A mogyoróvaj ugyan sok kalóriát tartalmaz, de a vele készült ételektől sokáig nem leszel éhes, hiszen glikémiás indexe csak 14, ami kifejezetten alacsonynak számít. Kordában tartja az éhségérzetet, telítetlen zsírjaival védi az ereket, a mogyoróban található biotin pedig fontos a szép és egészséges bőr és haj számára. Mutatjuk, hogyan készíts belőle egyszerű, de tartalmas kekszeket!
![Egy kis málnalekvár nem árthat neki.](https://kep.index.hu/1/0/3139/31396/313965/31396575_2410565_8e2882300606dd28dcc8cc128eca2a10_wm.jpg)
Hozzávalók
- 17 deka mogyoróvaj
- 2 darab bionarancs héja
- 1 darab tojás
- 5 evőkanál cukor vagy xilit
Elkészítés:
Keverd el egy tálban jól a hozzávalókat, és halmozd kis adagokban sütőpapírra. Formázd meg őket kissé, majd 180 fokon negyedóra alatt süsd készre. Ha kihűlt, már tálalhatod is, de akár a fagyasztást is jól tűri.
![Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?](https://kep.index.hu/1/0/2774/27747/277472/27747219_2128423_8be2f186804f33bdd9a6eaa9476b37a8_wm.jpg)
Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?
Tovább olvasom