Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel

A legjobb, amikor az ember úgy tud valami egzotikusat készíteni, hogy ahhoz nem kell külön speciális boltokba zarándokolni, hanem minden megvan hozzá otthon, maximum egy nagyáruházban. Ez a fogás jó példa arra, hogy miért érdemes körülnézni a konyhában a ritkán használt fűszerek között – lehet, hogy összejön belőlük egy izgalmas, egzotikus fogás.

Az egyik legjobb része ennek a receptnek az, hogy csak dobálni kell a tálba mindenféle finomságot, a másik pedig az, hogy annak ellenére, hogy nagyon egyszerű, mégis egy indonéz hangulatú, különleges fogás lesz a főzőcskézés vége. 

A fűszerektől lesz különleges.
A fűszerektől lesz különleges.manyakotic

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka pulykamellfilé
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 40 deka burgonya
  • 5 evőkanál olaj és vaj keveréke
  • 2 megtisztított paradicsom felkockázva
  • 2 deci húslevesalap
  • 1 késhegynyi csilipehely
  • ízlés szerint só, paprika és frissen őrölt bors
  • 1-1 késhegynyi szerecsendió, kurkuma, gyömbér szegfűszeg, római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel csíkokra a pulykahúst, majd a forró olaj és vaj keverékén pirítsd meg a húst, a paprikát és a kis kockákra vágott burgonyát. Ezek után add hozzá a paradicsomot, a húslevest a csilipelyhet és a fűszereket, majd kevergetés mellett legalább 30 percen keresztül főzd, amíg egy különleges egytálétel lesz belőle. Csirkéből is készítheted, ha éppen az van otthon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek