Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot. Finom szendvicsben, krumplipürével és barnaszósszal és buli után hazatérve, egyenesen a hűtőből csemegézve is.

Az ismert amerikai húskenyér csak a 19. század végén jelent meg a szakácskönyvekben, ám a németeknél már korábbi receptkönyvek is említik, de mellettük a svédek is rajongják. Azóta több országnak van saját változata belőle, a németeknél például tojással töltött és zsömlébe szeletelt street food verziója van, amit mustárral, bátrabbak mézes mustárral kennek meg, úgy falják be.  

Ahogy szoktuk, most is az egyik legegyszerűbb recepttel készültünk, ami nem véletlenül nagyon finom is. 

Zsömle és mustár kell csak mellé.
Zsömle és mustár kell csak mellé.Fotó: wsmahar

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 deka marhahús
  • 1 kisebb csésze zöld paprika felkockázva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 2 fej vajban sült vöröshagyma kockákra vágva
  • ízlés szerint fokhagymapor és szárított olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál aszalt paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük (készítheted duplán is). Egy kisebb, hosszúkás tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy kivajazunk egy őzgerincet), a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még melegen leöntjük róla a zsiradékot, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

Zsömlében vagy két szelet kalács között egy kis (mézes) mustárral annyira finom, hogy nem is kell más a szendvicsbe. 

12 német finomság, amit nem szabad kihagynod!
12 német finomság, amit nem szabad kihagynod!

Kolbászok, palacsinta leves és perec - ezeket kóstold meg, ha Németországba látogatsz.

Tovább »

Még több recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy összedobj egy adag fehér pestót!

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a háta mögött így nevezik, így mi sem hívjuk másként. Olasz hangulatú hozzávaló lesz a tízperces móka vége, amit egy frissen kifőtt, házilag gyúrt tészta tetején, paradicsommal és rukkolával szeretünk a legjobban.

május9., 06:00

Bolognai tepsiben – Egy nagy adag olvadt sajttal az igazi

A maradék ragu melegszendvicsen is finom.

2019. október4., 09:59

A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

július10., 06:04

Grillezett ananásszal és lime-mal tálaltuk ezt a fahéjas rizsfagyit

A hírek szerint egyszer már megszületett a hot dog ízesítésű fagyi, amit Amerikában készítettek először, de ma már a zöldséges, alkoholos és fűszeres változatok sem ritkák. Ennél valamivel kevésbé szokatlan ez a tejberizsből készült változat.

július11., 06:04

Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Kevés hozzávalóból is lehet egy pizza izgalmas.

május10., 06:00

Levendulás sajttorta szilvalekvárral – még egy sütés nélkül készülő, izgalmas desszert

Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.

július12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.