Ha így túl egyszerűnek találnád, színezd céklalével, és zselatinnal sűrítve kanalazd poharakba, vagy tálald a gyümölcsfalatokat egy klassz házi főzött krém tetején, egy adag rumos mazsolával. Sokféleképpen variálható, pitetöltelékként is remek ez a bodzás változat, ha egyáltalán lesz esélye túlélni a teljes átalakulás vége előtti bábállapotot. Akárhogy is, a kompótok még mindig szuper egészséges édességek, amiket nyugodtan dobj fel fűszerekkel, aszalványokkal, szirupokkal vagy akár likőrökkel is.
![A körtekompót legyen körtekompót.](https://kep.index.hu/1/0/3139/31396/313968/31396883_2410589_bab1becf04a9b845ae781e223ba7757e_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 4 darab körte
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab citrom leve
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
- 1 deci bodaszörp
Elkészítés:
Tisztítsd meg a körtéket és vágd falatnyi kockákra, majd önts rá anyi vizet, amennyi ellepi. Keverd el benne a többi hozzávalót is, és ha a körte kissé megpuhult, már tálalhatod is. Friss mentával, egy biocitrom reszelt héjával tálald. Bodza helyett a lehűtött kompótot akár egy adag limoncellóval is feldobhatod.
![Virágzik a bodza, jöhet a szörp!](http://kep.index.hu/1/0/426/4264/42648/4264818_92c955072cc11e3e5bf4242dbcbdec4d_wm.jpg)
Ha nekiálltunk a bodzaszörp készítésének, nem akartuk kihagyni a citromfűszörpöt sem. Pünkösdkor már ihatja is!
Tovább olvasom