Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

Ezek az izgalmas kombinációk egy kicsit új szintre emelik a csipszezést. A sós cékla mellett kicsit karácsonyi hangulatot hoz a fahéj, és az édeskés fehérrépának is jól áll egy adag őrölt kömény. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom házi csipszek készülnek majd.

És ha a céklás és fehérrépás változatok után van kedved tovább sütögetni, próbáld ki a répát rozmaringgal, a burgonyát tárkonnyal és fehér borssal, vagy az almát rozmaringgal és csilivel. 

Ezt hamar befalják a vendégek.
Ezt hamar befalják a vendégek.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab fehérrépa
  • 4 darab cékla
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fahéj
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg és szeleteld, vagy reszeld extravékonyra a zöldségeket. Közben melegíts egy jó adag olajat kis lángon, és amikor nagyon forró, akkor dobd bele a zöldségeket kis adagokban. (A bő, forró olajban sütés kis lángon kulcsfontosságú a csipszeknél.) Amint elkészültek, mehetnek egy papírtörlőre, majd onnan két tálba, ahol jól sózd és borsozd meg őket. Még melegen mehet a céklás kupac tetejére egy adag fahéj, a fehérrépáshoz pedig a egy kis barna cukor és a kömény.

Teszt: melyik a legfinomabb sajtos chips?
Teszt: melyik a legfinomabb sajtos chips?

Ha szigorúan csak az ízeket nézzük, és nem akadunk fent az aromákon, mi két termékre tudjuk azt mondani, hogy szuper.

Tovább »

Még több recept

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Gyors előételt keresel? Pimpeld ezt a halloumi-narancs salátát mézeskalácsfűszerekkel!

Nem kötelező a karácsony napjain nehéz ételeket készítened, könnyen lehet ünnepi hangulatú egy-egy klassz halas fogás is egy fűszeres-narancsos salátával.

november29., 06:04

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Lehet a kelbimbó is elegáns köret a halak mellett mogyoróval, mézes öntettel és vörös áfonyával

Nem csoda, hogy sokunk szemében mumus a kelbimbó, főleg, ha párolva, egy kevés sóval tálalva vagyunk kénytelenek enni. Ebben a változatban jó sok rózsaborssal, vörös áfonyával és egy klassz öntettel már mindjárt más a helyzet.

november27., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.