Az egyik legjobb része ennek a receptnek az, hogy csak dobálni kell a tálba mindenféle finomságot, a másik pedig az, hogy annak ellenére, hogy nagyon egyszerű, mégis egy indonéz hangulatú, különleges fogás lesz a főzőcskézés vége.
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka pulykamellfilé
- 2 színes kaliforniai paprika
- 40 deka burgonya
- 5 evőkanál olaj és vaj keveréke
- 2 megtisztított paradicsom felkockázva
- 2 deci húslevesalap
- 1 késhegynyi csilipehely
- ízlés szerint só, paprika és frissen őrölt bors
- 1-1 késhegynyi szerecsendió, kurkuma, gyömbér szegfűszeg, római kömény
Elkészítés:
Vágd fel csíkokra a pulykahúst, majd a forró olaj és vaj keverékén pirítsd meg a húst, a paprikát és a kis kockákra vágott burgonyát. Ezek után add hozzá a paradicsomot, a húslevest a csilipelyhet és a fűszereket, majd kevergetés mellett legalább 30 percen keresztül főzd, amíg egy különleges egytálétel lesz belőle. Csirkéből is készítheted, ha éppen az van otthon.