Mi ugyan nem mindig szeretjük, de szervezetünk örülne időnként egy adag kelbimbónak, ugyanis számos hasznos vitamin van benne. Viszonylag sok fehérjét tartalmaz, magas a C- és a K-vitamin-tartalma is. Évtizedek óta köztudott az is, hogy a keresztesvirágú zöldségfélék fogyasztása mellett csökken rák kialakulásának esélye. Közéjük tartozik a kelbimbó is. Ebben a receptben az a legjobb, hogy a langyos, aromás kelbimbóból egy rakás fogást készíthetsz attól függően, hogy mit adsz hozzá: könnyű meleg vacsora is lehet, de köretként és salátaként is tálalhatod.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kiló kelbimbó
- 4 evőkanálnyi szalonnakockák
- 20 deka gesztenye
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Forralj fel egy nagy serpenyő sós vizet, majd tedd bele a kelbimbókat, ebben főzd legalább 8-10 percig. Közben melegíts egy serpenyőt, süsd meg a felkockázott szalonnát, majd süsd néhány percig, amíg ropogós és aranyszínű lesz. Vedd ki a szalonnakockákat, tedd a megmaradt zsiradékba az összevágott gesztenyét, néhány perc alatt készre sütheted. Ha elkészült, keverd össze a falatnyi darabokra vágott hozzávalókat egy nagy tálban. Köretként is felhasználhatod, de zöldséges főételként is tökéletes, egy kevés aromás sajttal. Ha friss paradicsomot, snidlinget, uborkát és egy kanál fehérborecetet adsz hozzá, meleg salátaként tálalhatod.