A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

A világon termő almafajták mérete a borsóméretűtől terjed egészen akkoráig, mint egy kisebb sütőtök – ehhez a villámgyors desszerthez mi most egy ropogós, savanykás fajtát használunk majd.

Ez a fogás tökéletes minden gyerekbulikra, mert viszonylag egészséges, a különböző kekszmorzsákkal és dekorációkkal pedig sokféleképpen variálható. A savanykás almákba burkolt édes karamell nélkül ráadásul talán esély sem lenne arra, hogy egy gyerekbulin bárki gyümölcsöt egyen. 

A díszítését sokféleképpen variálhatod.
A díszítését sokféleképpen variálhatod.AGfoto

Az almát már időszámításunk előtt 6500 évvel is fogyasztották. A népi hagyomány szerint egyetlen darab belőle naponta az orvost is távol tartja. Feltéve, hogy jó erőset tudunk dobni, amikor a felénk tart a doktor, de lehet, hogy nem így értették a bölcsek.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab Granny Smith alma
  • 0.5 zacskó karamellkocka (kb. egy nagy bögrényi)
  • 8 darab édes keksz, apróra darálva
  • 1 nagy tábla fehér csokoládé
  • 1 fél mokkásanálnyi
Recept idők

Elkészítés:

Az almát forró víz alatt mosd le, majd dugj egy nyalókapálcikát mindegyik közepébe. Olvaszd fel a karamellkockákat (vagy készítsd el a karamellt 4 evőkanál cukorból), dobj hozzá egy fél mokkáskanál sót, és ha szükséges, néhány kanál vizet is adj a sűrű keverékhez. Mártsd az almákat az olvasztott karamellbe.

Gőz fölött olvaszd fel a fehér csokoládét egy tálban, majd abba is mártogasd bele az almákat, rögtön utána kapjon egy kis kekszborítást is az almák alja. Tökéletes bulikellék, de könnyű desszertként is tálalhatod.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek