Szilveszteri lencsevariációk LVL végtelen: lencsefasírt egzotikus fűszerekkel

Ha szereted a lencsefőzeléket, szerencséd van: csak megeszed az év első napján, és egész évben árad majd a pénzenergia. Ha nem szereted, és az sem lenne jó, ha a jövő évi fizetésemelés a babonán bukna el, akkor érdemes szuper fasírtokba és burgerekbe keverni, így szinte láthatatlan alapanyag marad.

Most egy thai hangulatú, egzotikus fasírtot mutatunk, amit ha apró golyókként tálalsz, akkor a szilveszteri buliban is elfogy, nagyobb darabokban pedig szuper egy jó tejszínes, petrezselymes karalébéfőzelék vagy egy finom, majonézes szendvics közepén. Ha biztosra akarsz menni, kis rudacskákat formálj belőle, és rejts el bennük egy-egy mozzarellacsíkot!

Kicsit csípős lesz.
Kicsit csípős lesz.Christian-Fischer

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 bögre lencse
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (és még egy adag a sütéshez)
  • 0.5 mokkáskanál koriander
  • 0.5 mokkáskanál csili
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 1 kávéskanál vöröshagymapor
  • 1 csokor apróra vágott snidling
Recept idők

Elkészítés:

Nem fognak örülni a kihívások kedvelői: ez a recept egyszerű, mint a hatszor három. Főzd meg a lencsét legalább fél óra alatt sós vizben, majd dobd egy aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Zsemlemorzsába forgatva, bő olajban, közepes lángon süsd meg a fűszeres fasírtokat. Tökéletes szendvicsekbe és főzelékek mellé is. 

Könnyű vacsora vagy fullos köret: Őszi lencse tökkel és kecskesajttal Könnyű vacsora vagy fullos köret: Őszi lencse tökkel és kecskesajttal

Az édeskés tök a pikáns kecskesajttal olyasmi, amit mindenkinek ki kellene próbálnia.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mozzarellával töltött fasírtok – paradicsomszószban és szendvicsek közepén is finomak

Egyáltalán nem nehéz elkészíteni ezeket a finomságokat, és ha épp olaszosan, tésztával és paradicsomszósszal tálalnád, egy kevés fekete olíva is mehet a darált hús közepére.

2021. július12., 12:52

A lencse akkor is remek, ha vega pásztorpitét készítenél

Nem kötelező újévkor a lencseleves vagy a lencsefőzelék, nyugodtan készíthetsz olyasmit belőle, ami nem kísért rémálmaidban napközi óta. Ez a finom, vörösborral készült pásztorpite például kifejezetten alkalmas arra, hogy új életet leheljen ebbe a nem túl népszerű alapanyagba.

2020. december29., 06:24

Heti beledobálós kedvencünk: téli, baconos-kolbászos lencseleves

Csak előkészítesz mindent a lábasban, hagyod egy kicsit főni, majd kitunkolod friss kenyérrel, és már kész is a remek ebéd vagy vacsora.

2021. december14., 07:32

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Idén a lencséből indiai hangulatú zöldségfasírtokat készítettünk

Mangócsatnival és egy kis fetával ízesített rukkolasalátával tálaljuk a legszívesebben ezeket a kamu húsgolyókat, leginkább így év elején, amikor egyrészt kötelező alapanyag a lencse, másrészt a húsételekből is elég egy időre.

2020. december29., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek