Isteni minimálfogás: tojásos, morzsás karfiol tejföllel és füstölt sajttal

Sokáig lehetne azon tűnődni, hogy vajon mitől ennyire finom a főtt karfiol egy kis tojással és morzsával, na de miért tennénk, ha gondolkodás helyett akár el is készíthetjük ezt a fogást. Egy nagy adag aromás sajttal és friss zöldfűszerekkel menő és nagyon könnyű vega ebéd vagy köret lesz belőle.

Nem elég, hogy vega és egészséges, de karfiol és tojás van benne, amik mind garantálják, hogy ez a fogás nem nagyon hintáztatja majd a vércukorszinted. Ha egy kis száraz rozskenyérből te készíted a morzsát egy aprítógépben, akkor már semmi olyan nem lesz benne, amitől bűntudatod lehetne, ha fontos neked az ételek glikémiás indexe. 

Önmagában és köretként is jó.
Önmagában és köretként is jó.Fotó: tycoon751

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 tojás
  • 1 kisebb bögre zsemlemorzsa
  • 1 pohár tejföl
  • 1 bögre lereszelt füstölt sajt
  • 1 csokor snidling (a tetejére)
  • ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rózsáira szedett karfiolt, közben vajazz ki egy jénait, és szórd meg egy kevés morzsával az alját. 

Sózd és borsozd, majd forgasd meg a morzsában a karfiolrózsákat. Egy keverőtálban keverd el a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd adj hozzá sót és borsot, és ezt öntsd a karfiolfalatokra. A prézli maradékát szórd a tetejére, majd süsd készre 25 perc alatt, és langyosan, a friss snidlinggel tálald. 

Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé
Sznoboskodj velünk: karfiolos-brokkolis szuflé

Szuflénak hívni egy egy fogást mindig jó ötlet, mert attól az embernek olyan érzése lesz, mintha valami nagyon elegáns, könnyű francia ételt készítene és fogyasztana el. Ez most ráadásul igaz is.

Tovább »

Még több recept

Sült karfiolból is készülhet saláta, ebben a változatban köretként is bevetheted

A sült karfiol alkalmas arra, hogy menő kínai mázas falatok készüljenek belőle édes-csípősen, szezámmaggal, de pizzaalapként is tökéletes, ahogy ebben a klassz, különleges salátában is.

június18., 06:00

Ha egy gyors desszertet készítenél ünnepekkor, dobd össze ezt a csokis pohárkrémet szarvasgombával

A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.

december2., 06:24

Próbáltad már a karfiolrizst köretként? Mutatjuk, hogyan készítheted el a legegyszerűbben!

Sültek és zöldséges, húsos raguk mellett tökéletes, de rakottan, darált hússal és egy nagy adag füstölt sajttal is nagyon finom.

január9., 12:00

Édesburgonya-rajongó vagy? Próbáld ki egy kevés parmezánnal, gombával és spenóttal megtöltve!

A gomba és a spenót mellé nálunk egy kevés parmezán is került, a spenót pedig egy kevés vajon puhult, fokhagymával, ami nagyon jól illik az édeskés burgonya ízéhez.

január29., 11:20

Sültkarfiol-saláta szerecsendióval és bulgurral – főételnek és köretként is tökéletes

Ha salátaként ennéd, adj hozzá friss petrezselymet, kanalazz rá joghurtot, ha vega főételt készítenél, padlizsánhajóba töltsd, köretként pedig bármilyen húsféle mellett tökéletes.

január16., 12:00

Két kedvencünk egy tányéron: karfiollal rakott tonhal

Klassz diétás étel lehet ez a karfiollal rakott tonhal, ami amellett, hogy segít jóllakni, még arra is vigyáz, hogy a sikerhez ne kelljen kompromisszumokat kötnöd és répás uborkát enned ebédre.

május17., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.