Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Olvasási idő kb. 2 perc

Van itt egy kis probléma, Houston. Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

A telefonos ügyintézők elérése és a sós mogyoró abbahagyása mellett a világ legnagyobb kihívásai közé sorolhatnánk a vegán Alfredo-szósz elkészítését. Leginkább azért, mert a hagyományos változatában vaj, tejszín és parmezán szerepel, amiket pont ki kell hagynunk az állati összetevőktől mentes verzióból.

A probléma csak annyi, hogy ebbe a szószba más nem is nagyon kell...

Ez a citromos-kesudiós változat laktató és legalább annyira finom, mint az eredeti Alfredo. Ne legyenek illúzióink: arra egyáltalán nem fog hasonlítani, de attól még izgalmas, citromos és krémes vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Húsevőknek tálald garnélával.
Húsevőknek tálald garnélával.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka durum tagliatelle
  • 1 bögre áztatott kesudió (legalább 4 órát ázzon vízben)
  • 1 bio citrom
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint színes bors és só
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 1 nagy bögre spenót
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni sós vízben. Amíg elkészül, dobd egy aprítógépbe az áztatott kesudiót, a fokhagymaport (vagy egy gerezd fokhagymát), egy kis kanál sörélesztőpelyhet, a meleg alaplé felét, sót és néhány csepp citromlevet. Dolgozd össze a keveréket, és ha közben az állaga nem tökéletes, mehet hozzá még egy kis alaplé. Kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.

Amikor a tészta elkészült, forgasd meg a krémes keverékben, majd tálaláskor szórj a tetejére fekete olívabogyót, rengeteg frissen őrölt borsot, és reszelj rá citromhéjat. Ha szeretnéd az egészet még egészségesebbé tenni, akkor keverj a tésztához friss spenótleveleket vagy rukkolát. Izgalmas, friss és nagyon egyszerű fogás. 

Húsevőknek süss meg mellé 15 deka garnélát vagy egy szelet csirkemellet fokhagymás vaj és olaj keverékében.

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

2021. augusztus29., 12:52

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

2021. augusztus21., 10:44

Gyors vacsoratipp: az olaszok citromos tésztája parmezánnal és vajjal a legfinomabb

Az olaszok nagyon szeretik az egyszerűen összeállítható tésztákat, és mi ennek csak örülni tudunk.

2021. november17., 09:24

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Ezt olvastad már?
Érdekességek