Ha azt hitted, nincs a tarsolyunkban még egy fura fogás, amit imádni fogsz: csicseriborsó-blondie csokidarabokkal

Nincs itt semmi látnivaló – ezt a sütit évek óta készítik a tengerentúlon az egészséges életmód édesszájú képviselői. Ha szereted a mogyoróvajat és úgy általában az édességeket, akkor mindenképpen próbáld ki: jó sűrű, tartalmas, mégis egészséges édesség kerekedik majd belőle.

Az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, 100 grammja alig 200 kalóriát tartalmaz, de gazdag B1-, B6-vitaminban és folsavban, valamint E-vitamin és karotin is található benne. Ennek a sütinek az ízén egyáltalán nem érezhető, hogy ezzel a klassz, lassú felszívódású alapanyaggal egészítették ki. Szülőhazájában juharsziruppal készítik, de ha szeretnéd, mézre, cukorra vagy agávészirupra is cserélheted a nem midnenhol beszerezhető összetevőt. 

Ha tejmentes csokit darabolsz bele, a vegánokat is megkínálhatod vele. 

Másodjára általában már dupla adagban készül.
Másodjára általában már dupla adagban készül.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab lecsöpögtetett csicseriborsó-konzerv (25 dekás)
  • 0.5 bögre liszt
  • 0.5 bögre porcukor (édesítővel és juharsziruppal is helyettesítheted)
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 csésze csokipasztilla
  • 0.5 zacskó sütőpor (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése több mint egyszerű: dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe a csokipasztillán kívül, majd amikor már szépen elkeveredett, add hozzá a csokit is. Tedd egy kis jénaiba vagy minitortaformába – 180 fokos, előmelegített sütőben fél óra is elég neki. 

Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával
Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós farfalle aszalt paradicsommal és füstölt paprikával

Gazdag, vegán tészta, amit a füstölt paprika és a szárított paradicsom tesz izgalmassá.

Tovább »

Még több recept

Ezzel az isteni desszerttel mindenkit meglepsz: fehérbabblondie citromos-tárkonyos sajtkrémmel

Amellett, hogy nagyon finom, nem kell más hozzá, csak egy ötperces keverés, és már mehet is a sütőbe.

január28., 11:24

Egy tartalmas leves után főételként is bevetheted az aranygaluskát

Az aranygaluskának nem kell cégér, egy jó kis sűrű, házi vaníliasodóval abbahagyhatatlan édesség lesz belőle. A sodót egy kevés húsvétra mentett tojáslikőrrel is feldobhatod, a tésztának pedig jól áll a darált mák, ha a hagyományos változatot esetleg megunjátok.

április2., 06:00

Kezdő vegán szakácsként ezzel vagánykodj: Csicseriborsós tészta aszalt paradicsommal és füstölt paprikával

Gazdag, vegán tészta, amit a füstölt paprika és a szárított paradicsom tesz izgalmassá.

2019. október19., 11:20

Próbáltad már a házi kenyeret egy adag friss medvehagymával?

Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.

április4., 07:53

Íme a brownie inverze, a csokis sütik negatívja: Körtés blondie kétféle csokival

Blondie-nak nevezhetünk minden olyan brownie-t, amiből valaki kihagyta a lényeget: az olvadós étcsokoládét és a kakaóport. És jól tette.

2019. október18., 10:40

A kakaós csigát mindenki szereti – ebben az egyszerű változatban még az is, aki elkészíti

A gyereknek az iskola talán nem hiányzik, de egy-egy darab jó kis puha kakaós csigára talán benevezne, ahogy mi is, bármikor. Ha te sem vagy különb nálunk, kapcsolj hedonista módba ezzel a klasszikussal, amit természetesen fahéjjal és citromos cukormázzal is készíthetsz. Ha sósan ennétek, cheddar sajtos-jalapenós töltelékkel tekerd fel.

április3., 06:04

Mustra