10 étel, amivel jócskán megdobhatod a rostfogyasztásod – és még finomak is!

Ha csak egy dologgal szeretnéd kiegészíteni az étrended, akkor legyen az a rostokkal teli, egészséges zabkorpa, ami ezenkívül még vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Összegyűjtöttük a 10 kedvenc zabkorpás receptünket is, ha egy kicsit több ételbe is belecsempésznéd a reggeli joghurton és smoothie-n kívül.

Kifejezetten magas, 27 százalékos rosttartalmával a zabkorpa kifejezetten gazdag rostforrásnak számít. A diétás étkezésben is segít, mert jóllakottabbnak érzed magad tőle, ráadásul csökkenti a koleszterinszintet, és az emésztésre is jó hatással van.

Ha szeretnél egészségesebben élni, akkor sem kell feltétlenül az összes kedvencedről lemondanod. Itt van például a túrógombóc, ami zabkorpával és édesítővel már jóval barátságosabb fogás, mint ha jó sok cukorral, morzsával és búzadarával készítenénk.

A mikróban készült süteményekért úgy általában lelkesedni nem lenne túl őszinte, de ez a csokis egy teljesen jó változat, ami azonnal bevethető ha épp nincs otthon senki más, neked viszont azonnal kellene valami nagyon finom. Ez a kakaós édesség jó minőségű alapanyagokból, egészséges édesítővel és egy kis zabkorpával nemcsak desszertnek, de menő hétvégi reggelinek is megteszi.

Érdemes bármihez egy kis extra rostot adni, hiszen a zabkorpából készült gofrinak az ízében ettől nem lesz sok változás, hosszú távú hatása viszont fontos lehet. Ha mogyoróvajjal és banánnal készíted, akkor egy szelet reggelire garantáltan eltelít délig.

Vannak ötleteink ha arra, hogyan lesz az almás pitéből teljesen legálisan fogyasztható édesség. Nálunk vaníliával, zabliszttel és egy kis zabkorpával készült.

Jó ötlet lehet a panírban is elrejteni egy kevés zabkorpát, főleg, ha az apró egészséges változtatások híve vagy.

Ez a mákos-túrós muffin nálunk zabkorpával készült, így egy adag rost is kerül az asztalunkra, ráadásul észrevétlenül. A citromos túrókrém klassz meglepetés a sütik belsejében.

Egy nagy adag kókuszgolyó tökéletes választás, ha vendégek jönnek, és ha ráadásul egészséges változatban készül, akkor nem lesz lelkiismeret-furdalásod sem, ha időnként rájársz a buli utáni maradékra.

Ha nem vagy az édességek rajongója, akkor neked találták ki ezt a zabkekszet, amit csak keverni kell, és úgy 20 percen át sütni, más dolgod nem is lesz vele. Ha aszaltszilva-kockákat is keversz a tésztába, még érdekesebb lesz a végeredmény.

Az egyik legjobb köret halakhoz és csirkéhez ez az egzotikus céklapüré zabkorpával és friss petrezselyemmel. Ha pedig még izgalmasabbá tennéd, süss hozzá fehérrépát és fűszerezd őrölt köménnyel.

Egy elegáns vegetáriánus étterem étlapján is megállná a helyét ez a pirított diós babfasírt, amihez édesburgonya-pürét készítettünk. Ha egy kis csiliolaj vagy szarvasgomba is kerül mellé, tökéletes választás vegetáriánus vendégek esetén, vagy ha valami könnyű, ünnepi ételt készítenél.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek