Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut. Tálald egy nagy adag tejszínes-vajas burgonyapüré tetején, és a húsevők sem fognak panaszkodni a menüre.

Nyugodtan variáld a receptet a kedved szerint, hagyd el a tököt, cseréld gombára, szejtánra, vagy a csicseriborsó helyett használj babot, ha épp az van otthon. A lényeg úgyis a jó hagymás alap, a fűszerek és az aromás barna sör, ami ennek a fogásnak az ízét megadja. 

Friss, házi tésztával tálald.
Friss, házi tésztával tálald.Rocky89

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 1 bögre apróra kockázott sütőtök
  • 25 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 dl barna sör
  • 3 dl zöldségalaplé
  • friss spenótlevelek és petrezselyem (a tálaláshoz)
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-őrlemény
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb paradicsompüré-konzerv (2-3 evőkanál)
  • 1 kisebb csésze felkockázott aszalt paradicsom
  • 1 szál felkockázott pasztinák
Recept idők

Elkészítés:

Párold a hagymát üvegesre az olívaolajon, majd egyszerűen add hozzá a csicseriborsón és a szárított paradicsomon kívül az összes hozzávalót. Ha a tök és a pasztinák megpuhult, mehetnek bele az addig kimaradt hozzávalók is, és azzal együtt is adj neki egy kis időt. Keverd el jól a ragut, ha szükséges, pótold a vizet, és ha úgy 10 perc után elkészült, add hozzá a friss zöldfűszereket is. 

kapcsolódó A
A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

2020. február16., 11:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

2020. január29., 11:20

Alfredo light – így lesz a fokhagymás, parmezános tésztából legálisan falható finomság a diéta alatt is

Nincs is jobb az olasz tésztaételeknél, főleg, ha egy adag vajat és jó sok parmezánt is adunk a frissen gyúrt, házi tésztához – mondjuk mi. Iáj – mondaná erre a vérképünk.

2020. február14., 09:20

Mustra