Ha azt hitted, nincs a tarsolyunkban még egy fura fogás, amit imádni fogsz: csicseriborsó-blondie csokidarabokkal

Nincs itt semmi látnivaló – ezt a sütit évek óta készítik a tengerentúlon az egészséges életmód édesszájú képviselői. Ha szereted a mogyoróvajat és úgy általában az édességeket, akkor mindenképpen próbáld ki: jó sűrű, tartalmas, mégis egészséges édesség kerekedik majd belőle.

Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, 100 grammja alig 200 kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ennek a sütinek az ízén egyáltalán nem érezhető, hogy ezzel a klassz, lassú felszívódású alapanyaggal egészítették ki. Szülőhazájában juharsziruppal készítik, de ha szeretnéd, mézre, cukorra vagy agávészirupra is cserélheted a nem midnenhol beszerezhető összetevőt. 

Ha tejmentes csokit darabolsz bele, a vegánokat is megkínálhatod vele. 

Másodjára általában már dupla adagban készül.
Másodjára általában már dupla adagban készül.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab lecsöpögtetett csicseriborsó-konzerv (25 dekás)
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre porcukor (édesítővel és juharsziruppal is helyettesítheted)
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 csésze csokipasztilla
  • 0.5 zacskó sütőpor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése több mint egyszerű: dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe a csokipasztillán kívül, majd amikor már szépen elkeveredett, add hozzá a csokit is. Tedd egy kis jénaiba vagy minitortaformába – 180 fokos, előmelegített sütőben fél óra is elég neki. 

Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával
Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával

Gazdag, vegán tészta, amit a füstölt paprika és a szárított paradicsom tesz izgalmassá.

Tovább »

Még több recept

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

január28., 11:24

Csirkés-csicseriborsós ragu fahéjas kuszkusszal – ötlet gyors vacsorához

Ha épp csak rizs van otthon, akkor is olvass tovább, sőt, ha épp bulguros vagy, akkor is simán elkészítheted ezt a receptet.

augusztus16., 06:04

Itt az ősz és vele ez az isteni füstös-gyömbéres tökleves

Ha egy nehezebb húsétel elé van szükséged egy könnyű levesre, kínáld ezt a változatot, ha pedig egy vacsorát váltanál ki vele, reszeld le a maradék sajtokat a hűtőből, tedd egy sütőlapra és készíts sajtcsipszet mellé.

szeptember18., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

A karfiolleves szerintünk szerecsendiós-vajas kenyérkockákkal és mazsolával a legfinomabb

Talán furán hangzik, de a sós, markáns aromák közé egy-egy kanál gránátalmamag is nagyon jól illik. Ebben a változatban már simán jó lesz karácsonyi kímélő levesnek is az ünnep valahányadik napján. Addig is gyakorlásképp érdemes vacsorára összedobnod.

szeptember20., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.