A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Ha igyekszel spórolni a kalóriákkal, tökéletes választás minden friss zöldség és gyümölcs. Ha pedig fontos az is, hogy mennyire izgalmas és finom a vacsorád, akkor érdemes kipróbálnod ezt az olasz salátát, amit rengeteg friss fűszerrel, balzsamecettel és egy kis kecskesajttal dobtunk fel.

Balzsamecetből érdemes jó minőségűt venned, mert hatalmas különbségek vannak az egyszerűbbek és azok között, amikre egy kicsit jobban odafigyeltek készítői. A hagyományos balzsamecet olasz eredetű, szőlőből készült ételízesítő, ami akkor tökéletes, ha színe sötétbarna, állaga sűrű, íze pedig édeskés és pikáns.

Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.
Már csak a balzsamecet és a sajt hiányzik róla.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 nagy szelet rozskenyér
  • 1 kisebb doboz friss koktélparadicsom
  • 1 darab kígyóuborka
  • 10 deka kecskesajt
  • 1 nagy evőkanál olasz fűszerkeverék
  • 1 csésze olívabogyó
  • ízlés szerint só, bors és olívaolaj
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 1 kisebb csokor felaprított snidling
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a kenyereket, forgasd meg egy kevés olívaolajban, majd az olasz fűszerekben, és tedd a sütőbe úgy 10 percre. 

Közben készítsd el a zöldségeket: vágd őket falatnyi darabokra, sózd és borsozd, majd egy kis olívaolajat és egy adag balzsamecetet is adj a keverékhez. Erre halmozd tálaláskor a még meleg kenyérkockákat és a hideg kecskesajtmorzsákat. Szórd meg a tetejét a snidlinggel, és már tálalhatod is. Önmagában is finom, de egy egyszerű sült csirke vagy hal mellett is tökéletes.  

5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet
5 szupergyors és őrültfinom salátaöntet

Tanácstalanul néz, ha a vendégei megkérdik, van -e öntet a salátához? Segítünk - van élet az eceten-cukron és a majonézen túl.

Tovább »

Még több recept

Így hagyd ki a burgonyát belőle! Pásztorpite gombával és szerecsendiós karfiollal a tetején

A pásztorpite a hús-krumpli kombó egyik egyszerű, de látványos változata, ami karfiollal készítve és a hús mellett egy kis gombával feldobva még finomabb lesz, mint az eredeti.

február16., 11:24

A halakat és a tésztát is feldobja egy adag tejszínes kapormártás

Egy igazi klasszikus a kapormártás, amit bármilyen halhoz, de akár egy adag friss, parmezános házi tésztával is tálalhatsz. Jól megy szárnyashússal, és zöldséges rétesek tetején is tökéletes, így azzal biztos nem lesz gond, hogy elfogyjon.

február19., 11:20

Brokkolis lepénykék: húsmentes finomság glutén- és tojásmentesen

Ez a low carb brokkolis lepény lehet előétel, főétel, köret vagy snack is akár.

február18., 12:04

Édesburgonyás gluténmentes brownie: igazi fitfood

Édes, illatos gluténmentes brownie-recept. Az elkészült finomság íze megszólalásig hasonlít az eredeti, nem mentes verziós brownie-ra, pedig szinte minden hozzávalót kicseréltünk.

február18., 11:24

Izgalmas glutén- és tejmentes reggeli: tojás baconbögrében

Az amerikai reggeli tipikus eleme a bacon és a tojás. Ha szeretjük, nem muszáj ragaszkodnunk a megszokott, unalmas elkészítési módokhoz. Mindössze pár perc, és a végeredmény glutén- és tejmentes lesz.

február18., 09:22

Piña colada gyümölcssaláta mandulával – a kókusztól és a magvaktól lesz igazán tartalmas

Ezt a koktélt szinte mindenki imádja, de ezt szürcsölni a legtöbb munkahelyen azért erős lenne, ezért készítettünk belőle a kedvenc italunk ízéhez hasonló salátát, amit viszont már simán elvihetsz ebédre.

február15., 10:40

Mustra