Egyszerű mogyorós csirke barna rizzsel – laktató és percek alatt elkészülő egzotikus vacsora

Az újhagyma friss zöldje és egy adag Cayenne-bors teszi még érdekesebbé ezt az egyszerű csirkés fogást, amiből alig fél óra alatt lesz egy lassan felszívódó, tartalmas és egzotikus főétel. Az egyik legfinomabb verzió a megszokott csirke-rizs kombinációra, amihez a rizs mellé egy adag vajban grillezett ananász is jól illik.

A mogyoró 10 dekánként közel 600 kalóriát tartalmaz, cserébe csaknem hatvan százalék zsír, tizennégy százalék fehérje, valamint 5 mg/100 g C-vitamin van benne. És ez még nem minden: sok növényi rostot tartalmaz, B1-, B2-, H- és E-vitamint, és nagyon sok rezet, káliumot, mangánt, cinket és magnéziumot is. Ha ezt a fogást barna rizzsel készíted, simán belefér az egészséges életmód kedvencei közé. Vegáknak rizs helyett párolt fehérrépával vagy tofuval készítsd.

Már csak a friss petrezselyem hiányzik róla.
Már csak a friss petrezselyem hiányzik róla.MSPhotographic

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre barna rizs
  • 2.5 bögre alaplé
  • 1 csokor felaprított zöldhagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 40 deka felcsíkozott csirkecombfilé
  • 1 mokkáskanál cayenne-bors
  • 3 evőkanál pirított mogyoró
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 0.5 mokkáskanál gyömbér
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1.5 deci főzőtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd át egy teáskanál forró vajon a rizst, öntsd fel az alaplével, majd főzd puhára úgy egy óra alatt. Amikor már nem túl forró, keverd a zöldhagyma zöldjét is hozzá. 

A hagyma fehér szárát dobd a csirkével egy kis kanál forró vaj és olaj keverékére, majd kifehéredésig süsd. Ha ezzel megvagy, keverd bele sorban az összes többi hozzávalót (a pirított földimogyoró kivételével), és főzd bennük puhára a csirkefalatokat. Kanalazd a barna rizsre, és pirított mogyoróval meg friss petrezselyemmel vagy korianderrel a tetején tálald. Ananásszal, csilipaprikával és reszelt lime-héjjal teheted még különlegesebbé ezt az egyébként sem hagyományos fogást. 

 

Ázsiai ételeket főztünk Mautner Zsófival Ázsiai ételeket főztünk Mautner Zsófival

Otthon is könnyen elkészíthető ételeket mutatunk a salátától a desszertig!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez tényleg az egyik legfinomabb saláta: epres-kecskesajtos bébispenót dióval

Ha már unod a hagyományos görög- és cézársalátákat, próbáld ki ezt az epres-sajtosat, amit olajos magvakkal tehetsz még tartalmasabbá.

2020. március14., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

2020. március21., 06:00

Hidegen is finom: rizssaláta pestóval, brokkolival és csirkefalatokkal

Az a jó ebben a salátában, hogy nemcsak frissen, melegen lesz nagyon finom, hanem akár hidegen egy utazás közben, vagy az irodában is tökéletes.

2020. február12., 10:44

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek