Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel

A egész úgy hangzik, mintha Ramsay valamelyik éttermében készítették volna a profi szakácsok, pedig csak te vettél egy nagy adag borsot és sütötted meg benne a sertésszüzet. Az egész a fügés rizstől lesz izgalmas, ami mellé egy adag tejszínes-majoránnás kelkáposzta is készülhet köretként.

Egy kanál vaj és egy kis aszalt füge is elég a borsban sült húshoz – a legfinomabb ételek sokszor pofonegyszerűek és nem kell semmi melléjük, ami elvonná a figyelmet róluk. Ha találsz friss fügét, locsold meg egy kis narancs levével és mézzel, és azzal tálald ezt az egyszerű fogást.

Fertig ist das Mondgesicht.
Fertig ist das Mondgesicht.Fotó: AlexPro9500

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 50 deka sertészszűz
  • 25 gramm színesbors-keverék és só
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár

A körethez

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1 csésze aszalt füge összevágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál vaj
  • friss füge a díszítéshez
  • 1 evőkanál friss petrezselyem és snidling összevágva
  • 1 evőkanál méz
  • fél biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Törd durvára a borsot, tedd egy lapos felületre, forgasd meg benne a száraz, besózott, olajjal és mustárral bekent húst. Tedd a 180 fokos sütőbe úgy 25 percre, majd pihentesd a húst negyedórán át szeletelés előtt. 

A körethez melegítsd fel a vajat, forgasd meg benne az összevágott fügét, adj hozzá mézet és egy kis sót, majd keverd el a rizzsel és a citromhéjjal. Vedd le a tűzről és add hozzá a friss zöldfűszereket is, majd mehet az egész a felszeletelt, borskéregben sült hús mellé. 

Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban
Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább »

Még több recept

Ajándék felnőtteknek: Karácsonyi konyakos-szegfűszeges szilvacsatni

Húsok mellé, gyümölcsköretek ízesítésére, de egy egyszerű vajas pirítóson is imádjuk ezt karácsonyi hangulatú, kicsit forraltbor-ízű csatnit.

december10., 11:20

Egy menő meglepetés sajtimádóknak: fűszeres kecskesajt üvegben

Nálunk kecskesajt, nálad lehet camembert, juhsajt, gomolya és kéksajt, de akár mozzarella is.

december10., 12:00

Mindenki imádni fogja: Home made fűszerolajak

Salátákra, pizzaszószba, zöldségköretekhez és frissen főtt házi tészták tetejére is tökéletesek ezek az aromás ízesítők.

december11., 12:04

Bevállalósaknak keresel gasztromeglepetést? Ez a karamellizálthagyma- és bacondzsem csilivel tökéletes lesz!

Valódi macsóknak, csípőset kedvelő nőknek, bevállalósaknak és tulajdonképpen bárkinek príma ajándék, aki imádja a finomságokat és szerinted lesz kedve ezt az izgalmas triót kipróbálni.

december11., 11:24

Egy tuti gasztroajándéktipp: borsos-mézes limoncello

Egyrészt nem túl erős kontyalávaló, másrészt nem csak inni jó: teheted pohárkrémekbe, citromos tiramisuba, gyümölcsköretek mellé, de egy hétvégi reggeli, friss gyümölcssmoothie-t is feldobhatsz vele.

december9., 12:41

Adj ajándékba egy kis jókedvet! Forrócsoki-kockák, személyre szabva

Egy jó kis forró csoki szuper egész télen, főleg, ha ilyen cuki, kockákba csomagolt verzióban kapja az ember, és nincs más dolga, csak forró tejet melegíteni hozzá.

december11., 10:44

Mustra