Áradjon az ómega-3: tőkehal mustáros szószban

Sokféle hallal elkészítheted ezt a krémes, tejszínes fogást, amit akár rizzsel, házi tagliatelle tésztával és tulajdonképpen akár néhány szelet vajas pirítóssal is kínálhatsz. A lényeg, hogy fogyjon a hal, áradjon az ómega-3! Lazaccal és pisztránggal még több jut belőle a szervezetedbe, próbáld ki azokkal is!

Sokszor halljuk, hogy a hal egészséges, és hetente legalább két-három étkezés alkalmával lenne érdemes ennünk belőle. Nem tesszük: nemzetközi összehasonlításban Magyarországon viszonylag kevés hal fogy, pedig azok jelentik a többszörösen telítetlen ómega-3 zsírsavak egyik legfontosabb forrását. Van a busában, a kecsegében, még több a lazacba és a szardíniában, úgyhogy nem kell válogatnunk, mindegyik hallal csak jól járhatunk. 

Bármelyik halhoz szuper ez a szósz.
Bármelyik halhoz szuper ez a szósz.Fotó: nito100

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 deci fehérbor
  • 0.5 mokkáskanál kakukkfű
  • 4 szelet tőkehalfilé
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olvasztott vaj és olaj keveréke a sütéshez
  • ízlés szerint fehér bors és só
  • 1 teáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a halszeleteket néhány perc alatt a zsiradékban, közben keverd el a borban a fűszereket. Amikor már majdnem elkészült a hal, 2-3 evőkanállal önts belőle a szeletek alá, és fedő alatt adj nekik még két percet.

Vedd ki, tedd félre a halszeleteket, majd a mustáros mártáshoz öntsd a serpenyőbe a maradék fűszeres bort. Ha felforrt, add hozzá a tejszínben elkevert keményítőt is. Ha szeretnél gyönyörű sárga színt és egy kicsit különlegesebb ízt neki, akkor egy fél teáskanál kurkumával dobd fel.

Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább »

Még több recept

Ehhez az indonéz fogáshoz minden van a hűtőben: csilis pulykamell zöldségekkel

Ez az étel jó példa arra, hogy miért érdemes körülnézni a konyhában a ritkán használt fűszerek között.

2019. november6., 10:40

Ezt rontsd el, ha tudod: ünnepi rácponty

A rácponty valami olyasmi, aminek nem kell cégér, ismerte és szerette már az ükanyánk is.

2019. november29., 12:04

Meleg burgonyasaláta ropogós baconnel

Hívjuk csak salátának, akkor könnyebben lecsúszik.

2019. október9., 11:26

Kezdőként is van remény egy menő ünnepi fogásra: pestóval sült fogasfilé tésztabundában

Egyszerű, egészséges és nagyon finom.

2019. december4., 10:44

Szuper leves alig fél óra alatt: brokklikrémleves füstölt hallal

Ebben a formában is kerülhet hal a karácsonyi asztalra, ha egy kicsit újítanátok a szokásos halászlén.

2019. november26., 09:24

Miért ne grillezhetnénk az avokádót?

Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként.

július4., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.