Ünnepi hangulatban: zabkása étcsokival, tejszínnel és cukrozott narancshéjjal

Jó, hát zabkását kéne enni reggelente, aztán meg nem is olyan finom. Mit tehetnénk? Vagy bekamuzzuk Insta-sztoriban, hogy imádjuk, mint ahogy a fitneszcelebek, vagy csinálunk belőle valami nagyon különlegeset, csokisat, narancsosat és abbahagyhatatlant. Mi az utóbbira hoztunk egy példát.

A zabkása is lehet az ünnepi reggelek méltó fogása, legalábbis akkor, ha ebben a narancsos-csokis változatban készíted el. Egy kis plusz narancshéj és egy kanál narancslekvár is jól feldobja, jó minőségű kakaóval és egészséges édesítővel pedig lassú felszívódású, lelkiismeret-furdalás nélküli reggeli lesz belőle.

#lovemylife
#lovemylifeFotó: NoirChocolate

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb bögre zabpehely
  • 1 deci tejszín
  • 2 deci tej
  • 1 fél mokkáskanál
  • cukor vagy más édesítő
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj
  • narancslekvár és étcsoki a tálaláshoz (elhagyható)
  • 0.5 bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

Cukrozd és sózd meg a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd kezdd el melegíteni. Ha már forró, add hozzá a kakaóval elkevert zabot, főzd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a reszelt és a kandírozott narancshéj.

Reszelj rá néhány kocka ét- vagy fehér csokit, kanalazz a közepébe narancslekvárt, öltözz be fitneszcuccba, és már mehet is az Instára! 

Vagy csak edd meg reggelire. 

Miért olyan egészséges a zab?
Miért olyan egészséges a zab?

A zabkása nemcsak táplál, de finom és egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Könnyű is, gyors is, szép is ez a narancsos csokikehely

Ezt a narancsos-csokis finomságot ünnepi készülődés közben is el tudjuk készíteni, annyira egyszerű.

2018. december13., 13:10

Ismered a veloutémártást? Így készítheted el a legegyszerűbben

A velouté pontos receptje attól függ, milyen ételhez használod: halakhoz hal-, szárnyashoz szárnyas-, sertéshez sertésalaplé illik. Az elkészült mártást csőben sült ételekhez és más mártások alapjaként is tökéletes.

április8., 06:04

Te is rajongod az olvadt sajtot? Süsd rá egy adag gombával és csirkemellel készült tésztára!

Na jó, hát az olvadt sajtot ki ne szeretné? Ha legszívesebben te is mindenre reszelnél egy adagot, tedd meg ezzel a jó kis gombás-rozmaringos tésztával, amit mi tálaláskor egy fél biocitrom héjával dobtunk fel.

április7., 06:00

Ezt készítsd el a gyerekekkel: medvehagymás-parmezános kekszek

Jó, hát ajánlhatnánk utazáshoz, vendégvárónak és iskolába, de egyrészt mi is szeretünk finomakat nassolni otthon, másrészt pedig ezekre is lesz lehetőség néhány hónap múlva. Addig is jó, ha kigyakorlod ezt a klassz és egyszerű kekszet, amit a gyerekek is jó eséllyel szívesen gyurmáznak majd.

április8., 06:04

Izgalmas glutén- és tejmentes reggeli: tojás baconbögrében

Az amerikai reggeli tipikus eleme a bacon és a tojás. Ha szeretjük, nem muszáj ragaszkodnunk a megszokott, unalmas elkészítési módokhoz. Mindössze pár perc, és a végeredmény glutén- és tejmentes lesz.

február18., 09:22

Egy süti reggelire, ebéd után, uzsonnára: így készíts banánkenyeret

Enyhén sós vajjal tökéletes reggeli, de egy délutáni kávé mellé is jól áll.

2019. október9., 13:38

Mustra