Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

Egy kicsit több bazsalikom is mehet hozzá.
Egy kicsit több bazsalikom is mehet hozzá.Alleko

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 adag pennetészta
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 15 deka kolbász felkockázva
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • ízlés szerint só, rózsabors, kömény
  • 15 deka paradicsom felkockázva (balzsamecettel meglocsolva)
  • 5 deka olívabogyó
  • 20 deka marinált articsóka
  • 1 szál zellerszár apróra vágva
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 kisebb csokor bazsalikom apróra vágva
  • 1 kisebb darab kaliforniai paprika csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, közben süsd meg a kolbászkockákat. Ha ezzel megvagy, forgasd össze a többi hozzávalóval, majd sajttal a tetején tálald. 

kapcsolódó 10 nagyon tuti palacsintarecept
10 nagyon tuti palacsintarecept

Szereti a palacsintát? Mi nagyon! Vaníliás, csokis, túrós, alkoholos, sült, rakott, szuperegészséges, bűnös, sós. Bónusz: bombabiztos alaprecept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vegán szingapúri tészta – ha egy könnyű, húsmentes fogásra vágysz

Egy könnyű, tésztás fogásra bármikor vevők vagyunk, és bár a grízessel és a sajtos-tejfölössel sincs semmi baj, néha az ember inkább egy-egy izgalmas és pofonegyszerűen összerittyenthető különlegességre vágyik. Íme az egyik ilyen kedvencünk!

szeptember16., 11:24

Kéksajtos tészta dióval és csirkével – friss zöldalma-kockákkal a tetején a legfinomabb

Alig fél óra alatt elkészül ez a remek, különleges fogás, amiből nálunk az almakockák sem maradnak ki. Ha te kevésbé izgalmasabb változatban szeretnéd, a diós-csirkés-sajtos változatot dobd össze!

július13., 12:52

Süss vaníliás céklát a forrólevegős sütőben, nem fogod megbánni!

Ha elkészült, locsold meg egy kevés balzsamecettel, mehet hozzá só és frissen tört rózsabors, és egy kevés vajban forgasd meg, amíg meleg. Így lesz igazán tökéletes. És természetes: a hagyományos sütőben is ugyanolyan finom lesz.

szeptember25., 12:52

Paradicsomos rizottó: csirkés húsgolyókkal még tartalmasabb

Ha te is szereted az olasz konyhát, és most valami újat is kipróbálnál a tészták és a pizza után, ezt a remek, fűszeres rizst próbáld ki! Készíts belőle darált húsból bazsalikomos húsgolyókat egy nagy adag tejbe áztatott kalácsszelettel, és ezekből tálalj néhányat a tetején.

szeptember25., 11:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Triplacsokis amerikai palacsinta – akár cukormentesen is készítheted

Ha zabpehelyliszttel készül és édesítővel készült hozzávalókat választasz, akár egy alacsony glikémiás indexű fogás is lehet ebből a remek palacsintából. Ha extrém elegánsan tálalnád, frissen felvert tejszínhabot kanalazz rá, és liofilizált gyümölcsökkel szórd meg.

szeptember23., 11:24

Mustra