Narancsos-mogyoróvajas kekszek – 4 összetevőből fél óra alatt elkészülnek

Minden olyan finomságot rajongunk, amiből úgy lesz klassz édesség, hogy nem kell vele sokat dolgoznunk, és minél több természetes, egészséges összetevő van bennük. Ez a menő keksz pont ilyen: mogyoróvaj, tojás és narancs kell hozzá, és valamilyen természetes, lassan felszívódó édesítő. Ha így készül, teljesen vállalható reggelire, vagy akár napközbeni tűzoltásra, ha épp nincs időd készíteni valami egészségeset.

A mogyoróvaj ugyan sok kalóriát tartalmaz, de a vele készült ételektől sokáig nem leszel éhes, hiszen glikémiás indexe csak 14, ami kifejezetten alacsonynak számít. Kordában tartja az éhségérzetet, telítetlen zsírjaival védi az ereket, a mogyoróban található biotin pedig fontos a szép és egészséges bőr és haj számára. Mutatjuk, hogyan készíts belőle egyszerű, de tartalmas kekszeket!

Egy kis málnalekvár nem árthat neki.
Egy kis málnalekvár nem árthat neki.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 17 deka mogyoróvaj
  • 2 darab bionarancs héja
  • 1 darab tojás
  • 5 evőkanál cukor vagy xilit
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egy tálban jól a hozzávalókat, és halmozd kis adagokban sütőpapírra. Formázd meg őket kissé, majd 180 fokon negyedóra alatt süsd készre. Ha kihűlt, már tálalhatod is, de akár a fagyasztást is jól tűri.

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj? Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Kecskesajtos kekszek áfonyalekvárral

Reggelire, vendégvárónak és bármilyen alkalomra, amikor jól jön egy különleges snack – ez a fogás egyszerűen tökéletes.

2021. július9., 12:52

Narancsos palacsinta oreokrémmel és őszibarackkal

Ha olyan desszertet szeretnél, ami mindenkinek ismerős, mégis nagyon izgalmas és különleges, ezt a remek, kekszes, krémes és nagyon gyümölcsös verziót érdemes kipróbálnod.

2021. november7., 09:24

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

2021. május2., 10:44

Mogyorós, joghurtos mártogatós – zellerszárral és tortillacsipsszel is remek

Ha a guacamole és a hummusz mellé egy újfajta mártogatóst keresel a családi szakácskönyvbe, ezt a mogyorósat készítsd el. Tökéletes zöldségek, csipszek és gyors házi kenyerek mellett is.

2021. április15., 10:44

Szereted a mogyoróvajat? Ezt a csokis cookie-t készítsd el belőle!

Akár egy hétköznap este is összedobható ez a gyors desszert, és mi úgy vagyunk vele: egy héten egy-két család még bőven belefér. Ha pedig három lesz belőle, akkor kompenzáljuk egy vegán nappal, rengeteg salátával és gyümölccsel, így már semmi nem állhat a mogyoróvajas finomság elkészítésének útjába.

2021. október1., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek