Ünnepi hangulatban: zabkása étcsokival, tejszínnel és cukrozott narancshéjjal

Jó, hát zabkását kéne enni reggelente, aztán meg nem is olyan finom. Mit tehetnénk? Vagy bekamuzzuk Insta-sztoriban, hogy imádjuk, mint ahogy a fitneszcelebek, vagy csinálunk belőle valami nagyon különlegeset, csokisat, narancsosat és abbahagyhatatlant. Mi az utóbbira hoztunk egy példát.

A zabkása is lehet az ünnepi reggelek méltó fogása, legalábbis akkor, ha ebben a narancsos-csokis változatban készíted el. Egy kis plusz narancshéj és egy kanál narancslekvár is jól feldobja, jó minőségű kakaóval és egészséges édesítővel pedig lassú felszívódású, lelkiismeret-furdalás nélküli reggeli lesz belőle.

#lovemylife
#lovemylifeFotó: NoirChocolate

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb bögre zabpehely
  • 1 deci tejszín
  • 2 deci tej
  • 1 fél mokkáskanál
  • cukor vagy más édesítő
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj
  • narancslekvár és étcsoki a tálaláshoz (elhagyható)
  • 0.5 bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

Cukrozd és sózd meg a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd kezdd el melegíteni. Ha már forró, add hozzá a kakaóval elkevert zabot, főzd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a reszelt és a kandírozott narancshéj.

Reszelj rá néhány kocka ét- vagy fehér csokit, kanalazz a közepébe narancslekvárt, öltözz be fitneszcuccba, és már mehet is az Instára! 

Vagy csak edd meg reggelire. 

Miért olyan egészséges a zab?
Miért olyan egészséges a zab?

A zabkása nemcsak táplál, de finom és egészséges is.

Tovább »

Még több recept

Vargányás, tejszínes sertésszűzcsíkok egyszerűen – házi tésztával tálald!

...De azért vajas pirítóssal is lecsúszik.

november19., 09:24

Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Úgyhogy itt egy szupergyors gesztenyepüré, hogy maradjon idő minden másra is.

november15., 12:04

Így készül a szarvasgulyás Visegrádon

Lélekmelengető és gazdag ízű fogás lábszárból.

november15., 09:24

Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves

Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.

november18., 10:44

Törékeny, ahogy névadója: Pavlova-torta fügével

Szuper desszert, ami talán nem a legegyszerűbb, de ha sok gyümölccsel tálalod, könnyű és ünnepi hangulatú fogás lehet egy-egy tartalmas vacsora után.

november19., 12:00

Könnyű is, gyors is, szép is ez a narancsos csokikehely

Ezt a narancsos-csokis finomságot ünnepi készülődés közben is el tudjuk készíteni, annyira egyszerű.

2018. december13., 13:10

Mustra