Adj egy második esélyt a maradék bejglinek! Diósbejgli-felfújt almával

Nyilván marad még az ünnepek után egy héttel is pár szelet bejgli, amire ilyenkor már nem igazi lelkesedéssel veti rá magát az ember. Ahhoz, hogy egy kicsit feldobd, nem kell sok összetevő, mégis készülhet belőle egy olyan isteni felfújt, amiben a kissé száraz falatoknak és gazdátlan bejglicsücsköknek is meglesz a helye.

Ez az étel a kalácsos, élesztős változatban készült bejglikkel a legfinomabb, és garantáltan nem lesz vele túl sok munkád. A puha, diós szeleteket egy kis savanykás alma dobja fel, és ha egy kis házi tejszín is kerül mellé, az egész tökéletes lesz ebédre, egy-egy tartalmasabb leves után.

Reggelire is tökéletes.
Reggelire is tökéletes.Instants

Hozzávalók 5 személyre:

  • 4 bögre maradék bejgli felkockázva
  • 2 deci tej
  • 2 deci tejszín
  • 2 nagy evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 nagyobb darab alma megtisztítva és kis kockákra vágva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 nagy evőkanál barna cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 csésze durvára tört dió, ízlés szerint cukorral
Recept idők

Elkészítés:

Ezt a felfújtat a legegyszerűbben úgy tudod elkészíteni, ha fogsz legalább négy bögre felkockázott bejglit, meglocsolod őket a mézes, tejszínes és kissé sós tejjel, és egy picit félreteszed. (Ne álljanak a tejben, csak kapjon mindegyik egy kicsit belőle.)

Közben az almás réteghez kockázd fel vagy reszeld le egy viszonylag nagy lyukú reszelőn az almákat, és egy kanál vajon, fedő alatt puhítsd meg őket néhány perc alatt, majd mehet rá két evőkanál barna cukor, és ha szereted, akkor fahéj is. (Ha nagyon sok levet engedett, egy kanál liszt vagy étkezési keményítő megoldja a problémát.)

Verd fel a tojások fehérjét, majd óvatosan keverd el a sárgájával, és ebben forgasd meg a bejglifalatokat. A felét tedd egy kis kivajazott jénai vagy minitortaforma aljára, és mehet rá az almás, majd a bejglik másik fele. Szórd meg az egészet a cukros dióval, és mehet a sütőbe 160-170 fokra úgy 20 percre. Ha épp van otthon, kandírozott gyümölcsökkel is megszórhatod.

kapcsolódó Variációk bejglire: mentes és hagyományos verzió
Variációk bejglire: mentes és hagyományos verzió

Lehet olyan tésztát kikeverni a bejglihez, ami nem reped meg? Mivel ízesítsd, ha unod a klasszikus verziókat? Tuti receptek a cikkben!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

Ezzel fogod leadni a karácsonyi kilókat: thai bazsalikomos csirke

Mindig jó, ha van a tarsolyodban agy csirkés recept, és még jobb, ha az nem a natúr, grillezett csirke rizzsel.

január6., 06:24

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Heti kedvencünk: sült karfiol édesen és csípősen, narancsos mázzal

Ez a finom, karfiolos fogás kevés kalóriát tartalmaz, és csak egy nagy adag párolt rizst kell főznöd mellé!

január16., 06:24

Ez a legfinomabb vegán fogás: sült növényi sajt grillezett csilis-mézes ananásszal

Hogyha szeretnél egy kicsit egészségesebb fogásokat enni így az ünnepek után, de nem mondanál le a legfinomabb ízekről, ezt a remek sajtos receptet készítsd el!

január14., 06:32

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Mustra