Az olaszok tudnak valamit: spenótos ravioli házilag, füstöltsajt-szószos édesburgonyával

Nem véletlenül lett a világ legnépszerűbb konyhája hivatalosan is az olasz. Ők a spenótos raviolit karácsonykor eszik egy jó adag tengeri herkentyű és egy szelet puha panettone társaságában. Mi pedig nagyon szívesen követjük őket.

Az olaszok valamiért imádják karácsonykor a spenótos raviolit, úgyhogy most megmutatjuk, hogy nem is olyan nehéz összedobni az egészet otthon sem. Hogy az egész még finomabb legyen, mi édesbugonyát és egy pofonegyszerű füstöltsajt-szószt készítettünk hozzá.

Miért ne telhetnének az ünnepek (vagy akár a hétközapok) olasz hangulatban? Ez a ravioli verhetetlen, egészséges és véletlenül vega is, így szuper fogás akkor, ha a vendégeid között olyan is van, aki nem eszik húst. Jó sok fokhagymás, ricottás spenóttal megtöltve az igazi, a langyos, krémes sajtszósszal.

Önmagában is finom, de egy kis körettel és szósszal még jobb.
Önmagában is finom, de egy kis körettel és szósszal még jobb.Fotó: tashanat7519

Hozzávalók 2 személyre:

A raviolihoz

  • 3 tojás
  • 30 deka liszt
  • 1 csésze fagyasztott spenót
  • 1 csésze ricotta
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • só és bors ízlés szerint

A körethez

  • 2 édesburgonya
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
  • 1 deci tejszín
  • 1-1 csipet fehér bors és szerecsendió
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a tölteléket a spenótból, ricottából, fokhagymaporból, majd ízesítsd sóval és borssal. 

A friss tésztához dolgozd el a lisztet a tojásokkal úgy 10 perc alatt, majd amikor már rugalmas a tésztád, tedd legalább egy fél órára műanyag fóliában a hűtőbe. Ha ezzel megvagy, nyújtsd ki 1-2 milliméteresre. Felezd el a kinyújtott tésztát, majd kanalazz rá egymás mellé sorban a spenótos krémből. Helyezd rá a tészta másik felét, majd hullámos tésztavágóval készítsd el a kis négyszeteket. Dobd sós, lobogó vízbe, 5-7 perc alatt el is készül benne. Ha nem szeretnél hozzá köretet, dupla adagben készítsd és néhány evőkanál parmezánnal tálald, úgy is nagyon finom. 

Ha viszont szeretnéd még izgalmasabbá tenni, főzd meg az édesburgonyát, melegen pürésítsd, keverd el egy nagy kanál vajjal és egy deci tejszínnel. Ízesítsd sóval és borssal.  

A sajtszószhoz melegítsd fel a tejszínt, add hozzá a reszelt sajtot, egy kis kanál vajat és a fűszereket. Ha szükséges, egy kis tejjel tudod folyékonyabbá tenni. Nem kell sokáig melegíteni, elég, ha megvárod, amíg a sajt elolvad. 

Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza
Igazi olasz séf mutatja meg, hogy készül a tészta és a pizza

Lépésről lépésre mutatjuk, mitől lesz utánozhatatlanul finom a pasta és a pizza.

Tovább »

Még több recept

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

október18., 06:08

Jöhet egy nagy adag olasz gnocchi ebédre? Mutatjuk az egyszerű alapreceptet!

Egy nagy adag parmezánnal is tökéletes, de készítheted tökkel, spenótosan, és keverheted paradicsomszósszal, sült baconkockákkal vagy sűrű, tejes mártásokkal is – a gnocchi jó alap minden olaszos ételhez és a legtöbb olyanhoz is, amihez tésztát használnál.

április9., 10:00

Mandulás aszaltszilva-torta vaníliás tejszínhabbal – karácsonyra tökéletes lesz!

Ez a desszert szuper, ha már unod a megszokott karácsonyi édességeket, és valami újat készítenél. A mandula és az aszalt szilva nagyszerűen összeillenek, a vaníliás tejszínhab pedig egy nagyszerű, visszafogott és krémes kísérő a különleges karácsonyi süti tetején.

2019. december20., 11:24

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

október16., 06:04

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

október17., 06:08

Vacsorára is tökéletes: tejszínes bundás kenyér sütőben hideg prosciuttofalatokkal

Egy kevés savanyított zeller vagy bazsalikomos-balzsamecetes koktélparadicsom elég mellé köretnek.

június14., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.