Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

Akár a vegánsággal szemezel, akár egy menő körettel dobnád fel az otthoni menüt, mindenképpen jól jöhet ennek az egyszerű fogásnak a receptje. A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

Az édesburgonya mindenképpen a barátunk: magas a B6-vitamin-tartalma, jó forrása a C-vitaminnak, ráadásul 10 dekánként 33 mg kalcium van benne, ami alapeleme az egészséges csontrendszernek. Levesekhez, salátákban, sütve, de még desszertként is fogyaszthatod. A sütőtökhöz hasonlóan jól illik belőle egy adag kekszekhez, sajttortákhoz, de akár egyszerű, kevert tésztákhoz is adhatsz egy adagot.

Egy kis parmezánt is elbír.
Egy kis parmezánt is elbír.Fotó: Arijuhani

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagyobb darab édesburgonya
  • 2 evőkanál parmezán
  • 1 teáskanál vaj
  • 3 darab lereszelt fokhagymagerezd
  • 1 nagy bögre felaprított gomba
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 15 dkg mirelit spenót (vagy egy zacskó friss spenót)
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg az édesburgonyát, csomagold alufóliába, és egy óra alatt puhítsd meg a sütőben. 

Közben egy kanál vajon puhítsd meg a gombát és a fokhagymát, sózd, borsozd, majd vedd le a tűzről, és keverd el benne a spenótleveleleket is. Vágd félbe a burgonyákat, lazítsd fel villával a belsejét mindegyiknek, sózd és borsozd a darabokat. Ezek után halmozd a tetejére a gombás tölteléket, majd szórd meg egy-egy evőkanál parmezánnal. 

Ezért olyan egészséges az édesburgonya
Ezért olyan egészséges az édesburgonya

A batáta, vagyis az édesburgonya nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

2020. szeptember17., 06:04

Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

február7., 06:00

Gyömbéres teriyaki csirke – egy kis adag friss szerecsendióval lesz igazán finom

Nem is kell más mellé, csak egy adag tejszínnel és vajjal készült sűrű burgonyapüré vagy szójaszósszal és káposztával, wokban készült rizstészta. Nálunk ezúttal egy adag csirkecombból készült.

március5., 10:40

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

január14., 06:04

Édesburgonya, csili és füstölt paprika – köretként és főételként is bevetheted

Töltsd néhány házi tortillalap közepébe, vagy tálald párolt rizs tetején, mindenképpen finom és egészséges ez a zöldségragu, amit akár olaszos, paradicsomos változatban egy nagy adag sajttal is kipróbálhatsz.

január8., 06:04

Édesburgonyával sült karaj ementálival – három kedvencünk egy tepsiben

Nem lesz nagy a meglepetés: ha három kedvencet egy tepsibe rakunk, annak csak jó vége lehet. A mienk egy gyors változat, de ha még tovább fokoznád, parmezános besamel és néhány kocka bacon is kerüljön a húsok és a batáta közé.

2020. június6., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.