Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A palacsinta valami olyasmi, ami simán, ízesítés nélkül kézzel tömve is verhetetlen. Na és persze házi lekvárral, vagy rakott palacsintaként is olyasmi, amiből azért elfogadunk egy-egy falatkát még akár 15 fogás után is. A Crêpes Suzette a palacsinta francia, elegáns ruhája.

Franciaországban a középkorban már ismerték a palacsintát, ám arról csak legendák élnek, ki lehetett Suzette, akinek tiszteletére ez a narancsos változat elkészült. A legismertebb történet szerint a fiatal VII. Eduárd angol király szeretője volt, és egy párizsi étteremben a séf találta ki a desszertet a párnak. Most egy egyszerű, karamelles változatát mutatjuk meg a narancslikőrös palacsintáknak. 

Nyami.
Nyami.SMarina

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 bionarancs héja
  • 0.5 deci Grand Marnier
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 1.5 deci narancslé
  • 1 csipet
  • 10 palacsinta
Recept idők

Elkészítés:

Készíts 10 palacsintát ebből a keverékből: 20 dkg liszt, 3 tojás, 1 nagy evőkanál vaníliás cukor, 4 dl tej, fél mokkáskanálnyi só. 

Egy serpenyőben, kis lángon karamellizáld a cukrot, majd adj hozzá 2 evőkanál puha vajat, a narancslevet. Forrald vissza, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ekkor add hozzá a narancshéjat és a Grand Marnier-t, főzd még egy percig, majd az összehajtogatott palacsintákat forgasd a szószba.

kapcsolódó Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Ricotta-citrom palacsinta – remek nyári desszert, ami hidegen is finom

Ricottával és túróval is készülhet ez a klassz palacsinta, ami még finomabb akkor, ha a krémbe egy kevés limoncello is kerül.

június25., 12:52

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Ricottapalacsinta mogyoróvajas krémmel – egy kis extra fehérjével dobtuk fel a kedvencedet

A tetejéről ne maradjon ki egy kis kanál eperlekvár vagy savanykás meggydzsem – azzal lesz igazán tökéletes.

július11., 10:44

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Mini almás-mandulás sütik rumos mazsolával

Egy szuper délutáni teasüti, de akár egy gyerekbulin is bevetheted, persze csak ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek nagy számban mazsolaellenesek a csapatban.

augusztus13., 10:24

Mustra