Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

Akár a vegánsággal szemezel, akár egy menő körettel dobnád fel az otthoni menüt, mindenképpen jól jöhet ennek az egyszerű fogásnak a receptje. A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Az édesburgonya mindenképpen a barátunk: magas a B6-vitamin-tartalma, jó forrása a C-vitaminnak, ráadásul 10 dekánként 33 mg kalcium van benne, ami alapeleme az egészséges csontrendszernek. Levesekhez, salátákban, sütve, de még desszertként is fogyaszthatod. A sütőtökhöz hasonlóan jól illik belőle egy adag kekszekhez, sajttortákhoz, de akár egyszerű, kevert tésztákhoz is adhatsz egy adagot.

Egy kis parmezánt is elbír.
Egy kis parmezánt is elbír.Fotó: Arijuhani

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb darab édesburgonya
  • 2 evőkanál parmezán
  • 1 teáskanál vaj
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 nagy bögre felaprított gomba
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 15 dkg mirelit spenót (vagy egy zacskó friss spenót)
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg az édesburgonyát, csomagold alufóliába, és egy óra alatt puhítsd meg a sütőben. 

Közben egy kanál vajon puhítsd meg a gombát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a spenótleveleleket is. Vágd félbe a burgonyákat, lazítsd fel villával a belsejét mindegyiknek, sózd és borsozd a darabokat. Ezek után halmozd a tetejére a gombás tölteléket, majd szórd meg egy-egy evőkanál parmezánnal. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

április19., 06:04

Indiai ragu két nagy kedvenccel: édesburgonyával és sütőtökkel

Mindkét legfontosabb alapanyagát szeretitek, mi pedig a gyors indiai ragukat, így nincs is okunk arra, hogy a héten valamikor ne dobjunk össze egy ilyen extra gyors zöldségpörköltet.

október28., 06:08

Vega ételekben is finom a zakuszka főleg sajttal és édesburgonyával

Naná, hogy brokkolival, vagy karfiollal is helyettesítheted az édesburgonyát, és ha egyiknek sem vagy a rajongója, még mindig ott a klasszikus, burgonyás változat. Ha néhány kocka bacont és egy kevés füstölt kolbászt is adsz hozzá, húsevőknek is tökéletes lesz a végeredmény.

augusztus23., 06:04

A masalatea az indiaiak egyik kedvence

Nálunk egy kis növényi tej is került ebbe a teába, ami a legjobb döntés akkor, ha valami különleges itallal szoknál le a kávéról. A délutáni süti, keksz és kétszersült mellé is remek.

október29., 06:08

Készíts könnyű vacsorát édesburgonyával és lágytojással!

Az édesburgonya és a tojás örök kedvencek, ezért mi is igyekszünk rendre valami finomat összedobni velük. Ez a könnyű vacsora nálunk kifejezetten csípősre sikerült, a tálaláskor pedig csak egy kis vajas pirítós és marinált articsóka került mellé a tányérra.

szeptember23., 06:08

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.