Paradicsomos halloumiburrito – tökéletes, könnyű ebéd, amit a munkahelyedre is elvihetsz

Néhány perc alatt egyszerűen grillezhető sajtféle a halloumi, amit akár gomolyával, vagy ha nem akarod sütni, akkor fetával is helyettesíthetsz. Ez a ciprusi specialitás eredetileg juh- és kecsketejből készül, nálunk tehéntejet is felhasználnak hozzá. Egy jó kis könnyű szendvicsféle lesz belőle, ami jól bír néhány óra pihenőt is.

A tortillalapok már teljes kiőrlésű változatban is kaphatók, és még mindig szerencsésebb ebbe csomagolnunk a kedvenc töltelékeinket, mint két nagy szelet kenyérbe – legalábbis, ha napi szénhidrátfogyasztásunkat igyekszünk kordában tartani. Most egy zöldséges, grillsajtos wrapot hoztunk, amivel klasszul megidézhető a nyári grillezések hangulata úgy, hogy közben egy viszonylag könnyű, mégis laktató fogást ebédelsz. 

Ne hagyd ki a jalapenót!
Ne hagyd ki a jalapenót!DronG

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 nagyobb méretű tortillalap
  • 8 darab felaprított koktélparadicsom
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 nagy evőkanál majonéz
  • 1 bögre felaprított jégsaláta
  • 2 darab felkockázott, grillezett paprika (üvegben is kapható)
  • 2 evőkanál jalapenokarika
  • 10 deka halloumi sajt
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a sajtot oldalanként 2-3 perc alatt, és attól függően, hogy a halloumi mennyire sós, ízesítsd a paradicsomokat és a paprikát. Keverd össze, és locsold meg őket a borecettel, törj rájuk egy adag friss őrölt borsot is. Vágd csíkokra a sajtot és a jégsalátát. 

Melegítsd fel serpenyőben a tortillalapokat, kend meg őket majonézzel, majd töltsd meg a hozzávalókkal, és tekerd fel úgy, hogy először a két szélét hajtod be, és ezek után csavarod fel. Szerintem ezzel a töltelékkel tökéletes, de ha szívesen adnál még hozzá valamit, vörösbabot, avokádót, lila hagymát vagy grillezett kukoricát tölts a burritókba. 

Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz Ezek a legészségtelenebb ételek, amit valaha ehetsz

Megvan Amerika legegészségtelenebb gyorséttermi fogása. Ennéd?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ezek a klassz, reggeli burritók forrólevegős sütőben készültek

Ha egy kicsit különlegesebb formában készítenéd el a burritókat, és te is rajongod a mexikói konyhát, használd ki a forrólevegős sütőt, és abban süsd meg a következő adagot. Ropogós, fűszeres finomság lesz a végeredmény, amit avokádó-paradicsom-petrezselyem salátával érdemes tálalnod.

2021. február24., 06:04

Halloumi-répa-narancs saláta – így nem nehéz egészségesebben élni

Ha nem köretnek szánod, egy nagy bögre főtt csicseriborsóval dobd fel ezt a finomságot, amiben a friss, savanykás narancs mellett tökéletes a sós halloumi sajt és a még ropogósra párolt zöldségfalatok.

2021. január8., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek