Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Ezért mutatjuk meg egy csomó egyszerűen összedobható, de izgalmas és elegáns fogás receptjét, most például ezt.

A gesztenyepüré akkor is nagyon finom, ha csak egy jó adag házilag felvert tejszín kíséri, de ha abba még narancshéj is kerül, és a rétegek közül előkerül egy-egy falat aszalt gyümölcs, akkor tényleg felejthetetlen desszert lesz, miközben munkánk alig volt vele. Az aszalt barack helyett kandírozott narancshéjakat vagy rumban megforgatott aszalt meggyet is használhatsz.

Nyugodtan duplázd a rétegeket.
Nyugodtan duplázd a rétegeket.Peter_Horvath

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gesztenyepüré (édes)
  • fél iter tejszín
  • 1 bionarancs
  • fél deci narancslikőr
  • 1 bögre aszalt barack
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel a barackokat, forgasd meg a likőrben (gyerekeknek narancsszirupban), majd tedd félre.

A felengedett gesztenyét nyomd át gesztenyetörőn vagy krumplitörőn, vagy ha egyik sincs otthon, akkor reszeld le még hidegen. 

Keverd a cukorral felvert tejszínbe a narancs héját, aztán kezdd el rétegezni egy pohárban a gesztenyét, a narancsos tejszínt és a likőrben áztatott gyümölcsöket. Bionarancs frissen reszelt héjával, étcsokoládé-forgáccsal vagy kandírozott narancshéjjal a tetején tálald. Vagy akár mindegyikkel.

kapcsolódó A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád
A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád

Variációkat mutatunk gesztenyés krémlevesre, mártásra és desszertre.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

2021. október19., 11:24

Muffin őszi hangulatban fügével, ricottával és mandulával

Ha te is szívesen készíted az egyik legegyszerűbb desszertet, a hideg hónapokban a legjobb, ha őszi hangulatban dobod össze. A tetejére a céklalével színezett, fahéjjal és porcukorral kikevert vajkrém lesz a legfinomabb, így akár szép cupcake-ek is készülhetnek belőle.

2021. október18., 12:52

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Mentás szelet sütés nélkül – remek nyári desszert, ami extra gyorsan elkészül

A menta íze remekül felfrissít a nyári desszertekben, akár friss változatban, akár szirupként használod fel.

2021. augusztus8., 10:24

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

2021. október12., 11:20

Mustra