Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

Ezek az izgalmas kombinációk egy kicsit új szintre emelik a csipszezést. A sós cékla mellett kicsit karácsonyi hangulatot hoz a fahéj, és az édeskés fehérrépának is jól áll egy adag őrölt kömény. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom házi csipszek készülnek majd.

És ha a céklás és fehérrépás változatok után van kedved tovább sütögetni, próbáld ki a répát rozmaringgal, a burgonyát tárkonnyal és fehér borssal, vagy az almát rozmaringgal és csilivel. 

Ezt hamar befalják a vendégek.
Ezt hamar befalják a vendégek.bhofack2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab fehérrépa
  • 4 darab cékla
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fahéj
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg és szeleteld, vagy reszeld extravékonyra a zöldségeket. Közben melegíts egy jó adag olajat kis lángon, és amikor nagyon forró, akkor dobd bele a zöldségeket kis adagokban. (A bő, forró olajban sütés kis lángon kulcsfontosságú a csipszeknél.) Amint elkészültek, mehetnek egy papírtörlőre, majd onnan két tálba, ahol jól sózd és borsozd meg őket. Még melegen mehet a céklás kupac tetejére egy adag fahéj, a fehérrépáshoz pedig a egy kis barna cukor és a kömény.

Teszt: melyik a legfinomabb sajtos chips? Teszt: melyik a legfinomabb sajtos chips?

Ha szigorúan csak az ízeket nézzük, és nem akadunk fent az aromákon, mi két termékre tudjuk azt mondani, hogy szuper.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek