Ebbe kerüljön a maradék karácsonyi hal: csilis-gyömbéres garnélapástétom sült hallal

Egy jó kis feltét készül most, amiből egy-egy szelet pirított rozskenyérrel is tökéletes vacsora lesz. Ha maradt egy kis karácsonyi sült hal vagy egy szelet lazac az ebédről, dobd a keverőbe, és készítsd el ezt a szuper vajas pástétomot!

Ezzel sem lesz sok dolgod: csak megsütöd a garnélát, bedobsz mindent az aprítógépbe, és megvárod, hogy kihűljön ez a szuper krémes, majonézes kenyérfeltét, ami a csemegeuborkától egy kicsit savanykás lesz, a csilitől és a gyömbértől pedig pikáns és izgalmas.

Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!
Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!Mariha-kitchen

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 bögre garnéla
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 szelet sült hal
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom héja és leve
  • 4 kisebb darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a garnélákat (és a halat) egy kevés fokhagymás olajban, majd ha kihűltek, dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Jól sózd meg, és adj hozzá frissen őrölt borsot is ízlés szerint. Ha szépen elkeveredett, tedd félre a hűtőbe egy órára. 

Ha tovább tuningolnád, friss petrezselymet, snidlinget vagy apróra vágott avokádókockákat adj hozzá. 

Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

2020. november21., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Fokhagymás szerecsendiós garnéla – lila burgonyából készült hercegnőburgonyával lesz a legkülönlegesebb

Nagyon látványos és szupergyorsan elkészíthető recept, amit akár hétvégén, akár az ünnepek valahanyadik napján is összedobhatsz. Ha lila színű burgonyából csinálsz mellé pürét vagy hercegnőburgonyát, nem dolgozol vele többet, mégis egy fenszi, különleges fogásnak tűnik majd a tányéron.

2021. november24., 07:30

Csípős-fokhagymás garnéla cukkinitésztával – fűszeres finomság, amivel kalóriákat spórolsz

A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.

2021. február28., 06:00

Ha csak egy kevés garnéla van otthon, ebben a paradicsomos változatban a helye!

Garnélából nem nagyon vesz az ember 2-3 kilót, így érdemes salátákban, levesek közepén vagy egy-egy ilyen klassz tésztaételben felhasználnod. Ez a tészta tökéletes mediterrán fogás hozzá.

2020. november6., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek