Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes. A brokkolival, a könnyű garnélafalatokkal és a barna rizzsel ráadásul csupa egészséges hozzávalóval töltöd fel a szervezeted.

Brokkoliból azért érdemes minél többet az ételeidbe ügyeskedned, mert a többi káposztaféléhez hasonlóan C- és K-vitaminban igen gazdag, annyira, hogy tíz deka belőle a napi adagot fedezi mindkettőből. A benne lévő rafaninról kutatások is igazolták, hogy gátolja egyes vírusok, baktériumok és gombák szaporodását.
 

Már csak a koktélparadicsom hiányzik.
Már csak a koktélparadicsom hiányzik.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre barna rizs
  • 1 teáskanál vaj
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 1 fél üveg pesto
  • 2 kisebb szelet csirkemell
  • 1 bögre összevágott koktélparadicsom
  • 1 bögre zellerszár
  • 1 csokor snidlig
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át a forró vajban a barna rizst, majd tedd fel főni az alaplében, és adj neki úgy háromnegyed órát kis lángon. 

Közben főzd meg sós vízben a rózsáira szedett brokkolit is 7-10 perc alatt, és néhány kanál olívaolajon süsd meg, vagy grillezd a besózott és borsozott csirkehúsokat. 

A zöldségeket és a húst is szeleteld fel, sózd meg egy kicsit. Ha a rizs elkészült, forgasd meg a pestóban, és ha kissé kihűlt, keverd el a zöldségekkel. Ezek után mehet rá a hús, és ha van otthon, akkor egy-egy evőkanál parmezán is. Csirke helyett egy-egy adag édes-csípős szószban meforgatott garnélával vagy hideg, citromos füstölt hallal is készítheted. 

kapcsolódó Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak
Így készítsd el a brokkolit, ha jót akarsz magadnak

Előzetesként annyit, hogy a brokkolit nem túl jó ötlet leforrázni/szanaszét főzni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

október18., 12:52

Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

október17., 11:24

Brokkoli-cheddar falatkák – leveles tésztába töltve a legfinomabbak

Az egészséges brokkolival is készülhet vendégváró és gyors vacsora, ami akkor a legfinomabb, ha egy kevés parmezános besamelt is készítesz hozzá. Pillanatok alatt megvan, és még hús sem került bele.

május28., 10:24

Ezekkel a különleges tavaszi tekercsekkel kezdőként sem lesz gondod

Egy jó kis vietnámi hangulatú fogás, amihez már itthon is könnyű beszerezned az alapanyagokat. Készíts mellé apró csíkokra vágott zöldségeket wokban egy kevés gyömbérrel, mézzel, csilivel és szójaszósszal.

február25., 06:00

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

október17., 11:24

Brokkolis krokett? Zöldséggel és fokhagymával ügyesen feldobhatod a klasszikus burgonyaköretet

Dobd fel a kroketteket brokkolival és fokhagymával, és azok nemcsak izgalmasabbak, finomabbak, hanem egészségesebbek is lesznek! Ha ezt a verziót megunod, készítsd el karfiollal, mozzarellával és szerecsendióval is!

március25., 10:24

Mustra