Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Utóbbi vallás híveinek hoztunk egy isteni, paradicsomos, cukkinis csípős lecsót, amit füstölt tofuval pimpeltünk izgalmasra.

A lecsó bármikor jöhet, és a legjobb, hogy a már a latyakos tél közepén is beszerezhető hozzá minden alapanyag. Ez alkalommal néhány falat cukkinivel, füstölt tofuval és csilivel tettük még izgalmasabbá. 

Rizs és karfiolrizs is lehet a körete.
Rizs és karfiolrizs is lehet a körete.Fotó: Lena Gadanski

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kisebb cukkini
  • 3 darab paradicsom
  • 4 darab paprika
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag füstölt tofu (kb. 20-25 deka)
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 csapott teáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Szeleteld fel közepes darabokra az összes zöldséget, majd dobd a hagymát és a tofut a forró olajra, és hagyd puhulni öt percen át. Ekkor mehet rá a paprika és a cukkini – azoknak is adj néhány percet, és ha nem enged levet, önts alá egy kis vizet. Erre jönnek a paradicsomkockák, a só és a bors, majd ha az is puhult néhány percig, add hozzá a paradicsompürét és a csilit. Néhány szelet rozskenyérrel könnyű, lassan felszívódó, vega fogás lesz belőle.

A jó lecsó titkai
A jó lecsó titkai

Összegyűjtöttük a tradicionális, a reform, és a lázadó lecsókat. A rizses vagy a krinolinos a menő?

Tovább »

Még több recept

Ez a céklás tabbouleh még finomabb, mint az eredeti

Végre itt az ősz, és vele a tökös és céklás ételek szezonja! Nincs is más teendőnk, mint minél több jól ismert fogásunkat feldobni ezekkel az egészséges alapanyagokkal.

szeptember27., 06:04

Könnyű, oregánós felhőkenyér: szénhidrátmentes szendvicsalap, amihez még élesztő sem kell

Ha az alakod miatt aggódsz és spórolnál a kalóriákkal így tavasszal, kóstold meg ezt a könnyű kenyeret, aminek a valódihoz persze semmi köze, de ugyanolyan finom rajta a kecskesajt hagymalekvárral és rukkolával, vagy egy vékony sonkaszelet egy kanál kéksajttal felturbózott sajtkrémen.

március28., 06:00

Szereted az olasz konyhát? Adj a tésztához csirkemellet, olívát és citromhéjat!

Csirkével, hallal és tenger gyümölcseivel is működik ez a klassz és gyors vacsora, amihez néhány jó minőségű alapanyagon kívül nem is kell más. Egyszerű minimálfogás olasz hangulatban.

március21., 06:00

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

A vegán ételek is lehetnek nagyon finomak: csicseriborsó-saláta fűszeres zabkolbásszal

Klassz, magyaros ízű, és nincs „nyúlkaja” hangulata sem ennek a mézes-mustáros csicseriborsó-salátának, amihez grillen sült zabkolbászok készültek nálunk. Utóbbiak neve kissé bizarr, de ettől eltekintve tökéletes és jó fűszeres, vegán húshelyettesítők, amik otthon is percek alatt összedobhatók.

február28., 10:40

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.