Ettél már finomfőzeléket úgy, hogy tényleg finom volt?

Na majd most. Érdemes esélyt adnod ennek a zöldséges, tejszínes, kicsit édeskés fogásnak, amit a koleszterinpokolba való mielőbbi bezötyögésünk érdekében néhány kocka frissen sült baconnel is feldobtunk.

Nyilván nehezen szeded össze magad az iskolai finomfőzelékek rémálma után, és nem egyszerű esélyt adni a második felvonásnak, de ha megbocsátasz a mindent egy vagon cukorral és negyvenszer annyi liszttel készítő konyhásnéniknek, akkor egy egészen új arcát ismerheted meg a tejszínes, vajas zöldségeknek. A finomfőzelék tényleg finom. Ta-dam!
 

Ez így tényleg finom.
Ez így tényleg finom.Fotó: sorendls

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre felkockázott vegyes zöldségkeverék
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 kisebb csésze lereszelt ementáli sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 bögre zöldségalaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 0.5 bögre baconkockák
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 darab felaprított fokhagymagerezdek
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a zöldségeket vegyesen, mindet, amit szeretsz a répától, a friss karalábén át a burgonyáig, de zöldborsó és fehérrépa is kerülhet bele. Dobd a puha vajra a hagymákat, majd öt perc után mehet hozzá a zöldségkeverék is úgy 10 percre. 

Ekkor öntsd fel az alaplével, add hozzá a cukrot, és adj neki még 10 percet, majd sűrítsd be a tejszínnel elkevert liszttel, és ha már nem túl forró, ízlés szerint sózd és borsozd. A reszelt sajtot elég a legvégén hozzáadnod. Ha pedig az egészet egy-egy evőkanál friss petrezselyemmel és sült baconnel tálalod, a húsevőket is meggyőzheted arról, hogy ez a tejszínes, sajtos finomság jóval több, mint amennyit anno a menzán beletettek. 

Főzelék - szuper alternatíva a diétában
Főzelék - szuper alternatíva a diétában

Bármikor, gyorsan, könnyen elkészíthetőek és a végtelenségig variálhatóak.

Tovább »

Még több recept

Gyors, vega muszaka kecskesajttal – ugyanolyan tökéletes, mint a hagyományos, görög változat

Vegetáriánus változatban is ugyanolyan finomat eszel, mintha Dimitra néni személyesen rétegezte volna neked valahol Görögországban.

január3., 10:40

Darált hússal és káposztával töltött vega palacsinta rántva – céklás-majonézes mártással a legfinomabb

Ha kirántod, nem is kell más mellé, csak egy kis tartár- vagy csíki mártás.

január3., 12:00

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

2019. november12., 11:24

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

2019. november8., 11:24

Erre mondj nemet, ha tudsz: falafelburger céklás hummusszal és fűszeres joghurttal

Ezzel nemcsak menőzni egyszerű, de jóllakni is.

2019. november7., 11:24

Ananászos teriyaki csirke – ha már unod rántva, készítsd izgalmasan!

Rántva még mindig szeretjük a csirkecombokat, de van, amikor annál rövidebb idő alatt készítenénk egy gazdag csirkés vacsorát. Olyankor ugrik be ez a kissé ezgotikus hangulatú, ananászos változat.

augusztus15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.