Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A palacsinta valami olyasmi, ami simán, ízesítés nélkül kézzel tömve is verhetetlen. Na és persze házi lekvárral, vagy rakott palacsintaként is olyasmi, amiből azért elfogadunk egy-egy falatkát még akár 15 fogás után is. A Crêpes Suzette a palacsinta francia, elegáns ruhája.

Franciaországban a középkorban már ismerték a palacsintát, ám arról csak legendák élnek, ki lehetett Suzette, akinek tiszteletére ez a narancsos változat elkészült. A legismertebb történet szerint a fiatal VII. Eduárd angol király szeretője volt, és egy párizsi étteremben a séf találta ki a desszertet a párnak. Most egy egyszerű, karamelles változatát mutatjuk meg a narancslikőrös palacsintáknak. 

Nyami.
Nyami.SMarina

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 bionarancs héja
  • 0.5 deci Grand Marnier
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1.5 deci narancslé
  • 1 csipet
  • 10 palacsinta
Recept idők

Elkészítés:

Készíts 10 palacsintát ebből a keverékből: 20 dkg liszt, 3 tojás, 1 nagy evőkanál vaníliás cukor, 4 dl tej, fél mokkáskanálnyi só. 

Egy serpenyőben, kis lángon karamellizáld a cukrot, majd adj hozzá 2 evőkanál puha vajat, a narancslevet. Forrald vissza, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ekkor add hozzá a narancshéjat és a Grand Marnier-t, főzd még egy percig, majd az összehajtogatott palacsintákat forgasd a szószba.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek