Jöhet egy adag pofonegyszerű májas-barna rizses egytálétel?

Egy kis rozmaring és fehérbor dobja fel ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, tartalmas fogást. Nem kell megijedned a barna rizs elkészítésétől, egy kicsit ugyan tovább fő, mint a hagyományos fehér rizs, de cserébe lassabban szívódik fel a szervezetedben, és jobban eltelít.

Egy kis friss snidlinget és egy adag finom csirkemájat adtunk ehhez a fogáshoz, amit ha még egészségesebbé tennél, friss paradicsomkockákkal, apróra vágott szárzellerrel és kaliforniai paprikával dobj fel, miután elkészült. 

„Az finom lesz!”
„Az finom lesz!”Julio Ricco

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 30 deka felkockázott csirkemáj
  • 15 deka zöldborsó
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 0.5 csokor snidling
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 szál felkockázott, főtt fehérrépa
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg egy evőkanál forró vajon a rizst, majd főzd puhára 50 perc alatt az alaplé és a bor keverékében. Ha elkészült, keverj el benne még egy kanál vajat.

Közben forrósíts fel egy kevés olajat, dobd rá a hagymákat és a felkockázott májat, adj neki 5 percet, majd ízesítsd sóval, borssal és rozmaringgal. Ha a máj elkészült, add hozzá a rizst, a fehérrépát és a borsót, melegítsd össze őket, és keverd el jól az egészet az apróra vágott zöldfűszerekkel. 

Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk! Tényleg kemény lesz a máj, ha sózzuk? Kipróbáltuk!

Szerettük volna megtudni élelmiszervegyésztől és szakácstól. Mivel senki sem tudta, inkább kipróbáltuk. A főzés legnagyobb városi legendája.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

2020. július15., 06:04

Csak néhány összetevő kell ezekhez a csirkemájas-fehérrépás párnákhoz

Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.

2021. január31., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Kóstoltad már a csirkemájas, sós palacsintákat?

Még finomabb lesz ez a fogás, ha egy jénaiba teszed az elkészült palacsintákat, meglocsolod egy nagy adag fokhagymás tejföllel és a tetejére pirítasz rengeteg reszelt sajtot.

2021. január31., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek