Ebbe kerüljön a maradék karácsonyi hal: csilis-gyömbéres garnélapástétom sült hallal

Egy jó kis feltét készül most, amiből egy-egy szelet pirított rozskenyérrel is tökéletes vacsora lesz. Ha maradt egy kis karácsonyi sült hal vagy egy szelet lazac az ebédről, dobd a keverőbe, és készítsd el ezt a szuper vajas pástétomot!

Ezzel sem lesz sok dolgod: csak megsütöd a garnélát, bedobsz mindent az aprítógépbe, és megvárod, hogy kihűljön ez a szuper krémes, majonézes kenyérfeltét, ami a csemegeuborkától egy kicsit savanykás lesz, a csilitől és a gyömbértől pedig pikáns és izgalmas.

Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!
Egyszerű és finom, pont ez a legjobb benne!Mariha-kitchen

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 0.5 mokkáskanál csilipor
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 bögre garnéla
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 szelet sült hal
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 fél citrom héja és leve
  • 4 kisebb darab csemegeuborka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a garnélákat (és a halat) egy kevés fokhagymás olajban, majd ha kihűltek, dobd az aprítógépbe a többi hozzávalóval együtt. Jól sózd meg, és adj hozzá frissen őrölt borsot is ízlés szerint. Ha szépen elkeveredett, tedd félre a hűtőbe egy órára. 

Ha tovább tuningolnád, friss petrezselymet, snidlinget vagy apróra vágott avokádókockákat adj hozzá. 

Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

2021. augusztus2., 10:24

Ropogós káposzta-garnéla saláta – könnyű vacsora ázsiai hangulatban

Ha te sem rajongsz az unalmas salátákért, dobd fel az egyik legegészségesebb fogást ázsiai fűszerekkel és néhány különleges alapanyaggal. Sokkal finomabb és izgalmasabb minden hozzávaló ebben az édes-csípős hangulatban.

2021. január23., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

2021. február26., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek