Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted. Ha egy kis száraz rozskenyérből te készíted a morzsát egy aprítógépben, akkor már semmi olyan nem lesz benne, amitől bűntudatod lehetne, ha fontos neked az ételek glikémiás indexe.

Hozzávalók
- 1 közepes fej karfiol
- 2 tojás
- 1 kisebb bögre zsemlemorzsa
- 1 pohár tejföl
- 1 bögre lereszelt füstölt sajt
- 1 csokor snidling (a tetejére)
- ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Főzd meg a rózsáira szedett karfiolt, közben vajazz ki egy jénait, és szórd meg egy kevés morzsával az alját.
Sózd és borsozd, majd forgasd meg a morzsában a karfiolrózsákat. Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd adj hozzá sót és borsot, és ezt öntsd a karfiolfalatokra. A prézli maradékát szórd a tetejére, majd süsd készre 25 perc alatt, és langyosan, a friss snidlinggel tálald.

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.
Tovább olvasom