Most leszel mesterszakács: szűzpecsenye borskéregben, fügés, vajas rizzsel

A egész úgy hangzik, mintha Ramsay valamelyik éttermében készítették volna a profi szakácsok, pedig csak te vettél egy nagy adag borsot és sütötted meg benne a sertésszüzet. Az egész a fügés rizstől lesz izgalmas, ami mellé egy adag tejszínes-majoránnás kelkáposzta is készülhet köretként.

Egy kanál vaj és egy kis aszalt füge is elég a borsban sült húshoz – a legfinomabb ételek sokszor pofonegyszerűek és nem kell semmi melléjük, ami elvonná a figyelmet róluk. Ha találsz friss fügét, locsold meg egy kis narancs levével és mézzel, és azzal tálald ezt az egyszerű fogást.

Fertig ist das Mondgesicht.
Fertig ist das Mondgesicht.AlexPro9500

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 50 deka sertészszűz
  • 25 gramm színesbors-keverék és só
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár

A körethez

  • 2 csésze főtt rizs
  • 1 csésze aszalt füge összevágva
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál vaj
  • friss füge a díszítéshez
  • 1 evőkanál friss petrezselyem és snidling összevágva
  • 1 evőkanál méz
  • fél biocitrom héja
Recept idők

Elkészítés:

Törd durvára a borsot, tedd egy lapos felületre, forgasd meg benne a száraz, besózott, olajjal és mustárral bekent húst. Tedd a 180 fokos sütőbe úgy 25 percre, majd pihentesd a húst negyedórán át szeletelés előtt. 

A körethez melegítsd fel a vajat, forgasd meg benne az összevágott fügét, adj hozzá mézet és egy kis sót, majd keverd el a rizzsel és a citromhéjjal. Vedd le a tűzről és add hozzá a friss zöldfűszereket is, majd mehet az egész a felszeletelt, borskéregben sült hús mellé. 

Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban Csak egyszerűen: sertésszűz mustáros mártásban

A sertésszűz gyorsan elkészül, ízletes, nem sok minden kell, hogy valami finomat dobjunk össze belőle. Van 20 perce egy jó ebédre?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek