Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel

A egész úgy hangzik, mintha Ramsay valamelyik éttermében készítették volna a profi szakácsok, pedig csak te vettél egy nagy adag borsot és sütötted meg benne a sertésszüzet. Az egész a fügés rizstől lesz izgalmas, ami mellé egy adag tejszínes-majoránnás kelkáposzta is készülhet köretként.

Egy kanál vaj és egy kis aszalt füge is elég a borsban sült húshoz – a legfinomabb ételek sokszor pofonegyszerűek és nem kell semmi melléjük, ami elvonná a figyelmet róluk. Ha találsz friss fügét, locsold meg egy kis narancs levével és mézzel, és azzal tálald ezt az egyszerű fogást.

Fertig ist das Mondgesicht.
Fertig ist das Mondgesicht.AlexPro9500

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 50 deka sertészszűz
  • 25 gramm színesbors-keverék és só
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár

A körethez

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1 csésze aszalt füge összevágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál vaj
  • friss füge a díszítéshez
  • 1 evőkanál friss petrezselyem és snidling összevágva
  • 1 evőkanál méz
  • fél biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Törd durvára a borsot, tedd egy lapos felületre, forgasd meg benne a száraz, besózott, olajjal és mustárral bekent húst. Tedd a 180 fokos sütőbe úgy 25 percre, majd pihentesd a húst negyedórán át szeletelés előtt. 

A körethez melegítsd fel a vajat, forgasd meg benne az összevágott fügét, adj hozzá mézet és egy kis sót, majd keverd el a rizzsel és a citromhéjjal. Vedd le a tűzről és add hozzá a friss zöldfűszereket is, majd mehet az egész a felszeletelt, borskéregben sült hús mellé. 

Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek