Grillezett padlizsán paradicsomlekvárral – már csak egy kis köfte hiányzik mellőle

A paradicsomlekvár általában bazsalikommal készül, mi most extra gyors változatban készítjük, el és fahéjat is aduk hozzá. A padlizsán nagyon finom a fahéjjal, és most azt is megmutatjuk, mivel lesz a szokatlan párosból laktató fogás.

Ez a fogás egy adag köftével (röviden: török fasírt marhahúsból, hagymával és római köménnyel) a legfinomabb, vegáknak kecskesajtot morzsolj a tetejére, majd néhány szelet friss pirítóssal tálald.

És hogy ma is tanuljunk valamit: a padlizsán, művésznevén törökparadicsom voltaképpen gyümölcs, amelyet a paradicsomhoz és az avokádóhoz hasonlóan a leggyakrabban zöldségként használunk fel. Persze nem mindig tesszük jól, mert az avokádóból például remek vegán puding lehet kakaóporral és mézzel, ahogy a paradicsomnak is jól áll az édeskés ízvilág és a fahéj. Már mutatjuk is, hogyan készítsd el!

Egy kis köfte jól illik hozzá.
Egy kis köfte jól illik hozzá.zefirchik06

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 2 hámozott paradicsom kis kockákra vágva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 padlizsán
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd meg a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd őket, majd mehetnek a grillapra.

Amíg sülnek, süsd meg a vajon a felkockázott hagymát néhány perc alatt, majd add hozzá a paradicsomos szósz többi összetevőjét is. Keverj rajta néhányat, vedd le a tűzről, már el is készültél a szósszal, amit a padlizsánszeletek mellé kínálhatsz.

Szezonja van: rakott padlizsán Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Próbáltad már a caponatatésztát? Ha te is szereted a padlizsánt, érdemes egy próbát tenned vele

Ez a mediterrán fogás nálunk jó sok padlizsánnal, házi tésztával és egy kevés fekete olívával készült. Nem bántuk meg, a padlizsán a tészták mellett is remekül működik.

2021. július27., 10:20

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ez a remek vegán, fűszeres casserole fehérbabbal a legfinomabb

Ha pedig tálaláskor néhány karika fűszeres, sült zabkolbászt is adsz hozzá, tökéletes lesz a végeredmény. Ehhez csak egy sűrű zabpelyhet kell készítened a kolbász hagyományos fűszereivel és egy jó nagy adag kókuszolajjal, majd megformázni és hagyni megdermedni.

2021. augusztus16., 10:24

Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

2021. augusztus20., 12:52

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

2021. június12., 11:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek