A bab egyik legérdekesebb arca: zöldséges babragu almával

Már megint egy olyan fogás, amit simán szeretni fognak azok is, akik a húsos ételek rajongói. Ez az izgalmas fűszeres babragu a benne főtt almától lesz egy kicsit édeskés és különleges.

A babot évezredek óta szeretjük – állítólag már az egyiptomi fáraók sírjába is tettek belőle valamennyit, hogy azoknak a túlvilágon se kelljen nélkülözniük a finomságot. Van is okunk rajongani: a bab jótékonyan hat a koleszterinszintre, kiemelkedően magas rosttartalmával jót tesz az emésztésnek, magas a fehérjetartalma, sőt tartalmaz vasat, folsavat és B-vitaminokat is.

 Úgyhogy több tiszteletet a babnak, itt az ideje, hogy ne tartsuk tovább kizárólag annak a zöldségnek, amiből ha nincs hús, akkor is készíthető valami ehető. 

Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.
Egy kis tejföl és pirítós elég hozzá.Fotó: Drbouz

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 teáskanál olaj
  • 0.5 leveskocka
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma lereszelve
  • 1 sárgarépa lereszelve
  • 1 szárzeller apróra vágva
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 doboz konzerv vagy főtt vörösbab
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 0.5 pohár 20%-os tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat, morzsolt bele a leveskockát, add hozzá a hagymát, az almát és a sárgarépát. Süsd 5 percig, majd tedd bele a paradicsompürét, egy fél pohár vizet és a fűszereket. Hagyd főni legalább 5 percig, majd jöhet a bab, így főzd még legalább 10 percen át. Ha már egy kicsit langyosra hűlt, kóstold meg és ízesítsd sóval és borssal, ha még szükséges. Tálald néhány szelet pirítóssal és egy kanál friss tejföllel.

Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?
Teszt: melyik a legfinomabb csilis bab?

Van, amit Bud Spencer is megevett volna? Kiderült!

Tovább »

Még több recept

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

2020. szeptember26., 06:04

Ez a vegán curry nálunk thai hangulatban készült

Citromfüves rizzsel nincs is ennél izgalmasabb, könnyű fogás, ami egyrészt húsmentes, másrészt gyors, de abban is segít, hogy a tél közeledtével egy kicsit több vitamin jusson a szervezetedbe.

2020. október22., 06:04

Vega karácsony: tejszínes pasztinákragu szarvasgombával

A legtökéletesebb végeredményért egy adag sütőtökös gnocchit készíts mellé, forgasd meg zsályás vajban és szórd meg frissen reszelt borssal és parmezánnal.

2020. december17., 06:04

Csirkés-gombás rizottóval nem lesz unalmas a csirkemell

Azért azt kár lenne tagadni, hogy az életmódváltás napjait nem könnyíti meg, ha a harmadik héten is ugyanaz a csirkemell kerül az asztalra rizzsel és zöldségekkel. Lehet ez az alapanyag is izgalmas, csak kell mellé egy kevés fehérbor és erdei gombák.

január21., 06:04

Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

2020. október29., 06:08

Csicseriborsóköfte-burger magyarosan – szuper húsmentes fogás tele zöldségekkel

Egy jó gazdag hamburger bármikor jöhet, és még nyugodtabbak vagyunk, ha egy igazán egészséges zöldségpogácsa helyettesíti a húst, ahogy ebben a receptben is.

2020. október1., 06:12

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.