Lamborghini saját sofőrrel és más luxuscikkek kutyáknak és macskáknak

Ahhoz képes, amit mi, emberek az állatvilággal – úgy egyáltalán a természettel – mindeddig műveltünk, talán nem tűnik túlzásnak a háziállatok jelenkori kényeztetése. Ám amióta a gyártók meglátták azt a különös fényt a büszke gazdik szemében, egyik modern szerkentyűt dobják a piacra a másik után.

Ma már elképesztően széles a kedvenckényeztető eszközök tárháza: ruhák, kézzel készített, egyedi pórázok, játékboltnyi választék szórakoztató eszközökből, mindenmentes, diétás tápok, fűtött ágyikó, futópad és még sorolhatnánk. Akik csak most ismerkednek az állattartás ezen oldalával, kezdhetik az alapvető szobai játékokkal: macskaalagúttal, játékos, logikus gondolkodást igénylő önetetőkkel, amikből a kedvencek csak akkor tudják kiszedni a jutalomfalatokat, ha eltolják vagy elfordítják a megfelelő reteszeket, esetleg jók az „itt a piros, hol a piros” játékban. Az etetést macskáknál és kutyáknál is össze lehet kötni a mentális képességek fejlesztésével és persze a szórakoztatással is.

Luxustermékek a kedvenceknek

A gazdik kimutathatóan több pénzt költenek kedvencükre minden évben: masszázs, születésnapi kényeztetés, minden időjárásra alkalmas ruhácskák, ideiglenes kristálytetoválások, szőrfestés, labdadobáló automaták, mancsbalzsamok, saját játékteremmel ellátott luxusszállodák, képzett kutya- és macskaszitterek miatt nyitják ki egyre gyakrabban a pénztárcájukat. Még olyan pékség is létezik, ahol lisztmentes, kézzel készített finomságokat vásárolhatunk a kutyának reggelire, a speciális ütközéselkerülő rendszerrel ellátott kisállat-szórakoztató drónok pedig arról gondoskodnak, hogy a blöki le is dolgozza a bevitt kalóriákat.

Minden nap megjelenik valami új a piacon
Minden nap megjelenik valami új a piaconTakashi Hososhima

Hollywoodi stílusú állathotel saját sofőrrel

A D Pet Hotels Hollywood nem csupán arra az időre nyújt luxusminőségű szállást, amíg a gazdi elutazik nyaralni – napközben is be lehet adni az állatot egy kis kényeztetésre. A modern városi stílusú, előkelő hotel saját sofőrszolgálattal szállítja a négylábúakat otthonuk és szobájuk között, és akinek nem felel meg az autó, választhat Lamborghinit is. Ilyen hotel egyébként meglepően sok városban elérhető, a szolgáltatások között mindig szerepel a teljes szőr- és karomápolás, fogtisztítás, a masszázs, a speciális étrend, a sétáltatás, a medencében fürdőzés vagy éppen a méregtelenítő kúra. Az ágyak nagyok és puhák, a tévéképernyő hatalmas, és olyan filmek mennek rajta, amik a kedvenceket is érdekelhetik. Szinte nincs olyan különleges kívánság, amit ne tudnának teljesíteni.  

Állandó megfigyelés

Minden gazdi elgondolkodott már azon, vajon mit csinál lakásba zárt kedvence, amíg munkaidőben egyedül van. Ma már ezt is megtudhatjuk a Petcube segítségével: a wifivel működő eszköz nemcsak megmutatja, mi történik a szobában, de lehetőséget ad arra is, hogy kommunikáljunk az állattal – például az irodából próbáljuk meggyőzni a macskát, hogy azonnal jöjjön le az asztalról. A legújabb készülék lézeres játékokkal szórakoztatja az állatot, amíg haza nem érünk, vagy segítségével már 180 fokos látószögben pásztázhatjuk a lakást. Ha a kedvenc leül a kamera elé, még videóhívást is kezdeményezhet – persze mi is felhívhatjuk, hogy megdicsérjük vagy csak csevegjünk vele egy kicsit. A videót rögzítik a készülékhez tartozó felhőbe, így újra tudjuk játszani, és meg tudjuk osztani másokkal. A beépített mesterséges intelligencia felismeri és azonosítja a hangokat, és azonnal értesíti a tulajt, ha a nyávogás vagy ugatás vészjósló, és kedvencünk védelmet, megnyugtatást igényel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It's Black Friday and you're thinking... Should I buy anything? What do I buy!? 🙀 Well we're here to tell you that you should totally buy a Petcube!! Since being on Instagram, one of our favourite discoveries by far has been the Petcube. With the Petcube Play, meowmy can play with a laser (using her finger) with the app on her phone while she's at work & with the Petcube Bites she gives us our favourite snacks!!! ❤️🐾 . . And you're in luck because Petcube is having the best #BlackFridaySale deals with UP TO 30% off your very own #Petcube whether it's the #PetcubePlay or the #PetcubeBites. 😻 It's a fantastic deal and this is honestly one of the best technologies for pet parents! Especially those working full time. We could not recommend it enough! ✔️ You should also get the extra mount if you get the Play as it helps for moving where the camera is focused! 😽 . . Check out our stories for more videos & for the link to purchase! 🐾 . . . #twocanadianragdolls #ragdoll #ragdollcat #ragdollkitten #bestmeow #cat_features #cat #cats #instacat #meowsandwoofs #meow #coicommunity #bestcats #kitten #кошка #kawaii #weeklyfluff #katze #ilovemycat #ilovecats #fluffy #cute

❤️ Luna & Cosmo ❤️ (@twocanadianragdolls) által megosztott bejegyzés,

Éttermek, ahová a kutyák viszik az embereket

Az első olyan étterem, ami kifejezetten az állatok kiszolgálását helyezi előtérbe, 2010-ben nyílt meg Londonban. Bárányhúsból készült fogások, pulyka casserole és változatos menü várja a vendégeket, a bárban pedig nem alkohol, hanem akupresszúrás kezelés és masszázs kapható. A Lily’s Kitchen Diner nyitónapján harminc eb lakott jól a hatalmas dogtól a csivaváig. Asztalhoz ültették őket – érdemes volt megtanulni az ül és marad parancsokat – miközben külön pincérnő szolgálta fel nekik a fogásokat. Az ételért nem kellett fizetni, viszont mindenkit arra bátorítottak, hogy adományozzon egy kisebb összeget a cég javára.  

2014-ben Berlinben nyílt egy hasonló állatétterem, a Pets Deli, ahol már minden fogás ára fel van tüntetve az étlapon: pulyka-, marhahús és brokkolival körített kenguruhús is szerepel a listán. A gazdik ihatnak egy kávét a kényelmes plüss kanapékon ülve, amíg kedvenceik megebédelnek vagy megvacsoráznak. Az étterem vezetője, David Spanier akkor hozta létre a legkényesebb gyomrú kutyák igényeit is kielégítő éttermet, amikor kiderült, hogy saját kedvence nem tudja megemészteni az átlagos kutyatápot. A táplálkozási szakértő segítségével összeállított menü viszont egészséges, ráadásul olyan minőségi alapanyagokból készül, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas lenne. Az étterem vegyes fogadtatással találkozott, a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó Wolfgang Büscher véleménye szerint az étterem olyan benyomást kelt, mintha az állatokért többet tennénk, mint a gyerekekért. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek