Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel

A egész úgy hangzik, mintha Ramsay valamelyik éttermében készítették volna a profi szakácsok, pedig csak te vettél egy nagy adag borsot és sütötted meg benne a sertésszüzet. Az egész a fügés rizstől lesz izgalmas, ami mellé egy adag tejszínes-majoránnás kelkáposzta is készülhet köretként.

Egy kanál vaj és egy kis aszalt füge is elég a borsban sült húshoz – a legfinomabb ételek sokszor pofonegyszerűek és nem kell semmi melléjük, ami elvonná a figyelmet róluk. Ha találsz friss fügét, locsold meg egy kis narancs levével és mézzel, és azzal tálald ezt az egyszerű fogást.

Fertig ist das Mondgesicht.
Fertig ist das Mondgesicht.Fotó: AlexPro9500

Hozzávalók 2 személyre:

A húshoz

  • 50 deka sertészszűz
  • 25 gramm színesbors-keverék és só
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár

A körethez

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1 csésze aszalt füge összevágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál vaj
  • friss füge a díszítéshez
  • 1 evőkanál friss petrezselyem és snidling összevágva
  • 1 evőkanál méz
  • fél biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Törd durvára a borsot, tedd egy lapos felületre, forgasd meg benne a száraz, besózott, olajjal és mustárral bekent húst. Tedd a 180 fokos sütőbe úgy 25 percre, majd pihentesd a húst negyedórán át szeletelés előtt. 

A körethez melegítsd fel a vajat, forgasd meg benne az összevágott fügét, adj hozzá mézet és egy kis sót, majd keverd el a rizzsel és a citromhéjjal. Vedd le a tűzről és add hozzá a friss zöldfűszereket is, majd mehet az egész a felszeletelt, borskéregben sült hús mellé. 

Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban
Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább »

Még több recept

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Citromos-pestós csirke – tökéletes, pofonegyszerű nyári ebéd

A pesto nagyon könnyen megmenti a vacsorát, legyen szó melegszendvicsről, leves ízesítéséről vagy egy gyors, tésztás fogásról. A csirke tetején is remek, főleg egy nagy adag citromhéj és olvadt sajt társaságában.

június23., 10:44

Grillezett hal és tenger gyümölcsei

A mártogatósba egy kevés lime is kerüljön, és még frissebb, nyáribb hangulatú lesz ez a klassz ízesítő.

június23., 12:52

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Mustra