Ebbe kerüljön a maradék karácsonyi hal: csilis-gyömbéres garnélapástétom sült hallal

Egy jó kis feltét készül most, amiből egy-egy szelet pirított rozskenyérrel is tökéletes vacsora lesz. Ha maradt egy kis karácsonyi sült hal vagy egy szelet lazac az ebédről, dobd a keverőbe, és készítsd el ezt a szuper vajas pástétomot!

Ezzel sem lesz sok dolgod: csak megsütöd a garnélát, bedobsz mindent az aprítógépbe, és megvárod, hogy kihűljön ez a szuper krémes, majonézes kenyérfeltét, ami a csemegeuborkától egy kicsit savanykás lesz, a csilitől és a gyömbértől pedig pikáns és izgalmas.

Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!
Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!Mariha-kitchen

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 bögre garnéla
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 szelet sült hal
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom héja és leve
  • 4 kisebb darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a garnélákat (és a halat) egy kevés fokhagymás olajban, majd ha kihűltek, dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Jól sózd meg, és adj hozzá frissen őrölt borsot is ízlés szerint. Ha szépen elkeveredett, tedd félre a hűtőbe egy órára. 

Ha tovább tuningolnád, friss petrezselymet, snidlinget vagy apróra vágott avokádókockákat adj hozzá. 

kapcsolódó Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla
Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Puha, meleg tejes kifli reggelire – így készítsd el

Tejeskávé mellett, egy kis adag, lágy, sós vajjal egyszerűen verhetetlen.

január15., 06:24

Halászlé helyett valami izgalmas: zellerkrémleves citromos-csípős garnélával

Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.

2019. november22., 10:44

A világ legegyszerűbb reggelije egyben a legfinomabb is: pestós tojás

Ha szereted az olasz konyhát, és egy különleges és nagyon ízletes reggelit készítenél, legyen a kezed ügyében néhány kanál pesto és egypár tojás. Más nem is kell ehhez a finomsághoz.

január13., 06:24

Gyömbéres garnéla lime-mal és üvegtésztával – percek alatt összedobható, könnyű fogás

Ha még egészségesebbre szeretnéd, vágj extra vékony csíkokra szárzellert, répát és káposztát, hagyd őket negyedórára egy szójaszószos-balzsamecetes-mézes keverékben, és ezt is keverd a frissen elkészült, garnélás tésztához.

2020. május20., 06:04

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

2021. január23., 06:04

Csípős-fokhagymás garnéla cukkinitésztával – fűszeres finomság, amivel kalóriákat spórolsz

A garnéla is remek a diétádban, hát még a cukkinitészta. Ezek mellett belefér egy adag édes-csípős szósz, egy kevés sajt és akár egy kis puha vaj is ebben a finomságban. Lényegében egy könnyű, meleg saláta ez, amit mediterrán hangulatban készítettünk el.

2021. február28., 06:00

Mustra