A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Már megint egy olyan fogás, amit simán szeretni fognak azok is, akik a húsos ételek rajongói. Ez az izgalmas fűszeres babragu a benne főtt almától lesz egy kicsit édeskés és különleges.

A babot évezredek óta szeretjük – állítólag már az egyiptomi fáraók sírjába is tettek belőle valamennyit, hogy azoknak a túlvilágon se kelljen nélkülözniük a finomságot. Van is okunk rajongani: a bab jótékonyan hat a koleszterinszintre, kiemelkedően magas rosttartalmával jót tesz az emésztésnek, magas a fehérjetartalma, sőt tartalmaz vasat, folsavat és B-vitaminokat is.

 Úgyhogy több tiszteletet a babnak, itt az ideje, hogy ne tartsuk tovább kizárólag annak a zöldségnek, amiből ha nincs hús, akkor is készíthető valami ehető. 

Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.
Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.Fotó: Drbouz

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 teáskanál olaj
  • 0.5 leveskocka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma lereszelve
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 1 szárzeller apróra vágva
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 doboz konzerv vagy főtt vörösbab
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 0.5 pohár 20%-os tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat, morzsolt bele a leveskockát, add hozzá a hagymát, az almát és a sárgarépát. Süsd 5 percig, majd tedd bele a paradicsompürét, egy fél pohár vizet és a fűszereket. Hagyd főni legalább 5 percig, majd jöhet a bab, így főzd még legalább 10 percen át. Ha már egy kicsit langyosra hűlt, kóstold meg és ízesítsd sóval és borssal, ha még szükséges. Tálald néhány szelet pirítóssal és egy kanál friss tejföllel.

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább »

Még több recept

Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

július18., 06:04

Gyors nyári egytálétel csicseriborsóval, köménnyel és chorizóval

Ha marad belőle egy kevés, másnap tortillalapokba töltve tökéletes munkahelyi ebéddé varázsolható egy nagy adag salátakeverékkel és petrezselymes tejföllel.

augusztus14., 06:04

Háromborsos, tejszínes bélszínragu – nem is kell ennél több egy adag házi tészta tetejére

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült nálunk ez a pofonegyszerű fogás.

július23., 06:04

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

2019. november8., 11:24

Még egy jól hangzó fogás, ami valójában nagyon egyszerű: zsályás-tejszínes burgonyacasserole

Rakott krumpliról van szó valójában, ami ebben a minimálváltozatban köretként is tökéletes.

augusztus15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.