Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes. A brokkolival, a könnyű garnélafalatokkal és a barna rizzsel ráadásul csupa egészséges hozzávalóval töltöd fel a szervezeted.

Brokkoliból azért érdemes minél többet az ételeidbe ügyeskedned, mert a többi káposztaféléhez hasonlóan C- és K-vitaminban igen gazdag, annyira, hogy tíz deka belőle a napi adagot fedezi mindkettőből. A benne lévő rafaninról kutatások is igazolták, hogy gátolja egyes vírusok, baktériumok és gombák szaporodását.
 

Már csak a koktélparadicsom hiányzik.
Már csak a koktélparadicsom hiányzik.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 1 teáskanál vaj
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 1 fél üveg pesto
  • 2 kisebb szelet csirkemell
  • 1 bögre összevágott koktélparadicsom
  • 1 bögre zellerszár
  • 1 csokor snidlig
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át a forró vajban a barna rizst, majd tedd fel főni az alaplében, és adj neki úgy háromnegyed órát kis lángon. 

Közben főzd meg sós vízben a rózsáira szedett brokkolit is 7-10 perc alatt, és néhány kanál olívaolajon süsd meg, vagy grillezd a besózott és borsozott csirkehúsokat. 

A zöldségeket és a húst is szeleteld fel, sózd meg egy kicsit. Ha a rizs elkészült, forgasd meg a pestóban, és ha kissé kihűlt, keverd el a zöldségekkel. Ezek után mehet rá a hús, és ha van otthon, akkor egy-egy evőkanál parmezán is. Csirke helyett egy-egy adag édes-csípős szószban meforgatott garnélával vagy hideg, citromos füstölt hallal is készítheted. 

Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak

Előzetesként annyit, hogy a brokkolit nem túl jó ötlet leforrázni/szanaszét főzni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A brokkoli tésztával is finom, főleg, ha egy kevés pirított mandula is kerül a tetejére

Szeretnénk egy kicsit több brokkolit enni, de ahhoz rövid az élet, hogy párolva együk főtétel helyett. Ám durumtésztával, fokhagymával, mascarponéval és mandulával már egészen finom, ráadásul egészséges fogás készíthető belőle. Ha füstölt makrélát is teszel bele, még tökéletesebb lesz a végeredmény.

2020. november7., 06:04

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Brokkolis lepénykék: húsmentes finomság glutén- és tojásmentesen

Ez a low carb brokkolis lepény lehet előétel, főétel, köret vagy snack is akár.

2020. február18., 12:04

Brokkolis krokett? Zöldséggel és fokhagymával ügyesen feldobhatod a klasszikus burgonyaköretet

Dobd fel a kroketteket brokkolival és fokhagymával, és azok nemcsak izgalmasabbak, finomabbak, hanem egészségesebbek is lesznek! Ha ezt a verziót megunod, készítsd el karfiollal, mozzarellával és szerecsendióval is!

2021. március25., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek