Bodzás-vaníliás körtekompót – idézd meg a tavaszt egy könnyű és egészséges finomsággal!

Ha épp nem érik a friss bodza, egy kis pohár szörppel dobd fel ezt a gyümölcsös fogást, aminél könnyebb desszertet nehéz elképzelni. Válassz hozzá jó kemény körtéket és természetes édesítőt, és tálald desszert helyett – egy-egy tartalmasabb fogás után tökéletesen elég lesz.

Ha így túl egyszerűnek találnád, színezd céklalével, és zselatinnal sűrítve kanalazd poharakba, vagy tálald a gyümölcsfalatokat egy klassz házi főzött krém tetején, egy adag rumos mazsolával. Sokféleképpen variálható, pitetöltelékként is remek ez a bodzás változat, ha egyáltalán lesz esélye túlélni a teljes átalakulás vége előtti bábállapotot. Akárhogy is, a kompótok még mindig szuper egészséges édességek, amiket nyugodtan dobj fel fűszerekkel, aszalványokkal, szirupokkal vagy akár likőrökkel is.

A körtekompót legyen körtekompót.
A körtekompót legyen körtekompót.Fotó: unpict

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab körte
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab citrom leve
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
  • 1 deci bodaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a körtéket és vágd falatnyi kockákra, majd önts rá anyi vizet, amennyi ellepi. Keverd el benne a többi hozzávalót is, és ha a körte kissé megpuhult, már tálalhatod is. Friss mentával, egy biocitrom reszelt héjával tálald. Bodza helyett a lehűtött kompótot akár egy adag limoncellóval is feldobhatod. 

Virágzik a bodza, jöhet a szörp!

Ha nekiálltunk a bodzaszörp készítésének, nem akartuk kihagyni a citromfűszörpöt sem. Pünkösdkor már ihatja is!

Tovább »

Még több recept

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Karaj gombás-fehérboros szószban – ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes

Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható fogás, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

május12., 10:24

Jöhet egy különleges, darált húsos recept? Ezzel a mexikói hangulatú sült tésztával nagyon kevés munkád lesz

Csak megfőzöd a pennét, megpirítod a húst, és mindent a sütőbe dobsz néhány percre. A mexikói hangulatért a tetejére olvadt sajtot ne felejtsd el jól megpakolni salsával, friss avokádóval és néhány kanál sűrű, hideg tejföllel.

május15., 11:24

Diétás cukkinilasagne – kétféle sajttal dobtuk fel aktuális kedvencünket

Ha már a szénhidrátokat kihagytuk, és pulykahússal készítettük ezt a finomságot, akkor a sajtokból nem engedünk. Egy nagy adag olvadt mozzarellával és parmezánnal dobtuk fel ezt a fogást – utóbbi csak akkor került rá, amikor kivettük a sütőből. Ha van otthon friss bazsalikom, azzal is szórd meg a tetejét.

május15., 10:24

Két dolog, ami együtt még finomabb: almás süti és bodzahab

Még egy kevert süti, amivel úgy leszel menő a konyhában, hogy valójában nem kellett sok energia ahhoz, hogy összedobd. Az alma a bodzával világbajnok, és ha tovább fokoznád, akár egy kis mák vagy néhány marék pirított dió is kerülhet a tésztájába.

2020. április30., 06:00

Azért a hidegen készülő, bodzás sajttortánál nem sok finomabb, tavaszi desszert létezik

Mondjuk az érveket: csak néhány alapanyag kell hozzá, isteni finom, igazán tavaszi és különleges, és annyira egyszerű, hogy egy másnapos lamantin is össze tudja dobni.

2020. április29., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.