A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

A világon termő almafajták mérete a borsóméretűtől terjed egészen akkoráig, mint egy kisebb sütőtök – ehhez a villámgyors desszerthez mi most egy ropogós, savanykás fajtát használunk majd.

Ez a fogás tökéletes minden gyerekbulikra, mert viszonylag egészséges, a különböző kekszmorzsákkal és dekorációkkal pedig sokféleképpen variálható. A savanykás almákba burkolt édes karamell nélkül ráadásul talán esély sem lenne arra, hogy egy gyerekbulin bárki gyümölcsöt egyen. 

A díszítését sokféleképpen variálhatod.
A díszítését sokféleképpen variálhatod.AGfoto

Az almát már időszámításunk előtt 6500 évvel is fogyasztották. A népi hagyomány szerint egyetlen darab belőle naponta az orvost is távol tartja. Feltéve, hogy jó erőset tudunk dobni, amikor a felénk tart a doktor, de lehet, hogy nem így értették a bölcsek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab Granny Smith alma
  • 0.5 zacskó karamellkocka (kb. egy nagy bögrényi)
  • 8 darab édes keksz, apróra darálva
  • 1 nagy tábla fehér csokoládé
  • 1 fél mokkásanálnyi
Recept idők

Elkészítés:

Az almát forró víz alatt mosd le, majd dugj egy nyalókapálcikát mindegyik közepébe. Olvaszd fel a karamellkockákat (vagy készítsd el a karamellt 4 evőkanál cukorból), dobj hozzá egy fél mokkáskanál sót, és ha szükséges, néhány kanál vizet is adj a sűrű keverékhez. Mártsd az almákat az olvasztott karamellbe.

Gőz fölött olvaszd fel a fehér csokoládét egy tálban, majd abba is mártogasd bele az almákat, rögtön utána kapjon egy kis kekszborítást is az almák alja. Tökéletes bulikellék, de könnyű desszertként is tálalhatod.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha már unod a csirke-rizs kombót, próbáld ki ezt a klassz csirkebiryanit!

Római tálban a legfinomabb ez a remek indiai fogás, ami még mindig csirke és rizs, csak éppen egy sokkal különlegesebb formában tálalva.

szeptember24., 10:24

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

2020. november29., 06:04

Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

március28., 10:24

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

2020. szeptember25., 06:04

A flan a mexikóiak és spanyolok egyik kedvenc édessége

Lényegében olyan, mint a puding, csak egy nagy adagban készül, és vígan lecsúszik belőle néhány szeletke úgy, hogy az ember észre sem veszi.

2020. november1., 06:08

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

szeptember25., 10:24

Mustra