Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot. Finom szendvicsben, krumplipürével és barnaszósszal és buli után hazatérve, egyenesen a hűtőből csemegézve is.

Az ismert amerikai húskenyér csak a 19. század végén jelent meg a szakácskönyvekben, ám a németeknél már korábbi receptkönyvek is említik, de mellettük a svédek is rajongják. Azóta több országnak van saját változata belőle, a németeknél például tojással töltött és zsömlébe szeletelt street food verziója van, amit mustárral, bátrabbak mézes mustárral kennek meg, úgy falják be.  

Ahogy szoktuk, most is az egyik legegyszerűbb recepttel készültünk, ami nem véletlenül nagyon finom is. 

Zsömle és mustár kell csak mellé.
Zsömle és mustár kell csak mellé.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre:

  • 50 deka marhahús
  • 1 kisebb csésze zöld paprika felkockázva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 2 fej vajban sült vöröshagyma kockákra vágva
  • ízlés szerint fokhagymapor és szárított olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál aszalt paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük (készítheted duplán is). Egy kisebb, hosszúkás tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy kivajazunk egy őzgerincet), a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még melegen leöntjük róla a zsiradékot, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

Zsömlében vagy két szelet kalács között egy kis (mézes) mustárral annyira finom, hogy nem is kell más a szendvicsbe. 

kapcsolódó 12 német finomság, amit nem szabad kihagynod!
12 német finomság, amit nem szabad kihagynod!

Kolbászok, palacsinta leves és perec - ezeket kóstold meg, ha Németországba látogatsz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

augusztus13., 12:52

Hallottál már a bacon buttyról? Remek reggeli, amit két perc alatt összedobsz

Ha imádod a bacont, ezzel a remek reggeli fogással érdemes kísérletezned. Ha mellé egy nagy adag, friss zöldségekből készült salátát is összedobsz, a lelkiismereted is nyugodt maradhat a ropogós szalonnaszeletek után.

szeptember22., 10:24

Sznoboskodj velünk olasz hangulatban: mogyorós-narancsos biscotti

A biscotti könnyen elkészíthető és nagyon jól eltartható desszert, ami tökéletes karácsonyra gasztroajándékként is. Paul Hollywood biscottiját narancshéjjal ízesítette a költő, és mogyoróval tette még izgalmasabbá. Ha megunod, elhagyhatod a narancsot, és készítheted akár vaníliás-mandulás változatban is.

2020. október10., 06:16

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

május23., 10:24

Sütőben sült tejszínes gnocchi brokkolival és paradicsommal

Olasz hangulatúra sikerült ez a gyors fogás, ami ráadásul költséghatékony is lehet, ha házi gombócokkal készül és napon szárított, otthon készült paradicsom kerül bele.

augusztus23., 12:52

Mustra