Itt egy jó kis füstös zöldségpörkölt, amivel kezdő szakácsként is sikered lesz!

Az egészséges zöldségek mellett a füstölt pirospaprika és a barna sör teszi különlegessé ezt a klassz, vega ragut. Tálald egy nagy adag tejszínes-vajas burgonyapüré tetején, és a húsevők sem fognak panaszkodni a menüre.

Nyugodtan variáld a receptet a kedved szerint, hagyd el a tököt, cseréld gombára, szejtánra, vagy a csicseriborsó helyett használj babot, ha épp az van otthon. A lényeg úgyis a jó hagymás alap, a fűszerek és az aromás barna sör, ami ennek a fogásnak az ízét megadja. 

Friss, házi tésztával tálald.
Friss, házi tésztával tálald.Fotó: Rocky89

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 fej felkockázott vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 1 bögre apróra kockázott sütőtök
  • 25 dkg főtt csicseriborsó
  • 1 dl barna sör
  • 3 dl zöldségalaplé
  • friss spenótlevelek és petrezselyem (a tálaláshoz)
  • 1 evőkanál füstöltpaprika-őrlemény
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb paradicsompüré-konzerv (2-3 evőkanál)
  • 1 kisebb csésze felkockázott aszalt paradicsom
  • 1 szál felkockázott pasztinák
Recept idők

Elkészítés:

Párold a hagymát üvegesre az olívaolajon, majd egyszerűen add hozzá a csicseriborsón és a szárított paradicsomon kívül az összes hozzávalót. Ha a tök és a pasztinák megpuhult, mehetnek bele az addig kimaradt hozzávalók is, és azzal együtt is adj neki egy kis időt. Keverd el jól a ragut, ha szükséges, pótold a vizet, és ha úgy 10 perc után elkészült, add hozzá a friss zöldfűszereket is. 

A
A "leghúsosabb" vegán kaja - vörösboros görög pörkölt

Ez a szuperszaftos ragu karamellizált hagymával a görögök válasza a franciák "bœuf bourguignon"-jára. Steiner Kristófé pedig ez a vegán változat.

Tovább »

Még több recept

Húsimádók kedvence: olasz meatza

A meatza a pizza és a hús szavak keveredéséből született finomság, ami remek akkor, ha kevesebb szénhidrátot ennél. Általában elég belőle egy-egy szelet, és mellé egy nagy tányér paradicsomsaláta egy kevés fekete olívával.

február28., 06:00

Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes.

2020. február12., 10:44

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Csirke új ruhában: zelleres-barackos salátaként is tálalhatod

Azért a grillezett csirke úgy önmagában nem tartozik a legérdekesebb fogások közé, és ha valakinek fontosak a különleges ízek, érdemes feldobni valahogy könnyű és gyorsan elkészíthető kedvencünket.

2020. február9., 11:20

Na ez a saláta azért elég menő: tonhalsaláta bébispenóttal, körtével és málnaecetes dresszinggel

A tetején még akár egy kevéske parmezán vagy grana padano is elfér.

2020. február1., 10:40

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

2020. március28., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.