Ünnepi hangulatban: zabkása étcsokival, tejszínnel és cukrozott narancshéjjal

Jó, hát zabkását kéne enni reggelente, aztán meg nem is olyan finom. Mit tehetnénk? Vagy bekamuzzuk Insta-sztoriban, hogy imádjuk, mint ahogy a fitneszcelebek, vagy csinálunk belőle valami nagyon különlegeset, csokisat, narancsosat és abbahagyhatatlant. Mi az utóbbira hoztunk egy példát.

A zabkása is lehet az ünnepi reggelek méltó fogása, legalábbis akkor, ha ebben a narancsos-csokis változatban készíted el. Egy kis plusz narancshéj és egy kanál narancslekvár is jól feldobja, jó minőségű kakaóval és egészséges édesítővel pedig lassú felszívódású, lelkiismeret-furdalás nélküli reggeli lesz belőle.

#lovemylife
#lovemylifeNoirChocolate

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb bögre zabpehely
  • 1 deci tejszín
  • 2 deci tej
  • 1 fél mokkáskanál
  • cukor vagy más édesítő
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj
  • narancslekvár és étcsoki a tálaláshoz (elhagyható)
  • 0.5 bionarancs héja
Recept idők

Elkészítés:

Cukrozd és sózd meg a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd kezdd el melegíteni. Ha már forró, add hozzá a kakaóval elkevert zabot, főzd kis lángon, amíg besűrűsödik. Ekkor mehet hozzá a reszelt és a kandírozott narancshéj.

Reszelj rá néhány kocka ét- vagy fehér csokit, kanalazz a közepébe narancslekvárt, öltözz be fitneszcuccba, és már mehet is az Instára! 

Vagy csak edd meg reggelire. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek