A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Ha igyekszel spórolni a kalóriákkal, tökéletes választás minden friss zöldség és gyümölcs. Ha pedig fontos az is, hogy mennyire izgalmas és finom a vacsorád, akkor érdemes kipróbálnod ezt az olasz salátát, amit rengeteg friss fűszerrel, balzsamecettel és egy kis kecskesajttal dobtunk fel.

Balzsamecetből érdemes jó minőségűt venned, mert hatalmas különbségek vannak az egyszerűbbek és azok között, amikre egy kicsit jobban odafigyeltek készítői. A hagyományos balzsamecet olasz eredetű, szőlőből készült ételízesítő, ami akkor tökéletes, ha színe sötétbarna, állaga sűrű, íze pedig édeskés és pikáns.

Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.
Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 kisebb doboz friss koktélparadicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 10 deka kecskesajt
  • 1 nagy evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 csésze olívabogyó
  • ízlés szerint só, bors és olívaolaj
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a kenyereket, forgasd meg egy kevés olívaolajban, majd az olasz fűszerekben, és tedd a sütőbe úgy 10 percre. 

Közben készítsd el a zöldségeket: vágd őket falatnyi darabokra, sózd és borsozd, majd egy kis olívaolajat és egy adag balzsamecetet is adj a keverékhez. Erre halmozd tálaláskor a még meleg kenyérkockákat és a hideg kecskesajtmorzsákat. Szórd meg a tetejét a snidlinggel, és már tálalhatod is. Önmagában is finom, de egy egyszerű sült csirke vagy hal mellett is tökéletes.  

5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet
5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet

Tanácstalanul néz, ha a vendégei megkérdik, van -e öntet a salátához? Segítünk - van élet az eceten-cukron és a majonézen túl.

Tovább »

Még több recept

Nem csak édességekben finom – őszi kínai szilvás csirke

Ha van egy rakás szilva otthon, el ne pazarold az egészet lekvárra – simán készülhetnek belőle főételek és különleges sütik is, amikből ezen a héten meg is mutatjuk a kedvenceinket.

szeptember16., 06:04

Ezt a német almás sütit kezdőként is simán bevállalhatod

Ha van otthon pár olyan alma, amely már nem teljesen ép, akkor lépnek színre a sütik, kompótok, almaszószok és gyümölcsös-majonézes saláták, amikben klasszul elférnek a nem éppen tökéletesre faragott darabok is.

szeptember17., 06:04

Céklából is készíthetsz csatnit, már mutatjuk is, hogyan!

Amiben cékla van, annak nemcsak gyönyörű színe lesz, de egy kicsit egészségesebb fogás is válik belőle. Egyik kedvenc fura lekvárunk a húsok és grillzöldségek mellett, de egy egyszerű, rántott sós palacsinta tetején is tökéletesen megállja a helyét.

szeptember20., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.