A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Ha igyekszel spórolni a kalóriákkal, tökéletes választás minden friss zöldség és gyümölcs. Ha pedig fontos az is, hogy mennyire izgalmas és finom a vacsorád, akkor érdemes kipróbálnod ezt az olasz salátát, amit rengeteg friss fűszerrel, balzsamecettel és egy kis kecskesajttal dobtunk fel.

Balzsamecetből érdemes jó minőségűt venned, mert hatalmas különbségek vannak az egyszerűbbek és azok között, amikre egy kicsit jobban odafigyeltek készítői. A hagyományos balzsamecet olasz eredetű, szőlőből készült ételízesítő, ami akkor tökéletes, ha színe sötétbarna, állaga sűrű, íze pedig édeskés és pikáns.

Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.
Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 kisebb doboz friss koktélparadicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 10 deka kecskesajt
  • 1 nagy evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 csésze olívabogyó
  • ízlés szerint só, bors és olívaolaj
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a kenyereket, forgasd meg egy kevés olívaolajban, majd az olasz fűszerekben, és tedd a sütőbe úgy 10 percre. 

Közben készítsd el a zöldségeket: vágd őket falatnyi darabokra, sózd és borsozd, majd egy kis olívaolajat és egy adag balzsamecetet is adj a keverékhez. Erre halmozd tálaláskor a még meleg kenyérkockákat és a hideg kecskesajtmorzsákat. Szórd meg a tetejét a snidlinggel, és már tálalhatod is. Önmagában is finom, de egy egyszerű sült csirke vagy hal mellett is tökéletes.  

kapcsolódó 5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet
5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet

Tanácstalanul néz, ha a vendégei megkérdik, van -e öntet a salátához? Segítünk - van élet az eceten-cukron és a majonézen túl.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kacsa stir-fry gyömbérrel és rengeteg zöldséggel

Még egy olyan fogás, ami egyrészt finom, másrészt teljesen testreszabható a kedvenc zöldségeiddel, amiktől ráadásul egészségesebb is lesz. Nálunk mazsolás-fűszeres rizzsel került az asztalra, nem bántuk meg.

szeptember15., 10:24

Sült tök fetával és gránátalmával, mediterrán hangulatban

Lassan érkezik a sült tök szezonja, és mi felkészülten várjuk. Ha már megcsípte az első dér, akkor biztosan elég édes, addig is próbáld ki fahéjjal, naranccsal és gesztenyemézzel, vagy ebben a remek, fetás változatban!

szeptember15., 11:24

Ramentészta különleges változatban, spenóttal és tojással

Ha az ember hozzájut egy nagy csomag, pillanatok alatt összedobható ramentésztához, már csak az a kérdés, hogy mivel érdemes feldobni, hogy valóban élvezhető fogás legyen belőle. Íme első tippünk!

szeptember18., 10:24

Ananászos-csirkés ramentészta mogyoróval, zöldhagymával és krémes mogyorószósszal

Egy gyorsan grillezett csirkeszelet mellett tökéletes ez az ananászos-csilis finomság, amit mindenki imádni fog, aki szívesen kipróbál izgalmas gasztrokülönlegességeket.

szeptember18., 11:24

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

szeptember17., 10:24

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Mustra