Babos, kukoricás quesadilla – így nem lesz bűntudatod a mexikói után

Lehet azért addig ügyeskedni, hogy egy kis mexikói is beleférjen a diétába, csak fel kell kutatni teljes kiőrlésű tortillalapokat, és zsíros, sajtos marharaguk helyett könnyű, fűszeres babbal és egy kevés sovány sajttal megtölteni őket. Ha egy kevés friss petrezselymet is szórsz a tetejére, és jól megtöltöd friss zöldségekkel, finom és tartalmas fogás lesz belőle.

A quesadilla talán a melegszendvicshez hasonlít leginkább, amit hazájában, Mexikóban húsos vagy zöldséges töltelékkel, sajttal gazdagon megpakolva tálalnak. Nálunk a hagyományosnál könnyebb, lassan felszívódó változatban készült. 

Így már egy kicsit egészségesebb.
Így már egy kicsit egészségesebb.KucherAV

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab teljes kiőrlésű tortillalap
  • 25 deka főtt vesebab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por, őrölt kömény
  • 1 kisebb csokor felaprított friss petrezselyem
  • 1 darab felszeletelt avokádó
  • 0.5 lime leve
  • 1 nagyobb darab felkockázott paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál jalapenopaprika-karika
  • 1 bögre reszelt gouda sajt
  • 10 deka főtt kukorica
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékra a vöröshagymát, majd 5 perc után add hozzá a fokhagymát és a babot is. Melegítsd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, paprikával és köménnyel, és add hozzá a paradicsompürét is. Néhány perc után vedd le a tűzről. Ha szeretnéd egyszerűbben eloszlatni a lapokon, pürésítheted is a fűszeres babot.

Szeleteld  fel az avokádót, locsold meg a lime levével, majd sózd és borsozd. Pakolj minden hozzávalóból a tortillalapra, majd helyezz a tetejére egy másikat. Süsd egy kevés olajon, kis lángon a serpenyőben, amíg a sajt elolvad, majd fordíts rajta egyet, és ha a másik oldala is elkészült, cikkekre vágva tálald. 

 

kapcsolódó Süssön quesadillát, jó móka lesz!
Süssön quesadillát, jó móka lesz!

Felejthetetlen mexikói kajaparti - sok barátnak, kis családnak, vagy akár magányos vacsoraként is. Vigyázat, függőséget okoz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Négysajtos lasagne: ez a legfinomabb változat

Tökéletes maradékmentésre és a hűtőben árválkodó sajtcsücskök okos felhasználására.

december3., 09:24

A maceszgombóc könnyen összedobható és nagyon finom – bebizonyítjuk!

Egy adag maceszt nem is olyan nehéz összedobni, és klasszul feldobja a hozzá illő fogásokat. Próbáld ki!

november28., 07:04

Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

2020. október29., 06:08

Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

Azért azt sem egyszerű elérni, hogy egy édességben szinte az agaragar legyen a legkevésbé szokatlan hozzávaló.

2019. november7., 12:00

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Különleges, meleg fogás: diós-babos saláta sült tojással

Segítünk, hogy több dió kerüljön az asztalra.

2019. október7., 10:52

Mustra