A zabkása is lehet az ünnepi reggelek méltó fogása, legalábbis akkor, ha ebben a narancsos-csokis változatban készíted el. Egy kis plusz narancshéj és egy kanál narancslekvár is jól feldobja, jó minőségű kakaóval és egészséges édesítővel pedig lassú felszívódású, lelkiismeret-furdalás nélküli reggeli lesz belőle.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb bögre zabpehely
- 1 deci tejszín
- 2 deci tej
- 1 fél mokkáskanál só
- cukor vagy más édesítő
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál kandírozott narancshéj
- narancslekvár és étcsoki a tálaláshoz (elhagyható)
- 0.5 bionarancs héja
Elkészítés:
Cukrozd és sózd meg a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd kezdd el melegíteni. Ha már forró, add hozzá a kakaóval elkevert zabot, főzd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a reszelt és a kandírozott narancshéj.
Reszelj rá néhány kocka ét- vagy fehér csokit, kanalazz a közepébe narancslekvárt, öltözz be fitneszcuccba, és már mehet is az Instára!
Vagy csak edd meg reggelire.