Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel

A egész úgy hangzik, mintha Ramsay valamelyik éttermében készítették volna a profi szakácsok, pedig csak te vettél egy nagy adag borsot és sütötted meg benne a sertésszüzet. Az egész a fügés rizstől lesz izgalmas, ami mellé egy adag tejszínes-majoránnás kelkáposzta is készülhet köretként.

Egy kanál vaj és egy kis aszalt füge is elég a borsban sült húshoz – a legfinomabb ételek sokszor pofonegyszerűek és nem kell semmi melléjük, ami elvonná a figyelmet róluk. Ha találsz friss fügét, locsold meg egy kis narancs levével és mézzel, és azzal tálald ezt az egyszerű fogást.

Fertig ist das Mondgesicht.
Fertig ist das Mondgesicht.AlexPro9500

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 50 deka sertészszűz
  • 25 gramm színesbors-keverék és só
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár

A körethez

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1 csésze aszalt füge összevágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál vaj
  • friss füge a díszítéshez
  • 1 evőkanál friss petrezselyem és snidling összevágva
  • 1 evőkanál méz
  • fél biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Törd durvára a borsot, tedd egy lapos felületre, forgasd meg benne a száraz, besózott, olajjal és mustárral bekent húst. Tedd a 180 fokos sütőbe úgy 25 percre, majd pihentesd a húst negyedórán át szeletelés előtt. 

A körethez melegítsd fel a vajat, forgasd meg benne az összevágott fügét, adj hozzá mézet és egy kis sót, majd keverd el a rizzsel és a citromhéjjal. Vedd le a tűzről és add hozzá a friss zöldfűszereket is, majd mehet az egész a felszeletelt, borskéregben sült hús mellé. 

kapcsolódó Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban
Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Ez az egyszerű halas ragu akár ünnepi ételként is bevethető

Egy gyors halpörkölt, ami kapros gyúrt tésztával, de akár friss, sajtos gnocchival vagy zöldfűszeres párolt rizzsel is finom, és nem túl nehéz ünnepi fogás lesz.

2020. december24., 06:24

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Itt a vegán január: dobj össze egy isteni, olaszos tésztasalátát!

Ha vegán fogás, akkor legyen finom és laktató, mert nem érünk rá egy óra múlva is enni – ezt valljuk mi.

január11., 06:20

Év eleji könnyű kedvencünk: isteni, fűszeres gombafasírt

Saláták tetején, szendvicsekben egy adag fokhagymás majonézzel, na és persze főzelékek kísérőjeként is tökéletes ez a húsmentes fogás!

január20., 07:24

Mustra