Rapid siker: villámgyors étcsokoládéhab fűszeres meggyraguval

Azt hitted, kifogytunk a pofonegyszerű, de isteni desszertekből? Azt szeretnénk, ha idén nem töltenéd az ünnepeket főzéssel, mégis finomakat ennétek minden egyes nap, ezért hoztunk egy egyszerű csokihabot, amivel garantált a siker.

Ezt komolyan a gyerekekre is rábízhatod, de legalábbis nyugodtan hívd őket segíteni, amikor készíted. Imádni fogják, hogy néhány perc alatt készül egy csokis, finom édesség, amihez mi most téli fűszerekkel készítettünk egy egyszerű gyümölcsragut.

Négy kisebb, vagy két nagyobb adag lesz belőle.
Négy kisebb, vagy két nagyobb adag lesz belőle.kirin_photo

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 evőkanál kimagozott meggy
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg és fahéj
  • 10 deka étcsokoládé
  • 2.5 deci habtejszín
  • 1 mokkáskanál instant kávépor (koffeinmentes is lehet)
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Csinálj egy meggyragut egy evőkanál vajjal, egy evőkanál cukorral, sok borssal és mézeskalács fűszerekkel. Ha utóbbi nincs otthon, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes lesz. Ha összemelegítetted, ezt kanalazd a poharak aljára.

Olvaszd fel gőz fölött az étcsokit, közben mehet alá 3-4 evőkanál a tejszínből, majd ha felolvad, akkor a kávépor, 3 evőkanál cukor és a só. 

Ha a csoki felolvadt, verd fel a maradék tejszínt, majd óvatosan keverd el a csokis-kávés masszával. Ha kihűlt, mehet az egész a gyümölcsök tetejére. Ha felnőtteknek kínálod, tálaláskor csokoládélikőrrel locsold meg. Díszítheted reszelt étcsokoládéval, koktélcseresznyével vagy mentalevelekkel. Nem túl édes, pikáns, fűszeres és nagyon krémes desszert lesz belőle. 

Szezonja van: 13 meggyes és cseresznyés recept Szezonja van: 13 meggyes és cseresznyés recept

Végre piroslik a gyönyörű, érett cseresznye és meggy a fákon. Mi pedig összeszedtük a legjobb receptjeinket.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Gyors, nyári túrószuflé – narancsöntettel a legfinomabb

Egy kis citromlikőr is mehet a mellé kínált narancsos szószba, amit a legegyszerűbb módon sűrű tejszínből és narancsszörpből készíthetsz el.

2021. július16., 10:44

Mangós-sárfrányos sajttorta-pohárkrém

Ha nem szeretnél a konyhába szobrozni az ünnepekkor, ezt a különleges, fűszeres desszertet dobd össze. Még összevágnod sem kell, adagold kis poharakba vagy desszertestálkákba, és adj neki egy pár óra pihenőt a tökéletes végeredményért.

2021. december23., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek