Adj egy második esélyt a maradék bejglinek! Diósbejgli-felfújt almával

Nyilván marad még az ünnepek után egy héttel is pár szelet bejgli, amire ilyenkor már nem igazi lelkesedéssel veti rá magát az ember. Ahhoz, hogy egy kicsit feldobd, nem kell sok összetevő, mégis készülhet belőle egy olyan isteni felfújt, amiben a kissé száraz falatoknak és gazdátlan bejglicsücsköknek is meglesz a helye.

Ez az étel a kalácsos, élesztős változatban készült bejglikkel a legfinomabb, és garantáltan nem lesz vele túl sok munkád. A puha, diós szeleteket egy kis savanykás alma dobja fel, és ha egy kis házi tejszín is kerül mellé, az egész tökéletes lesz ebédre, egy-egy tartalmasabb leves után.

Reggelire is tökéletes.
Reggelire is tökéletes.Instants

Hozzávalók 5 személyre:

  • 4 bögre maradék bejgli felkockázva
  • 2 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagyobb darab alma megtisztítva és kis kockákra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagy evőkanál barna cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csésze durvára tört dió, ízlés szerint cukorral
Recept idők

Elkészítés:

Ezt a felfújtat a legegyszerűbben úgy tudod elkészíteni, ha fogsz legalább négy bögre felkockázott bejglit, meglocsolod őket a mézes, tejszínes és kissé sós tejjel, és egy picit félreteszed. (Ne álljanak a tejben, csak kapjon mindegyik egy kicsit belőle.)

Közben az almás réteghez kockázd fel vagy reszeld le egy viszonylag nagy lyukú reszelőn az almákat, és egy kanál vajon, fedő alatt puhítsd meg őket néhány perc alatt, majd mehet rá két evőkanál barna cukor, és ha szereted, akkor fahéj is. (Ha nagyon sok levet engedett, egy kanál liszt vagy étkezési keményítő megoldja a problémát.)

Verd fel a tojások fehérjét, majd óvatosan keverd el a sárgájával, és ebben forgasd meg a bejglifalatokat. A felét tedd egy kis kivajazott jénai vagy minitortaforma aljára, és mehet rá az almás, majd a bejglik másik fele. Szórd meg az egészet a cukros dióval, és mehet a sütőbe 160-170 fokra úgy 20 percre. Ha épp van otthon, kandírozott gyümölcsökkel is megszórhatod.

kapcsolódó Variációk bejglire: mentes és hagyományos verzió
Variációk bejglire: mentes és hagyományos verzió

Lehet olyan tésztát kikeverni a bejglihez, ami nem reped meg? Mivel ízesítsd, ha unod a klasszikus verziókat? Tuti receptek a cikkben!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Új variáció pestós tésztára: sok tejszínes krémsajttal és ropogós mandulával is próbáld ki!

Ha egy szelet maradék grillezett csirkemell is akad otthon, ki ne hagyd ebből a remek tésztás fogásból!

július19., 12:52

Fekete ribizli-menta szörbet – étcsokis öntettel a tetején a legfinomabb

Tejjel, vízzel, vagy akár növényi tejjel is készülhet ez a finomság, amiből, ha felnőtteknek készül, egy kis adag csokoládélikőr sem marad ki.

július18., 12:52

Diós, barackos kevert süti – baracklekvárral és friss krémsajttal a tetején tálald

Ha gyerekek nem esznek belőle, egy adag diólikőr is kerülhet az édesített krémsajtba annak érdekében, hogy ez az egyszerű süti még finomabb legyen.

július23., 10:24

Grillezz bélszínt és tálald parmezánba forgatott, grillezett kukoricával!

Ha egy kicsit elegánsabb grillvacsorát tervezel, amivel nem dolgoznál túl sokat, izzítsd be a szabadtéri sütőt és adj néhány percet az alapanyagoknak. Más dolgod nem is nagyon lesz, de ha még tovább fokoznád, készíts mustáros, zöld borsos szószt a húsnak, és forgasd parmezánba a kukoricát, miután elkészült.

július22., 10:44

Túrós grízpuding – mézes-lime-os ananászraguval szeretjük a legjobban

Ez az egyszerű étel is lehet igazán különleges, ráadásul előre elkészíthető, mert néhány óra a hűtőben egyáltalán nem árt neki. Ha bevállalós vagy, az ananászt egy kevés csilivel ízesítsd.

július17., 12:52

Túrós-narancsos pohárkrém narancslikőrös mazsolával és csokis kekszmorzsával

Egy gyors pohárkrém, ha te is imádod a túrót és a pikpakk elkészíthető, gyors desszerteket. Pro változatban egy sűrű, vaníliás főzött krémet keverj el olvasztott étcsokival, és annak a tetejére kanalazd a desszertpoharakban.

július18., 10:24

Mustra