Grillezett padlizsán paradicsomlekvárral – már csak egy kis köfte hiányzik mellőle

A paradicsomlekvár általában bazsalikommal készül, mi most extra gyors változatban készítjük, el és fahéjat is aduk hozzá. A padlizsán nagyon finom a fahéjjal, és most azt is megmutatjuk, mivel lesz a szokatlan párosból laktató fogás.

Ez a fogás egy adag köftével (röviden: török fasírt marhahúsból, hagymával és római köménnyel) a legfinomabb, vegáknak kecskesajtot morzsolj a tetejére, majd néhány szelet friss pirítóssal tálald.

És hogy ma is tanuljunk valamit: a padlizsán, művésznevén törökparadicsom voltaképpen gyümölcs, amelyet a paradicsomhoz és az avokádóhoz hasonlóan a leggyakrabban zöldségként használunk fel. Persze nem mindig tesszük jól, mert az avokádóból például remek vegán puding lehet kakaóporral és mézzel, ahogy a paradicsomnak is jól áll az édeskés ízvilág és a fahéj. Már mutatjuk is, hogyan készítsd el!

Egy kis köfte jól illik hozzá.
Egy kis köfte jól illik hozzá.zefirchik06

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 2 hámozott paradicsom kis kockákra vágva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 padlizsán
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd meg a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd őket, majd mehetnek a grillapra.

Amíg sülnek, süsd meg a vajon a felkockázott hagymát néhány perc alatt, majd add hozzá a paradicsomos szósz többi összetevőjét is. Keverj rajta néhányat, vedd le a tűzről, már el is készültél a szósszal, amit a padlizsánszeletek mellé kínálhatsz.

kapcsolódó Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

augusztus22., 10:24

Mediterrán sült zöldségek halloumival - egy nagy adag tzatziki mellett tálald!

Amikor elkészültek a zöldségek ne felejtsd el többféle olívabogyóval gazdagítani és egy kevés citromhéjat is reszelni rá, így lesz tökéletes mediterrán köret ez az egyszerű, burgonyás fogás.

augusztus24., 10:24

Ez a remek vegán, fűszeres casserole fehérbabbal a legfinomabb

Ha pedig tálaláskor néhány karika fűszeres, sült zabkolbászt is adsz hozzá, tökéletes lesz a végeredmény. Ehhez csak egy sűrű zabpelyhet kell készítened a kolbász hagyományos fűszereivel és egy jó nagy adag kókuszolajjal, majd megformázni és hagyni megdermedni.

augusztus16., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

június16., 12:52

Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

augusztus20., 12:52

Mustra