Ettél már finomfőzeléket úgy, hogy tényleg finom volt?

Na majd most. Érdemes esélyt adnod ennek a zöldséges, tejszínes, kicsit édeskés fogásnak, amit a koleszterinpokolba való mielőbbi bezötyögésünk érdekében néhány kocka frissen sült baconnel is feldobtunk.

Nyilván nehezen szeded össze magad az iskolai finomfőzelékek rémálma után, és nem egyszerű esélyt adni a második felvonásnak, de ha megbocsátasz a mindent egy vagon cukorral és negyvenszer annyi liszttel készítő konyhásnéniknek, akkor egy egészen új arcát ismerheted meg a tejszínes, vajas zöldségeknek. A finomfőzelék tényleg finom. Ta-dam!
 

Ez így tényleg finom.
Ez így tényleg finom.sorendls

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre felkockázott vegyes zöldségkeverék
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 kisebb csésze lereszelt ementáli sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 bögre zöldségalaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 0.5 bögre baconkockák
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 darab felaprított fokhagymagerezdek
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a zöldségeket vegyesen, mindet, amit szeretsz a répától, a friss karalábén át a burgonyáig, de zöldborsó és fehérrépa is kerülhet bele. Dobd a puha vajra a hagymákat, majd öt perc után mehet hozzá a zöldségkeverék is úgy 10 percre. 

Ekkor öntsd fel az alaplével, add hozzá a cukrot, és adj neki még 10 percet, majd sűrítsd be a tejszínnel elkevert liszttel, és ha már nem túl forró, ízlés szerint sózd és borsozd. A reszelt sajtot elég a legvégén hozzáadnod. Ha pedig az egészet egy-egy evőkanál friss petrezselyemmel és sült baconnel tálalod, a húsevőket is meggyőzheted arról, hogy ez a tejszínes, sajtos finomság jóval több, mint amennyit anno a menzán beletettek. 

Főzelék - szuper alternatíva a diétában Főzelék - szuper alternatíva a diétában

Bármikor, gyorsan, könnyen elkészíthetőek és a végtelenségig variálhatóak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csicseriborsóköfte-burger magyarosan – szuper húsmentes fogás tele zöldségekkel

Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.

2020. október1., 06:12

Borsófőzelék mentával – fasírt és falafel mellett is nagyon finom

A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!

2021. november10., 09:24

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

2021. május5., 10:44

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

2021. május6., 10:44

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek