Franciaországban a középkorban már ismerték a palacsintát, ám arról csak legendák élnek, ki lehetett Suzette, akinek tiszteletére ez a narancsos változat elkészült. A legismertebb történet szerint a fiatal VII. Eduárd angol király szeretője volt, és egy párizsi étteremben a séf találta ki a desszertet a párnak. Most egy egyszerű, karamelles változatát mutatjuk meg a narancslikőrös palacsintáknak.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 bionarancs héja
- 0.5 deci Grand Marnier
- 2 evőkanál vaj
- 4 evőkanál cukor
- 1.5 deci narancslé
- 1 csipet só
- 10 palacsinta
Elkészítés:
Készíts 10 palacsintát ebből a keverékből: 20 dkg liszt, 3 tojás, 1 nagy evőkanál vaníliás cukor, 4 dl tej, fél mokkáskanálnyi só.
Egy serpenyőben, kis lángon karamellizáld a cukrot, majd adj hozzá 2 evőkanál puha vajat, a narancslevet. Forrald vissza, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ekkor add hozzá a narancshéjat és a Grand Marnier-t, főzd még egy percig, majd az összehajtogatott palacsintákat forgasd a szószba.