Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

Zanza!

A garnéla kitűnő kiegészítője a kókusz. Ezúttal kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki a kis rákokat pillanatok alatt. A rákot nem nehéz beszerezni, a hiperek és a német szuperek is árulnak fagyasztott garnélát, az ára nem vetekszik az olcsó parizerével, de nem is eszelős. Természetesen friss garnélával is remek, de azzal vigyázzanak, vásárlás után hamar készítsék el, és a hűtőben is tartsák jégágyon, mert nagyon gyorsan romlik!

kókuszbundás garnéla2
Fotó: Katuci

Mellé tálalhatunk rizst vagy salátát, esetleg friss gyümölcsöket. Mártogatni pedig jó lesz egy kis curry vagy chiliszósz. 

Hozzávalók:

25 dkg fagyasztott garnéla
6 evőkanál finom zsemlemorzsa
6 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
1-2 tojás
2 dl kókusz- vagy napraforgóolaj
1 citrom a tálaláshoz

  1. A garnélákat hagyjuk felengedni, leöblítjük, és papírtörlővel megszárítjuk.
  2. A szokásos módon lisztbe, sózott és elhabart tojásba és a kókusszal elkevert morzsába panírozzuk a rákokat. (Ha csak olyan garnélát kapunk, aminek az utolsó páncélszelvénye még a végén van, akkor az lógjon ki a bundából.)
  3. Olajat melegítünk egy edényben (a kókuszolaj 200 fokig nem ég meg, érdemes azt használni), ha forró a zsiradék, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.
  4. Papírtörlőre szedjük, citromlével megöntözve tálaljuk. 
kóuszbundás garnéla1
Fotó: Katuci
Blogmustra