Taco marhahússal és egyéb állatfajtákkal

Ez a finom mexikói fogás leggyakrabban marhából készül, de ha egészségesebb változatban készítenéd, senki nem tiltja meg, hogy jó fűszeres pulyka vagy csirke legye az alapja. A lényeg a sok bors, római kömény, paprika, csili, oregánó és esetleg egy kis fokhagyma, ami gazdagon fűszeressé teszi majd a tölteléket.

Ez a fogás mexikói, de a ropogós tacohéjakat az USA-ban kezdték haszálni először. Mexikóban általában puha tésztába töltenek mindent, ami bele való, vagyis a húst, a zöldségeket, tejfölt, avokádót, babot, jalapeñót és a sajtokat. Akár egy nagy adag pico de gallo is mehet bele, ami sok friss paradicsomból, korianderből, hagymából és jalapeño paprikából készül. Mi most egy nagyon egyszerű változatot mutatunk, fűszeres, meleg marhahússal, hideg, lime-os joghurttal és egy kis jalapeño paprikával. 

Buliban is tökéletes.
Buliban is tökéletes.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka darált marhahús
  • ízlés szerint só, bors, római kömény, paprika, csili és oregánó
  • 6 tacohéj
  • 1 avokádó
  • 2 deci tejföl
  • 1 lime
  • ízlés szerint paradicsom, salátakeverék, jalapeno
  • 1 csésze reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csokor friss koriander
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts olajat egy serpenyőben, dobd rá a felszeletelt hagymákat, majd 2-3 perc múlva mehet rá a darált hús a fűszerekkel és a paradicsompürével. Süsd 10 percig a fűszeres ragut, aztán tedd félre. 

Szeleteld fel az avokádót, sózd és borsozd, mehet rá a lime leve is. A tejfölhoz nem kell más, csak a lime lereszelt héja és a friss koriander. Ha azzal is megvagy, már kezdheted is tölteni a tacohéjakat. 

Ízlés szerint kanalazz bele húst, avokádót, tejfölt, zöldségeket, reszelt sajtot és csilit. Ha szeretnéd, akkor duplázhatod is a mennyiséget. Vega változatban hús helyett babbal készítsd el, így akár a kukorica is jól illik hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek