Különleges zöldségcsipszek: fahéjas cékla- és köményes-barna cukros fehérrépaszeletek

Na persze, csipszet venni mindenki tud, de olyan zöldségcsipszekkel kínálni a többieket, amit még soha nem próbáltak, csak kevesen.

Ezek az izgalmas kombinációk egy kicsit új szintre emelik a csipszezést. A sós cékla mellett kicsit karácsonyi hangulatot hoz a fahéj, és az édeskés fehérrépának is jól áll egy adag őrölt kömény. Kicsit munkaigényes, de nagyon finom házi csipszek készülnek majd.

És ha a céklás és fehérrépás változatok után van kedved tovább sütögetni, próbáld ki a répát rozmaringgal, a burgonyát tárkonnyal és fehér borssal, vagy az almát rozmaringgal és csilivel. 

Ezt hamar befalják a vendégek.
Ezt hamar befalják a vendégek.Fotó: bhofack2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab fehérrépa
  • 4 darab cékla
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál fahéj
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg és szeleteld, vagy reszeld extravékonyra a zöldségeket. Közben melegíts egy jó adag olajat kis lángon, és amikor nagyon forró, akkor dobd bele a zöldségeket kis adagokban. (A bő, forró olajban sütés kis lángon kulcsfontosságú a csipszeknél.) Amint elkészültek, mehetnek egy papírtörlőre, majd onnan két tálba, ahol jól sózd és borsozd meg őket. Még melegen mehet a céklás kupac tetejére egy adag fahéj, a fehérrépáshoz pedig a egy kis barna cukor és a kömény.

Teszt: melyik a legfinomabb sajtos chips?
Teszt: melyik a legfinomabb sajtos chips?

Ha szigorúan csak az ízeket nézzük, és nem akadunk fent az aromákon, mi két termékre tudjuk azt mondani, hogy szuper.

Tovább »

Még több recept

Barackos-fahéjas csiga – gyümölcsökkel is próbáld ki az egyik legnagyobb kedvencet!

A fahéjas csiga valamiért tényleg az egyik legfinomabb desszert, ami csak még jobb lesz egy adag nyári gyümölcsraguval vagy a tetején a cukormázba ragadt gyümölcsökkel. A mienk ezúttal egy felnőtt változat lett.

augusztus7., 06:04

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Rajtad nem fog ki a vegán karácsony – puha fahéjas csigák, narancsos cukormázzal

A vegánok nem csak répát esznek uborkával – ennek az életmódnak is megvannak a maga bűnös élvezetei. Már aki szerint bűnös, szerintünk inkább csak nagyon-nagyon finom.

2019. december18., 09:24

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Ez a garnéla-avokádó-görögdinnye saláta tökéletes nyári ebéd lesz

Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.

augusztus5., 06:04

Csirkemelles szendvics olívás fetakrémmel – hamburger görög hangulatban

Minden hamburger és szendvics tökéletes fogás akkor, ha az ember kísérletező kedvű és kreatív hangulatban van. Ebbe a görög változatba nálunk egy kis csokor, apróra vágott citromfű is került.

augusztus5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.