Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal

Sokáig lehetne azon tűnődni, hogy vajon mitől ennyire finom a főtt karfiol egy kis tojással és morzsával, na de miért tennénk, ha gondolkodás helyett akár el is készíthetjük ezt a fogást. Egy nagy adag aromás sajttal és friss zöldfűszerekkel menő és nagyon könnyű vega ebéd vagy köret lesz belőle.

Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted. Ha egy kis száraz rozskenyérből te készíted a morzsát egy aprítógépben, akkor már semmi olyan nem lesz benne, amitől bűntudatod lehetne, ha fontos neked az ételek glikémiás indexe. 

Önmagában és köretként is jó.
Önmagában és köretként is jó.tycoon751

Hozzávalók

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 tojás
  • 1 kisebb bögre zsemlemorzsa
  • 1 pohár tejföl
  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 csokor snidling (a tetejére)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rózsáira szedett karfiolt, közben vajazz ki egy jénait, és szórd meg egy kevés morzsával az alját. 

Sózd és borsozd, majd forgasd meg a morzsában a karfiolrózsákat. Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd adj hozzá sót és borsot, és ezt öntsd a karfiolfalatokra. A prézli maradékát szórd a tetejére, majd süsd készre 25 perc alatt, és langyosan, a friss snidlinggel tálald. 

Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Meleg, karfiolos csicseriborsó-saláta – nálunk füstölt paprikával, csilivel és köménnyel készült

Egy gyors, meleg saláta, ami füstölt paprikával lesz igazán finom. Ha épp van otthon zellerszár, abból is kockázz bele egy keveset!

2021. június11., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek