Grillezett padlizsán paradicsomlekvárral – már csak egy kis köfte hiányzik mellőle

A paradicsomlekvár általában bazsalikommal készül, mi most extra gyors változatban készítjük, el és fahéjat is aduk hozzá. A padlizsán nagyon finom a fahéjjal, és most azt is megmutatjuk, mivel lesz a szokatlan párosból laktató fogás.

Ez a fogás egy adag köftével (röviden: török fasírt marhahúsból, hagymával és római köménnyel) a legfinomabb, vegáknak kecskesajtot morzsolj a tetejére, majd néhány szelet friss pirítóssal tálald.

És hogy ma is tanuljunk valamit: a padlizsán, művésznevén törökparadicsom voltaképpen gyümölcs, amelyet a paradicsomhoz és az avokádóhoz hasonlóan a leggyakrabban zöldségként használunk fel. Persze nem mindig tesszük jól, mert az avokádóból például remek vegán puding lehet kakaóporral és mézzel, ahogy a paradicsomnak is jól áll az édeskés ízvilág és a fahéj. Már mutatjuk is, hogyan készítsd el!

Egy kis köfte jól illik hozzá.
Egy kis köfte jól illik hozzá.Fotó: zefirchik06

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 2 hámozott paradicsom kis kockákra vágva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 padlizsán
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd meg a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd őket, majd mehetnek a grillapra.

Amíg sülnek, süsd meg a vajon a felkockázott hagymát néhány perc alatt, majd add hozzá a paradicsomos szósz többi összetevőjét is. Keverj rajta néhányat, vedd le a tűzről, már el is készültél a szósszal, amit a padlizsánszeletek mellé kínálhatsz.

Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább »

Még több recept

Ez még hasznos lehet: tanuld meg a legegyszerűbb paradicsommártás elkészítését!

Egy nagy adag házi tésztával, húsgombócokkal, friss fűszerekkel például tökéletes a klasszikus paradicsommártás, aminek hagyományos receptjét te is egyszerűen elkészítheted. Tökéletes a pizzatésztára és finom csípősen, de édesen is.

április13., 06:00

Ezt a perzsa marharagut a padlizsán és az egzotikus fűszerek dobják fel

Ha valami gazdag, mégsem unalmas húsos fogást készítenél, ezt a ragut főzd meg, és készítsd jó fűszeresre és csípősre.

július23., 06:04

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Sznoboskodj velünk ma is: háromsajtos-szerecsendiós karfiol au gratin

Csőben sültnek is hívhatnánk, de ugye, hogy mennyivel menőbb ezen a néven?

augusztus14., 06:04

Ennek a hamburgernek egy kissé keleti hangulata lett a padlizsántól és a fahéjas paradicsomszósztól

Egy tökéletes vega szendvics készült el nálunk, amiből ne hagyj ki néhány szelet ementálit, mert azzal lesz a legfinomabb.

augusztus2., 06:04

Fahéjas, töltött padlizsán – könnyű, húsmentes fogás különleges fűszerekkel

Bulgurral készítjük, így minden életmódváltó és vega kedvence lehet.

január17., 12:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.