Balzsamecetből érdemes jó minőségűt venned, mert hatalmas különbségek vannak az egyszerűbbek és azok között, amikre egy kicsit jobban odafigyeltek készítői. A hagyományos balzsamecet olasz eredetű, szőlőből készült ételízesítő, ami akkor tökéletes, ha színe sötétbarna, állaga sűrű, íze pedig édeskés és pikáns.
![Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.](https://kep.index.hu/1/0/3102/31026/310260/31026027_2382293_299fa2f41c4a8afe06c34c8c5948be16_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagy szelet rozskenyér
- 1 kisebb doboz friss koktélparadicsom
- 1 darab kígyóuborka
- 10 deka kecskesajt
- 1 nagy evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 csésze olívabogyó
- ízlés szerint só, bors és olívaolaj
- ízlés szerint balzsamecet
- 1 kisebb csokor felaprított snidling
Elkészítés:
Kockázd fel a kenyereket, forgasd meg egy kevés olívaolajban, majd az olasz fűszerekben, és tedd a sütőbe úgy 10 percre.
Közben készítsd el a zöldségeket: vágd őket falatnyi darabokra, sózd és borsozd, majd egy kis olívaolajat és egy adag balzsamecetet is adj a keverékhez. Erre halmozd tálaláskor a még meleg kenyérkockákat és a hideg kecskesajtmorzsákat. Szórd meg a tetejét a snidlinggel, és már tálalhatod is. Önmagában is finom, de egy egyszerű sült csirke vagy hal mellett is tökéletes.
![5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet](http://kep.index.hu/1/0/814/8143/81433/8143344_170512_ce042ffbe54fa76eddbb88819b31c9cd_wm.jpg)
Tanácstalanul néz, ha a vendégei megkérdik, van -e öntet a salátához? Segítünk - van élet az eceten-cukron és a majonézen túl.
Tovább olvasom