Rapid siker: villámgyors étcsokoládéhab fűszeres meggyraguval

Azt hitted, kifogytunk a pofonegyszerű, de isteni desszertekből? Azt szeretnénk, ha idén nem töltenéd az ünnepeket főzéssel, mégis finomakat ennétek minden egyes nap, ezért hoztunk egy egyszerű csokihabot, amivel garantált a siker.

Ezt komolyan a gyerekekre is rábízhatod, de legalábbis nyugodtan hívd őket segíteni, amikor készíted. Imádni fogják, hogy néhány perc alatt készül egy csokis, finom édesség, amihez mi most téli fűszerekkel készítettünk egy egyszerű gyümölcsragut.

Négy kisebb, vagy két nagyobb adag lesz belőle.
Négy kisebb, vagy két nagyobb adag lesz belőle.kirin_photo

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 evőkanál kimagozott meggy
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg és fahéj
  • 10 deka étcsokoládé
  • 2.5 deci habtejszín
  • 1 mokkáskanál instant kávépor (koffeinmentes is lehet)
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Csinálj egy meggyragut egy evőkanál vajjal, egy evőkanál cukorral, sok borssal és mézeskalács fűszerekkel. Ha utóbbi nincs otthon, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes lesz. Ha összemelegítetted, ezt kanalazd a poharak aljára.

Olvaszd fel gőz fölött az étcsokit, közben mehet alá 3-4 evőkanál a tejszínből, majd ha felolvad, akkor a kávépor, 3 evőkanál cukor és a só. 

Ha a csoki felolvadt, verd fel a maradék tejszínt, majd óvatosan keverd el a csokis-kávés masszával. Ha kihűlt, mehet az egész a gyümölcsök tetejére. Ha felnőtteknek kínálod, tálaláskor csokoládélikőrrel locsold meg. Díszítheted reszelt étcsokoládéval, koktélcseresznyével vagy mentalevelekkel. Nem túl édes, pikáns, fűszeres és nagyon krémes desszert lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek