Taco marhahússal és egyéb állatfajtákkal

Ez a finom mexikói fogás leggyakrabban marhából készül, de ha egészségesebb változatban készítenéd, senki nem tiltja meg, hogy jó fűszeres pulyka vagy csirke legye az alapja. A lényeg a sok bors, római kömény, paprika, csili, oregánó és esetleg egy kis fokhagyma, ami gazdagon fűszeressé teszi majd a tölteléket.

Ez a fogás mexikói, de a ropogós tacohéjakat az USA-ban kezdték haszálni először. Mexikóban általában puha tésztába töltenek mindent, ami bele való, vagyis a húst, a zöldségeket, tejfölt, avokádót, babot, jalapeñót és a sajtokat. Akár egy nagy adag pico de gallo is mehet bele, ami sok friss paradicsomból, korianderből, hagymából és jalapeño paprikából készül. Mi most egy nagyon egyszerű változatot mutatunk, fűszeres, meleg marhahússal, hideg, lime-os joghurttal és egy kis jalapeño paprikával. 

Buliban is tökéletes.
Buliban is tökéletes.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka darált marhahús
  • ízlés szerint só, bors, római kömény, paprika, csili és oregánó
  • 6 tacohéj
  • 1 avokádó
  • 2 deci tejföl
  • 1 lime
  • ízlés szerint paradicsom, salátakeverék, jalapeno
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts olajat egy serpenyőben, dobd rá a felszeletelt hagymákat, majd 2-3 perc múlva mehet rá a darált hús a fűszerekkel és a paradicsompürével. Süsd 10 percig a fűszeres ragut, aztán tedd félre. 

Szeleteld fel az avokádót, sózd és borsozd, mehet rá a lime leve is. A tejfölhoz nem kell más, csak a lime lereszelt héja és a friss koriander. Ha azzal is megvagy, már kezdheted is tölteni a tacohéjakat. 

Ízlés szerint kanalazz bele húst, avokádót, tejfölt, zöldségeket, reszelt sajtot és csilit. Ha szeretnéd, akkor duplázhatod is a mennyiséget. Vega változatban hús helyett babbal készítsd el, így akár a kukorica is jól illik hozzá.

Így kereshetsz egy halom pénzt Mexikóban héderelve
Így kereshetsz egy halom pénzt Mexikóban héderelve

A 10 ezer dolláros fizetésért meghirdetett cancúni élménytiszti pozíció maximálisan kimeríti az álommeló fogalmát.

Tovább »

Még több recept

Helló, én a füstös salsa vagyok, ez pedig a Jackass!

Nálunk egy picit csípősebbre sikerült a hozzáadott Moruga-portól, de ha még bárki számára fogyasztható módon készítenéd, egy adag Cayenne-csili is tökéletes ebbe a friss salsába.

július5., 06:04

Mexikói konyha light: végre itt az egészséges taco, amit kamuhússal is elkészíthetsz!

Lássuk, hogyan lesz a tacóból a háziorvos előtt is vállalható fogás!

január3., 11:20

Ehhez a klassz minimáltésztához szinte csak néhány szelet sonka és sajtkrém kell

Ha te is szereted az olyan minimálfogásokat, mint a rózsaborsos-fügés tészta, a tejszínes-zöld borsos tagliatelle, akkor imádni fogod ezt is.

július3., 06:04

A szilvás gombóc ízei sokkal kevesebb munkával is felidézhetők ezzel a pofonegyszerű cobblerrel

A cobbler a crumble-höz hasolóan egy egyszerű gyümölcsös pite, ám ebben nem tésztamorzsa kerül a gyümölcsök tetejére, hanem egy könnyű és egyszerű tészta. Ezen a héten a legfinomabb cobblerekből hoztunk el néhányat.

július1., 06:04

Sárgabarackos-mandulás cobbler – akár egy mandulalikőr is elfér benne

Ha gyerek- és felnőttbarát verzióban egyszerre készítenéd, a mandulalikőrből csak a mellé kínált, frissen felvert tejszínbe kerüljön egy-két evőkanálnyi.

július2., 06:04

Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

július5., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.