelek és petrezselyem (a tálaláshoz)
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-őrlemény
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb paradicsompüré-konzerv (2-3 evőkanál)
  • 1 kisebb csésze felkockázott aszalt paradicsom
  • 1 szál felkockázott pasztinák
Recept idők

Elkészítés:

Párold a hagymát üvegesre az olívaolajon, majd egyszerűen add hozzá a csicseriborsón és a szárított paradicsomon kívül az összes hozzávalót. Ha a tök és a pasztinák megpuhult, mehetnek bele az addig kimaradt hozzávalók is, és azzal együtt is adj neki egy kis időt. Keverd el jól a ragut, ha szükséges, pótold a vizet, és ha úgy 10 perc után elkészült, add hozzá a friss zöldfűszereket is. 

A
A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább »

Még több recept

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

március7., 11:24

Mézes-narancsos szilva – köretként és desszertalapnak is remek

A legjobb, ami a szilvákkal történhet, vitán felül a szilvás gombóc, de a nagyáruházakban ilyenkor is akad belőlük, így nem érdemes kihagynod ezt a klassz ragut, ami egy kanál vaníliafagyival remek nyári desszert, egy szelet csirkemell vagy grillezett mozzarella mellett izgalmas vacsora lesz.

március8., 10:24

Ez a gombás-tonhalas quiche tökéletes hétvégi reggeli lesz

Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.

március7., 12:52

Meleg saláta lencsével, burgonyával és savanykás kapribogyóval

Mediterrán hangulatú fogás, amiből nem hiányzik a hús, főleg, ha pirított vajas bagettszeletekkel és egy kevés fetával a tetején tálalod.

március6., 10:20

A csirkesült még izgalmasabb ezzel a tejszínes-kapribogyós szósszal

A sós csirkefalatok mellett remek ez a sűrű, gazdag, tejszínes szósz, amit a kapribogyó tesz izgalmassá. Köretnek frissen kifőtt, gyúrt tésztát és paradicsomsalátát tálalj mellé.

március5., 11:20

Almás tonhalas szendvics – különleges gyors vacsora percek alatt

Néhány ropogós, édes falat a pirított rozskenyér szeletek között és máris izgalmasabb szendvicset dobtál össze, mint a hagyományos sonkás-sajtos, vagy vajas-szalámis.

március6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.