Vega változatban is finom: zöldségfasírtos burger fokhagymás-citromos majonézzel

A zöldségfasírt cukkiniből is nagyon finom, de adhatsz hozzá répát, gombát és bármilyen zöldséget, amit szeretsz, illetve amit sütni lehet, vagyis szoktunk. Ha a zöldségesebb, erőteljesebb íz sem gond, készítsd karfiollal vagy brokkolival. Mi most kezdő vegáknak készítettük el visszafogott ízű zöldségfasírttal és sok-sok krémes majonézzel.

Csak a kreativitásod szabhat határt annak, hányféleképpen készíted el a zöldségpogikat. Finom a parmezános-brokkolis, a céklás-karfiolos és ez, az egyszerű cukkinis változat is szuper, főleg akkor, ha visszafogottabb ízvilágot szeretnél. 

Ne sajnáld a majonézt belőle!
Ne sajnáld a majonézt belőle!Geolee

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 lereszelt cukkini
  • 1 tojás
  • 1 kis csésze zsemlemorzsa
  • 1 fél mokkáskanál fokhagymapor
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál citromhéj
  • 1 fél csokor petrezselyem összevágva
  • 2 szelet ementáli sajt
  • 2 hamburgerzsömle
  • ízlés szerint paradicsom, uborka, salátakeverék
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le a cukkinit, sózd be, majd tedd félre legalább 10 percre. Közben készítsd el a fűszeres majonézt a fokhagymával, citromhéjjal és a petrezselyemmel, tedd ezt is félre.

Nyomkodd ki a cukkinit, hogy ne maradjon leve, majd add hozzá a zsemlemorzsát, a tojást, ízlés szerint sót és borsot. (Ha szeretnéd, főtt céklát is adhatsz hozzá, ekkor egy kis kömény is illik bele.)

Ha kész a keverék, formázz belőle pogácsákat, melyeket bő olajban süss meg néhány perc alatt. 

Vajazd meg a félbevágott zsömleszeleteket, pirítsd meg egy kicsit, majd mehet bele a zöldégpogácsa, a fűszeres majonéz és a felszeletelt zöldségek. 

(Ha marad a zöldségpogácsából, le is fagyaszthatod, így a következő burger elkészítése még egyszerűbb lesz.)

 

kapcsolódó 10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!
10 cukkinis recept, amit még készítsen el a nyáron!

Szeretjük a cukkinit, mert olcsó, finom, kiadós és jól fűszerezhető. Összeszedtük a kedvenc receptjeinket, még tart a szezon, próbáljon ki párat!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Extra gyors, parmezános cukkinifasírtok – vargányás gyúrt tészta mellett a legfinomabbak

Ha egy fogás úgy vega, hogy nem hiányzik belőle a hús, akkor felőlünk bármikor jöhet. Ezek a cukkinipogácsák épp ilyenek, és talán mondanunk sem kell, hogy bármelyik kedvenc fűszerednek jó helye lesz benne. Ha megunod ebben a változatban, készítsd magyarosan: fokhagymával, füstölt paprikával és őrölt köménnyel.

2021. május13., 10:44

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Alig kalóriás, mégis különleges köret: cukkinitészta szarvasgombaolajjal

Ha már cukkinitésztával spórolsz a kalóriákon, ne mulaszd el feldobni valami különlegességgel: friss zöldfűszerekkel, szarvasgombaolajjal vagy aszalt paradicsommal. Így még mindig remek tésztaalternatíva, csak sokkal finomabb.

2021. február4., 06:28

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

2021. június14., 12:52

Kóstoltad már a cukkinitésztát olaszos változatban?

Imádjuk a cukkinitésztát sűrű paradicsomszósszal és parmezánnal, így már nem is akkora szenvedés lemondani a hagyományos tésztáról. Tejszínes csirkeragu, rántott hal vagy grillezett, fokhagymás hússzeletek mellett érdemes tálalnod.

2021. február4., 06:28

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Mustra