Ezt komolyan a gyerekekre is rábízhatod, de legalábbis nyugodtan hívd őket segíteni, amikor készíted. Imádni fogják, hogy néhány perc alatt készül egy csokis, finom édesség, amihez mi most téli fűszerekkel készítettünk egy egyszerű gyümölcsragut.
Hozzávalók 2 személyre
- 4 evőkanál kimagozott meggy
- 1 evőkanál vaj
- 4 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál szegfűszeg és fahéj
- 10 deka étcsokoládé
- 2.5 deci habtejszín
- 1 mokkáskanál instant kávépor (koffeinmentes is lehet)
- 1 fél mokkáskanál só
Csinálj egy meggyragut egy evőkanál vajjal, egy evőkanál cukorral, sok borssal és mézeskalács fűszerekkel. Ha utóbbi nincs otthon, a fahéj és a szegfűszeg is tökéletes lesz. Ha összemelegítetted, ezt kanalazd a poharak aljára.
Olvaszd fel gőz fölött az étcsokit, közben mehet alá 3-4 evőkanál a tejszínből, majd ha felolvad, akkor a kávépor, 3 evőkanál cukor és a só.
Ha a csoki felolvadt, verd fel a maradék tejszínt, majd óvatosan keverd el a csokis-kávés masszával. Ha kihűlt, mehet az egész a gyümölcsök tetejére. Ha felnőtteknek kínálod, tálaláskor csokoládélikőrrel locsold meg. Díszítheted reszelt étcsokoládéval, koktélcseresznyével vagy mentalevelekkel. Nem túl édes, pikáns, fűszeres és nagyon krémes desszert lesz belőle.