Ezt fogod nézni idén: 2019 legjobban várt filmjei és sorozatai egy csokorban!

Jövőre is rengeteg olyan film és sorozat érkezik, amiket már évek óta várunk. „Stay tuned”, mert folyamatosan moziba akarsz járni: legfeljebb időd nem lesz rá. Övet becsatolni, végiglovagolunk a 2019-es éven.

A folytatások éve lesz: rögtön január elején érkezik a Ralph lezúzza a netet, nem sokkal később pedig A törvény nevében harmadik évada lesz az HBO képernyőin, aztán jön az ÜvegA sebezhetetlen és a Széttörve folytatása. A Trónok harca végjátékát várjuk, mint a messiást, erről minden bizonnyal nem kell sok mindent mondanunk, két éve már éhezünk az új GOT-epizódokra. Tavasszal két Marvel-szuperhősfilm is a mozikban lesz: a Marvel Kapitány és a Bosszúállók: Végtelen háború folytatása, az Endgame, utóbbitól várjuk az évtized legnagyobb mozis robbanását. Jön a gyerkőcöknek a Dumbo Tim Burtontől, de a horrorkedvelőknek is van mit várni: a 27 évvel később játszódó Az második felvonása és a Kedvencek temetője igen rémisztő újragondolása is versenyben lesz a mozijegyeinkért. Aztán a Shazam! nevezetű vicces szuperhős is megmenti a világot, bár ez egyelőre egy kínosan nagy baromságnak ígérkezik. Ugyancsak áprilisi premierre jön a Hellboy, ami az Oscar-díjas Guillermo del Toro filmjét gondolja újra egy sötétebb tónusban.

Keanu Reeves pedig lezúz mindenkit

Aztán jön az élőszereplős Pokémon – Pikachu, a detektív, amit nem tudunk egyelőre hova tenni, és Keanu Reeves újra kegyetlenül kimaxolja az akciózást a John Wick harmadik részében. Ugyanígy májusban az Aladdin lesz a porondon, amiben Will Smith lesz a dzsinn (egyelőre vegyes érzelmekkel konstatáltuk a képet), egyedül a rendező neve tud valamiféle biztosítékot adni: Guy Ritchie jegyzi a Blöfföt, A Ravasz, az Agy és a Két Füstölgő Puskacső című filmeket is, illetve a két Sherlock Holmes-feldolgozást Robert Downey Jr.-ral.

Godzilla is folytatást kap: még nagyobb, még őrültebb (még gagyibb?) lesz, az ilyen kapcsán érdemes inkább szkeptikusnak lenni, vagy az agyat teljes mértékben otthon hagyni. Az X-Men ki tudja, hányadik része is a mozikban lesz a nyáron, a Sötét Főnixben az X-ek most a legnagyobb fenyegetéssel néznek szembe: a közülük való Jean Grey-jel harcolnak, akit a Trónok harcából ismert Sophie Turner alakít.

Szimba jön élőszereplősen is

A kis kedvencek titkos élete második része is majd pénztárcánkért esedezik, szóval a gyerkőcöt lehet vinni majd a hűtött moziba a nyári kánikulában. A nyári mozizást erősíti a Men in Black egy újragondolása Chris Hemsworth-szel, a nyár pedig még tartogat számunkra egy Toy Story 4-et és egy Pókember-folytatást Tom Hollanddal.

És még csak most jön a java: a Disney nemrég kidobott egy előzetest az érkező Oroszlánkirály élőszereplős változatából, ami tulajdonképpen ugyanúgy animációs film lesz, hiszen az alkotók nem tudtak megtanítani egy csapatnyi oroszlánt az emberi nyelvre, de azért jó ürügy jó sok pénzt keresni.

Tarantinóra tuti elmegyünk

De ez még semmi: 2019 legvártabb filmje talán Tarantino kilencedik alkotása: a Volt egyszer egy Hollywood, amely a híres Sharon Tate-gyilkosságot dolgozza fel igazi sztárparádéval: Margot Robbie, James Mardsen, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen... és persze Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Al Pacino. Wow, merje azt mondani valaki, hogy a Bosszúállók befejezését várja jobban!

Star Warstól sem szabadulunk: feltehetően ősszel érkezik a The Mandalorian tévésorozat Boba Fettel, decemberben pedig a kilencedik, egyben a jelenleg futó trilógiát befejező epizód.

Ha azt hiszed, vége a felsorolásnak, tévedsz: októberben bemutatják a Jokert, Joaquin Phoenix főszereplésével, ami igen sokat ígér, hiszen a bűnöző eredettörténetére fog fókuszálni, és sokkal kevésbé lesz szuperhős-akcióáradat, mint inkább egy komorabb, kísérleti jellegű darab. A Zombieland is második részt kap, a posztapokaliptikus horror-vígjáték jó emlékeket idéz még 2010-ből, így kíváncsian várjuk, hogy az eredeti színészgárda, élén Woody Harrelsonnal hogyan tudja aprítani a zombikat kilenc évvel később. Az Addams Familyt is új formába öntik, ami persze ugyancsak kísérteties, misztikus, furcsa lesz, na és természetesen vicces – ráadásul Charlize Theronnal. Legalábbis reméljük. Még mindig nem a vége: a Terminátor is új epizódot kap, ezúttal ezt már James Cameron felügyeli, és a Deadpool rendezője, Tim Miller dirigálja. Az eredeti szereplők pedig visszatérnek: Arnold Schwarzenegger és Linda Hamilton újra együtt harcolnak a vásznon.

Bőven lesz mit nézni

Ha már nagyon belelendültünk, szó nélkül ne menjünk el a Charlie angyalai újragondolása és a Kingsman harmadik része mellett, mindkettő novemberben boldogítja a moziközönséget. A Jégvarázs pedig ugyancsak e hónap végén érkezik, pont úgy, hogy tele legyen majd a karácsonyfa Elsás és Annás bábukkal, matricákkal, evőeszközökkel, pólókkal, tollakkal, ceruzával, tejesdobozzal, kártyajátékkal, sállal, sapkával, kesztyűvel, virslivel, magyaros fűszerkeverékkel… egyszóval a merchandising jövőre is dübörögni fog, főleg, hogy akkor még a Star Wars is az ajtónkon fog kopogni.

Vannak filmek és sorozatok, amikről csak óvatlan pletykákból, félhivatalos megnyilvánulásokból tudjuk, hogy majd 2019 évét boldogítják. Ilyen a Shrek 5, amiről semmi infónk nincs, csupán annyi, hogy egyfajta újratervezett Shrek-univerzumban fog játszódni. Ugyanígy a Stranger Things harmadik évada, amit júliusra ígérnek, de hogy pontosan miről fog szólni, nem tudjuk.. A Hatalmas kis hazugságok csupán minisorozatnak indult, de nagy siker lett, így a zöldhasú dollárok reményében is természetesen folytatták Reese Witherspoonnal, Nicole Kidmannel, Shailene Woodley-val és Laura Dernnel. Jordan Peele, a tavaly nagy népszerűségnek örvendő Tűnj el rendezője pedig a legendás Alkonyzóna sci-fi sorozatát éleszti újra, valamint a Mr. Robot készítői se heverésznek: már a negyedik évadon dolgoznak, de ezekről keveset csiripeltek még a madarak.

Nem szaporítanánk a szót: túlórázzunk annyit 2019-ben, hogy aztán legyen pénz a sok mozira!

Te melyik filmet/sorozatot várod leginkább 2019-ből a felsoroltakból?

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek