8 sztárszínész 8 szerepe, amit letagadna, ha tehetné

Az internet világában már úgy éli a mindennapjait az ember, hogy tudja: bármit tesz, annak örökké nyoma van, mert a múlt visszakereshető és kitörölhetetlen. 15, 20 vagy 30 éve azonban ez még nem így volt.

Igazságtalan a világ, mert a régmúlt embere nem tudta, hogy egyszer majd jön egy olyan hálózat, amelyben minden megtalálható lesz. Különösen kínossá vagy éppen viccessé válhat mindez, ha hírességről van szó, hiszen az internetnek köszönhetően még azt is megtudhatjuk kedvenc színészeinkről, ami sosem történt meg velük. Az IMDb szinte tökéletes adatbázisának hála csemegézhetünk azokból a rég elfeledett klasszikusokból, amikben annak idején, még nevenincs kezdőként szerepet vállaltak. A válogatás azért is különleges, mert egyrészt érdekes látni, hogy egyes színészek, színésznők milyen régen álltak először kamera elé, másrészt pedig csodálkozhatunk, hogy milyen ócska szerepeket vállaltak el, de azt is jó látni, hogy milyen messze jutottak el azóta. Szörföljünk hát a múltban, és nézzük meg, hol kezdték a kedvenceink.

Ryan Reynolds

A Deadpoollal vált igazán nagyágyúvá, pedig ő se ma kezdte. Ha belegondolunk, hogy 22 éve tűnt fel a Sabrina, a tiniboszorkány tévéfilmváltozatában, akkor fogjuk a fejünket, mert rádöbbenünk, hogy Reynolds is képes öregedni, bármennyire is nem adja ennek jelét. De pillantsunk csak rá a fotóra: göndör fürtjeivel ő volt Sabrina udvarlója. A tévéfilmnek egyébként hazai vonatkozása is van, a magyar származású Takács Tibor rendezte, aki leginkább gyenge minőségű tini- és akciófilmjeiről ismert a szakmában, alkotásait szinte csak a kereskedelmi tévék tűzik műsorra a hajnali órákban. 

Ryan Reynolds a Sabrina, a tiniboszorkány című filmben
Ryan Reynolds a Sabrina, a tiniboszorkány című filmbenFotó: Sonar Entertainment

Jennifer Aniston

Mielőtt hatalmas, ázott menyasszonyi ruhájában Rachel Greenként feltűnt volna a Central Perk pultjánál, Aniston egy 1993-as horrorfilmben szerepelt. A Gyilkos koboldban egy manó tiniket gyilkol, mert az egyikük ellopott tőle egy értékes aranyat. Vagy valami ilyesmi. Persze a biztonság kedvéért még hét folytatás készült neki, de a színésznő egy évvel később megcsinálta a debütjét, és nem kellett többé Zs-kategóriás agymenésekben szépelegnie.

Mila Kunis

Az internet rátalált és felkapta a színésznő egy korai reklámját, de kevésbé köztudott, hogy a feltörekvő csillag már A hetedik mennyországban is szerepelt. Egy évvel később már az Azok a 70-es évek című show-ban landolt, 1999-ben pedig a Family Guy egyik fontosabb mellékszerepében tündökölt. Nem látjuk, pedig nagyon is ott van: ő Meg Griffin angol hangja. A tini Mila nem unatkozott!

Mila Kunis és Aston Kutcher imádni való párosa az Azok a 70-es évek show-ból
Mila Kunis és Aston Kutcher imádni való párosa az Azok a 70-es évek show-bólFotó: Fox

Kristen Stewart

Micsoda átok, ha egy sztárt a legrosszabb filmjéről ismernek. Kristen Stewart talán örökké a vámpírcsajszi marad a fejünkben: a 2010-es évek eleji Alkonyat-őrület jó időre megbélyegezte. Pedig alig volt 12 éves, és már Jodie Foster lányát játszhatta a Pánikszoba című David Fincher-thrillerben. Ha megnézzük a filmet, eszünkbe se jut a vámpírság és a sok fapofa, Stewart igen élvezetes játékot nyújt. De nem ez az első szerepe, hiszen a kénköves apokalipszisre ítélt Frédi és Béni élőszereplős változatának második felvonásában, a The Flintstones 2.: Viva Rock Vegas című förmedvényben is feltűnt 2000-ben.

Leonardo DiCaprio

Miután kis túlzással nehéz olyan szerepet találni az utóbbi időkből, amiért DiCapriót nem jelölték Oscarra, igazi felüdülés látni a Growing Pains című családi sitcomot, ami 1991 és 1992 közt futott az amerikai tévéképernyőkön. A mindössze 17 éves Leo viszont nem ekkor látott először kamerát: már 1979-ben, ötévesen bemutatkozott a Romper Room and Friends című sorozatban. (Ezért se kapott még Oscar-jelölést.)

Jennifer Lawrence

Emlékszel még arra, amikor a színésznő volt a legfrissebb csillag az égen? 2010-ben a Winter’s Bone – A hallgatás törvénye című film főszerepével lett híres, mindössze 21 évesen jelölték Oscar-díjra. Több se kellett, hirtelen minden filmbe őt tették, főleg miután tinibálvánnyá is vált Az éhezők viadalával, majd ő lett Mystique az X-Men-filmekben. Így aztán ha megnézzük Lawrence adatlapját, a 2010-es évek eleje felé számtalan olyan film is szerepel, ami fénysebességgel merült el a feledés mocsarában. Ilyen volt az Őrülten hiányzol című romantikus dráma, amiben annak ellenére, hogy másfél óra kínszenvedés, kifejezetten felüdülés Jennifer Lawrence-t ilyen pirospozsgás, kivirult arccal látni.

Miley Cyrus

Nem voltak olyan régen a Hannah Montana-filmek, sorozatok, tolltartók, ceruzák, bögrék, hogy elfeledjük (türelem, eljön az is), Miley Cyrus viszont nem volt mindig hippi, sem vadóc, sem tini popcsillag: 2003-ban még csak az a cuki kislány volt, akinek lennie kellett. Tim Burton emlékezetes és egyébként igen kiváló filmjében, a Nagy Halban játszott apró epizódszerepet.

Jake Gyllenhaal

Előre is elnézést kérünk a színésztől, amiért ezt felhánytorgatjuk, de tény, hogy mielőtt befutott volna a kultfilmmé vált Donnie Darkóban, már jó tíz éve a kamerák előtt mozgott. Kisebb mellékszerepek csurrantak-cseppentek neki, de volt főszerepe is, például A buborék srác című filmben, ahol egy különleges betegségben szenvedő fiút játszik, aki burokban él és nem tud mozdulni belőle. Egyszer viszont fellázad, és hordozható buborékot épít magának, hogy meghódítsa a szomszéd lányát… ezzel a szörnyeteg hajjal. Mindig nyugtáznunk kell, hogy sosincs vége az őrült hollywoodi agymenéseknek.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.