Ebbe kerüljön a maradék karácsonyi hal: csilis-gyömbéres garnélapástétom sült hallal

Egy jó kis feltét készül most, amiből egy-egy szelet pirított rozskenyérrel is tökéletes vacsora lesz. Ha maradt egy kis karácsonyi sült hal vagy egy szelet lazac az ebédről, dobd a keverőbe, és készítsd el ezt a szuper vajas pástétomot!

Ezzel sem lesz sok dolgod: csak megsütöd a garnélát, bedobsz mindent az aprítógépbe, és megvárod, hogy kihűljön ez a szuper krémes, majonézes kenyérfeltét, ami a csemegeuborkától egy kicsit savanykás lesz, a csilitől és a gyömbértől pedig pikáns és izgalmas.

Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!
Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!Mariha-kitchen

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 bögre garnéla
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 szelet sült hal
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom héja és leve
  • 4 kisebb darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a garnélákat (és a halat) egy kevés fokhagymás olajban, majd ha kihűltek, dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Jól sózd meg, és adj hozzá frissen őrölt borsot is ízlés szerint. Ha szépen elkeveredett, tedd félre a hűtőbe egy órára. 

Ha tovább tuningolnád, friss petrezselymet, snidlinget vagy apróra vágott avokádókockákat adj hozzá. 

kapcsolódó Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla
Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Thai hangulatban: garnéla zöldbabbal és ananásszal

Az ananász és a garnéla szuper páros. Mindkét alapanyag imádja a csilit, ahogy mi is, úgyhogy nem is hagytuk ki ebből a fogásból. A garnéla és a bab sem tartalmaz túl sok kalóriát, ezért még diéta alatt is elfér egy kevés rizstészta az elkészült ragu mellett.

március20., 11:24

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

július28., 12:52

A mangó a garnélával világbajnok, ezzel az egyszerű salátával az is kiderül, miért

Ha a gyümölcs-garnéla páros a te ízlésednek sok lenne, készítsd sült kápia paprikával vagy egy nagy adag fokhagymás-paprikás cukkinivel.

2020. június19., 06:04

Mustra