A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Olvasási idő kb. 2 perc

Már megint egy olyan fogás, amit simán szeretni fognak azok is, akik a húsos ételek rajongói. Ez az izgalmas fűszeres babragu a benne főtt almától lesz egy kicsit édeskés és különleges.

A babot évezredek óta szeretjük – állítólag már az egyiptomi fáraók sírjába is tettek belőle valamennyit, hogy azoknak a túlvilágon se kelljen nélkülözniük a finomságot. Van is okunk rajongani: a bab jótékonyan hat a koleszterinszintre, kiemelkedően magas rosttartalmával jót tesz az emésztésnek, magas a fehérjetartalma, sőt tartalmaz vasat, folsavat és B-vitaminokat is.

 Úgyhogy több tiszteletet a babnak, itt az ideje, hogy ne tartsuk tovább kizárólag annak a zöldségnek, amiből ha nincs hús, akkor is készíthető valami ehető. 

Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.
Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.Drbouz

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 teáskanál olaj
  • 0.5 leveskocka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma lereszelve
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 1 szárzeller apróra vágva
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 doboz konzerv vagy főtt vörösbab
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 0.5 pohár 20%-os tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat, morzsolt bele a leveskockát, add hozzá a hagymát, az almát és a sárgarépát. Süsd 5 percig, majd tedd bele a paradicsompürét, egy fél pohár vizet és a fűszereket. Hagyd főni legalább 5 percig, majd jöhet a bab, így főzd még legalább 10 percen át. Ha már egy kicsit langyosra hűlt, kóstold meg és ízesítsd sóval és borssal, ha még szükséges. Tálald néhány szelet pirítóssal és egy kanál friss tejföllel.

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab? Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Gyors vacsoratipp: kínai hangulatú kacsaragu egyszerűen

Ez a gyors curry nemcsak izgalmas, de a sok zöldségnek köszönhetően egészséges fogás is lesz. Már csak egy kis párolt rizs hiányzik alóla, egy nagy csokor friss petrezselyemmel elkeverve.

2021. szeptember13., 10:24

Vegán fokhagymás-gyömbéres padlizsánragu – pirítós tetején és köretként is nagyon finom

Egy gyors ragu, amit ezerféleképpen bevethetsz: zöldfűszeres bulgurral gyors és könnyű vacsora lesz, egy szelet csirkecomb mellett, friss zöldségekkel felpimpelve klassz köretként is tálalható.

2021. május27., 10:44

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek