Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel

A legjobb, amikor az ember úgy tud valami egzotikusat készíteni, hogy ahhoz nem kell külön speciális boltokba zarándokolni, hanem minden megvan hozzá otthon, maximum egy nagyáruházban. Ez a fogás jó példa arra, hogy miért érdemes körülnézni a konyhában a ritkán használt fűszerek között – lehet, hogy összejön belőlük egy izgalmas, egzotikus fogás.

Az egyik legjobb része ennek a receptnek az, hogy csak dobálni kell a tálba mindenféle finomságot, a másik pedig az, hogy annak ellenére, hogy nagyon egyszerű, mégis egy indonéz hangulatú, különleges fogás lesz a főzőcskézés vége. 

A fűszerektől lesz különleges.
A fűszerektől lesz különleges.Fotó: manyakotic

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka pulykamellfilé
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 40 deka burgonya
  • 5 evőkanál olaj és vaj keveréke
  • 2 megtisztított paradicsom felkockázva
  • 2 deci húslevesalap
  • 1 késhegynyi csilipehely
  • ízlés szerint só, paprika és frissen őrölt bors
  • 1-1 késhegynyi szerecsendió, kurkuma, gyömbér szegfűszeg, római kömény
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel csíkokra a pulykahúst, majd a forró olaj és vaj keverékén pirítsd meg a húst, a paprikát és a kis kockákra vágott burgonyát. Ezek után add hozzá a paradicsomot, a húslevest a csilipelyhet és a fűszereket, majd kevergetés mellett legalább 30 percen keresztül főzd, amíg egy különleges egytálétel lesz belőle. Csirkéből is készítheted, ha éppen az van otthon. 

Gyerekbarát indonéz: Csirke satay
Gyerekbarát indonéz: Csirke satay

Az evés szeretetének átadása, a gasztronómiai nyitottságra való nevelés a tápanyagértékek számolgatásánál is fontosabb. Kínáljunk olyan ételt a gyereknek, amit magunk is szívesen megennénk, és ne valószínűsítsük, hogy nincs élet a„gyermekmenükön” túl.

Tovább »

Még több recept

Olasz étel, ami az ünnepi asztalon is finom: házi tészta csípős garnélával, friss fűszerekkel

A garnélával és a frissen főtt, házi tagliatellével egy olyan isteni fogást készíthetsz, amivel akár az ünnepi menüben is sikert arathatsz, de egy szimpla hétköznapot is fél óra alatt feldobhatsz vele.

november18., 11:24

Az olaszok tudnak valamit: spenótos ravioli házilag, füstöltsajt-szószos édesburgonyával

Ők a spenótos raviolit karácsonykor eszik egy jó adag tengeri herkentyű és egy szelet puha panettone társaságában. Mi pedig nagyon szívesen követjük őket.

november21., 09:20

Francia karácsony: konyakos libamájpástétom aszalt gyümölcsökkel

Szuper egyszerű fogás ez, amivel könnyen sikert arathatsz. Nem is kell nagyon más a tálaláshoz, csak egy zacskó natúr sós keksz, vagy friss, pirított kalácsszeletek.

november19., 11:20

Áradjon az ómega-3: tőkehal mustáros szószban

Sokféle halból elkészítheted, príma, egyszerű vacsora lehet.

november5., 11:24

Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Úgyhogy itt egy szupergyors gesztenyepüré, hogy maradjon idő minden másra is.

november15., 12:04

Nyaralós hangulat télen: piña colada smoothie melegen

Életművészkoktél azoknak, akik nem adják fel, és ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyár ízeit valamilyen meleg, téli édességben is szeretnék megérezni.

október29., 11:20

Mustra