Mediterrán változatban: húskenyér fekete olívával és aszalt paradicsommal

Millióféle húskenyér létezik, mi most olaszosan készítettük el a szeletelhető gigafasírtot. Finom szendvicsben, krumplipürével és barnaszósszal és buli után hazatérve, egyenesen a hűtőből csemegézve is.

Az ismert amerikai húskenyér csak a 19. század végén jelent meg a szakácskönyvekben, ám a németeknél már korábbi receptkönyvek is említik, de mellettük a svédek is rajongják. Azóta több országnak van saját változata belőle, a németeknél például tojással töltött és zsömlébe szeletelt street food verziója van, amit mustárral, bátrabbak mézes mustárral kennek meg, úgy falják be.  

Ahogy szoktuk, most is az egyik legegyszerűbb recepttel készültünk, ami nem véletlenül nagyon finom is. 

Zsömle és mustár kell csak mellé.
Zsömle és mustár kell csak mellé.wsmahar

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka marhahús
  • 1 kisebb csésze zöld paprika felkockázva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 2 fej vajban sült vöröshagyma kockákra vágva
  • ízlés szerint fokhagymapor és szárított olasz fűszerkeverék
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál aszalt paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Az elkészítése nagyon egyszerű: az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk, majd alaposan összekeverjük (készítheted duplán is). Egy kisebb, hosszúkás tepsibe sütőpapírt teszünk (vagy kivajazunk egy őzgerincet), a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk, és 180 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még melegen leöntjük róla a zsiradékot, aztán hagyjuk teljesen kihűlni.

Zsömlében vagy két szelet kalács között egy kis (mézes) mustárral annyira finom, hogy nem is kell más a szendvicsbe. 

12 német finomság, amit nem szabad kihagynod! 12 német finomság, amit nem szabad kihagynod!

Kolbászok, palacsinta leves és perec - ezeket kóstold meg, ha Németországba látogatsz.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Te is imádod az olasz konyhát? Készíts tortellinilevest friss bazsalikommal a tetején

Egy nagy adag reszelt parmezán sem hiányozhat ennek a levesnek a tetejéről, és ha még egészségesebbre készítenéd, a legvégén apróra vágott, hámozott paradicsomot és egy kevés felkockázott zellerszárat is adj hozzá.

2021. május23., 10:24

Szicíliai halfilé: vajas édesburgonyával tálalva a legfinomabb

Annyira gyors, hogy szinte hihetetlen, hogy ilyen finom lesz a végeredmény. Az már csak hab a tortán, hogy kalóriaszegény, egészséges fogás, amit az olasz konyha rajongói biztosan szeretni fognak.

2021. augusztus13., 12:52

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

2021. július30., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek