Ettél már finomfőzeléket úgy, hogy tényleg finom volt?

Na majd most. Érdemes esélyt adnod ennek a zöldséges, tejszínes, kicsit édeskés fogásnak, amit a koleszterinpokolba való mielőbbi bezötyögésünk érdekében néhány kocka frissen sült baconnel is feldobtunk.

Nyilván nehezen szeded össze magad az iskolai finomfőzelékek rémálma után, és nem egyszerű esélyt adni a második felvonásnak, de ha megbocsátasz a mindent egy vagon cukorral és negyvenszer annyi liszttel készítő konyhásnéniknek, akkor egy egészen új arcát ismerheted meg a tejszínes, vajas zöldségeknek. A finomfőzelék tényleg finom. Ta-dam!
 

Ez így tényleg finom.
Ez így tényleg finom.sorendls

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre felkockázott vegyes zöldségkeverék
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 deci tejszín
  • 1 kisebb csésze lereszelt ementáli sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 bögre zöldségalaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 0.5 bögre baconkockák
  • 1 darab felkockázott vöröshagyma
  • 3 darab felaprított fokhagymagerezdek
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a zöldségeket vegyesen, mindet, amit szeretsz a répától, a friss karalábén át a burgonyáig, de zöldborsó és fehérrépa is kerülhet bele. Dobd a puha vajra a hagymákat, majd öt perc után mehet hozzá a zöldségkeverék is úgy 10 percre. 

Ekkor öntsd fel az alaplével, add hozzá a cukrot, és adj neki még 10 percet, majd sűrítsd be a tejszínnel elkevert liszttel, és ha már nem túl forró, ízlés szerint sózd és borsozd. A reszelt sajtot elég a legvégén hozzáadnod. Ha pedig az egészet egy-egy evőkanál friss petrezselyemmel és sült baconnel tálalod, a húsevőket is meggyőzheted arról, hogy ez a tejszínes, sajtos finomság jóval több, mint amennyit anno a menzán beletettek. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek