Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A palacsinta valami olyasmi, ami simán, ízesítés nélkül kézzel tömve is verhetetlen. Na és persze házi lekvárral, vagy rakott palacsintaként is olyasmi, amiből azért elfogadunk egy-egy falatkát még akár 15 fogás után is. A Crêpes Suzette a palacsinta francia, elegáns ruhája.

Franciaországban a középkorban már ismerték a palacsintát, ám arról csak legendák élnek, ki lehetett Suzette, akinek tiszteletére ez a narancsos változat elkészült. A legismertebb történet szerint a fiatal VII. Eduárd angol király szeretője volt, és egy párizsi étteremben a séf találta ki a desszertet a párnak. Most egy egyszerű, karamelles változatát mutatjuk meg a narancslikőrös palacsintáknak. 

Nyami.
Nyami.Fotó: SMarina

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bionarancs héja
  • 0.5 deci Grand Marnier
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1.5 deci narancslé
  • 1 csipet
  • 10 palacsinta
Recept idők

Elkészítés:

Készíts 10 palacsintát ebből a keverékből: 20 dkg liszt, 3 tojás, 1 nagy evőkanál vaníliás cukor, 4 dl tej, fél mokkáskanálnyi só. 

Egy serpenyőben, kis lángon karamellizáld a cukrot, majd adj hozzá 2 evőkanál puha vajat, a narancslevet. Forrald vissza, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ekkor add hozzá a narancshéjat és a Grand Marnier-t, főzd még egy percig, majd az összehajtogatott palacsintákat forgasd a szószba.

Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából

Még több recept

Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

Fehér csokis, krémsajtos szuflétorta.

november11., 12:04

Tényleg lesz 4 összetevőből isteni, nutellás sajttorta? Igeen!!

Ünnepnap. Bármikor. Ráadásul gyorsan.

november4., 11:24

Hát egy kis crème brûlée-t már csak megehetünk hétköznap délután

Ne tévesszen meg a neve, ez a desszert egyszerű, simán belefér ráérős hétköznapokon is.

november6., 12:04

Olasz étel, ami az ünnepi asztalon is finom: házi tészta csípős garnélával, friss fűszerekkel

A garnélával és a frissen főtt, házi tagliatellével egy olyan isteni fogást készíthetsz, amivel akár az ünnepi menüben is sikert arathatsz, de egy szimpla hétköznapot is fél óra alatt feldobhatsz vele.

november18., 11:24

Bűn az élet: az abbahagyhatatlan almás sajttorta

Hamar elkészül, és a hideg, krémes sütin a langyos, fűszeres almaragu sajnos abbahagyhatatlan kombó.

október15., 09:24

Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Úgyhogy itt egy szupergyors gesztenyepüré, hogy maradjon idő minden másra is.

november15., 12:04

Mustra