Adj egy második esélyt a maradék bejglinek! Diósbejgli-felfújt almával

Nyilván marad még az ünnepek után egy héttel is pár szelet bejgli, amire ilyenkor már nem igazi lelkesedéssel veti rá magát az ember. Ahhoz, hogy egy kicsit feldobd, nem kell sok összetevő, mégis készülhet belőle egy olyan isteni felfújt, amiben a kissé száraz falatoknak és gazdátlan bejglicsücsköknek is meglesz a helye.

Ez az étel a kalácsos, élesztős változatban készült bejglikkel a legfinomabb, és garantáltan nem lesz vele túl sok munkád. A puha, diós szeleteket egy kis savanykás alma dobja fel, és ha egy kis házi tejszín is kerül mellé, az egész tökéletes lesz ebédre, egy-egy tartalmasabb leves után.

Reggelire is tökéletes.
Reggelire is tökéletes.Instants

Hozzávalók 5 személyre

  • 4 bögre maradék bejgli felkockázva
  • 2 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagyobb darab alma megtisztítva és kis kockákra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagy evőkanál barna cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csésze durvára tört dió, ízlés szerint cukorral
Recept idők

Elkészítés:

Ezt a felfújtat a legegyszerűbben úgy tudod elkészíteni, ha fogsz legalább négy bögre felkockázott bejglit, meglocsolod őket a mézes, tejszínes és kissé sós tejjel, és egy picit félreteszed. (Ne álljanak a tejben, csak kapjon mindegyik egy kicsit belőle.)

Közben az almás réteghez kockázd fel vagy reszeld le egy viszonylag nagy lyukú reszelőn az almákat, és egy kanál vajon, fedő alatt puhítsd meg őket néhány perc alatt, majd mehet rá két evőkanál barna cukor, és ha szereted, akkor fahéj is. (Ha nagyon sok levet engedett, egy kanál liszt vagy étkezési keményítő megoldja a problémát.)

Verd fel a tojások fehérjét, majd óvatosan keverd el a sárgájával, és ebben forgasd meg a bejglifalatokat. A felét tedd egy kis kivajazott jénai vagy minitortaforma aljára, és mehet rá az almás, majd a bejglik másik fele. Szórd meg az egészet a cukros dióval, és mehet a sütőbe 160-170 fokra úgy 20 percre. Ha épp van otthon, kandírozott gyümölcsökkel is megszórhatod.

Variációk bejglire: mentes és hagyományos verzió Variációk bejglire: mentes és hagyományos verzió

Lehet olyan tésztát kikeverni a bejglihez, ami nem reped meg? Mivel ízesítsd, ha unod a klasszikus verziókat? Tuti receptek a cikkben!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Olcsó, kiadós és isteni: tejszínes-tárkonyos burgonyaleves baconnel

Ha a magyaros változatot már próbáltad, itt az ideje annak, hogy ezt a francia hangulatút is összedobd!

2022. február9., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek