Babos, kukoricás quesadilla – így nem lesz bűntudatod a mexikói után

Lehet azért addig ügyeskedni, hogy egy kis mexikói is beleférjen a diétába, csak fel kell kutatni teljes kiőrlésű tortillalapokat, és zsíros, sajtos marharaguk helyett könnyű, fűszeres babbal és egy kevés sovány sajttal megtölteni őket. Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.

A quesadilla talán a melegszendvicshez hasonlít leginkább, amit hazájában, Mexikóban húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon megpakolva tálalnak. Nálunk a hagyományosnál könnyebb, lassan felszívódó változatban készült. 

Így már egy kicsit egészségesebb.
Így már egy kicsit egészségesebb.KucherAV

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 25 deka főtt vesebab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított friss petrezselyem
  • 1 darab felszeletelt avokádó
  • 0.5 lime leve
  • 1 nagyobb darab felkockázott paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál jalapenopaprika-karika
  • 1 bögre reszelt gouda sajt
  • 10 deka főtt kukorica
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a vöröshagymát, majd 5 perc után add hozzá a fokhagymát és a babot is. Melegítsd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, paprikával és köménnyel, és add hozzá a paradicsompürét is. Néhány perc után vedd le a tűzről. Ha szeretnéd egyszerűbben eloszlatni a lapokon, pürésítheted is a fűszeres babot.

Szeleteld  fel az avokádót, locsold meg a lime levével, majd sózd és borsozd. Pakolj minden hozzávalóból a tortillalapra, majd helyezz a tetejére egy másikat. Süsd egy kevés olajon, kis lángon a serpenyőben, amíg a sajt elolvad, majd fordíts rajta egyet, és ha a másik oldala is elkészült, cikkekre vágva tálald. 

 

Süssön quesadillát, jó móka lesz! Süssön quesadillát, jó móka lesz!

Felejthetetlen mexikói kajaparti - sok barátnak, kis családnak, vagy akár magányos vacsoraként is. Vigyázat, függőséget okoz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

2020. szeptember25., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek